VM-kvalet dominerar helgens utbud

Helgens VM-kval bjuder på en hel del intressanta spel men i fokus är förstås matchen Albanien – Sverige.  Kommer Sverige till start med en trebackslinje eller blir det en klassisk 4-4-2 uppställning. Klart är i alla fall att en bra start för Sverige är ett måste.

Under sommarens EM-slutspel stod det klart att den kanske största anledningen till att Sverige åkte ut redan i gruppspelet var att man var underbemannade centralt på mittfältet. Mot bollskickliga Spanien och Ryssland, som båda spelade med tre centrala mittfältare, hade landslaget väldiga problem och man fick mest ägna sig åt att jaga boll istället för att spela boll.

Nytt spelsystem
I ett försök att komma tillrätta med problemet testades 3-5-2 i landskampen mot Frankrike för ett par veckor sedan. Offensiven blev klart bättre, men defensiven ställde mer frågor än den gav svar. Mot Albanien är ändå spelsystemet högaktuellt och det kan mycket väl bli så att Lagerbäck kör på trebackslinjen i matchen.

Skador stör
Sverige saknar annars skadade trion Svensson, Wilhelmsson och Elmander men kvalificerade ersättare finns, därför talar mycket för seger. Det bästa oddset på svensk seger hittar du hos :expekt: som ger 1,65 gånger pengarna på tvåan.

Fullspäckat schema i VM-kvalet
Det spelas som sagt flera intressanta VM-kvalmatcher under lördagen. I Sveriges grupp åker Danmark till Ungern i en match som känns lurig då danskarna darrade betänkligt under EM-kvalet.

Europamästarna Spanien tar emot Bosnien och Hercegovina, i grupp 6 är det öststatsderby då Ukraina ställs mot Vitryssland och i grupp 9 är det nordiskt derby i Oslo mellan Norge och Island.

Lördagens bästa spel är annars Irland som ger 1,75 hos :betway: och :expekt:. Bortamatchen mot Georgien spelas på neutral plan i Tyskland på grund av situationen i Georgien.

Odds Albanien – Sverige
Odds Ungern – Danmark
Odds Spanien – Bosnien och Hercegovina
Odds Ukraina – Vitryssland
Odds Norge – Island
Odds Georgien – Irland

Läs mer om VM-kvalet