Wilander: Robin kan gå hela vägen i US Open

Expekts tennisambassadör, Mats Wilander, tror att Roger Federer tar hem US-Open. Men han höjer också ett varningens finger för Robin Söderling som stått för fina prestationer i både Franska Öppna och Wimbledon tidigare i sommar.
Robin Söderling vann sin inledande match i US-Open mot Albert Montanes med 3-1 i set. I den andra omgången väntar ännu en spanjor i form av Marcel Granollers, rankad 88 i världen. Mats Wilander tror på seger för Robin.

– Robin Söderling är en av mina stora outsiders till titeln. Robin är en spelare som alla på touren fruktar att möta. Du vet aldrig vad du går upp emot när Robin står på andra sidan nätet. Han kan blåsa vem som helst, inklusive Federer, av banan på rätt dag.

Mats Wilander tror dock inte på Rafael Nadal eller Andy Murray i US-Open.

– Jag ser varken Nadal eller Murray som finalvinnare. Murray är fortfarande lite för vek och tam. Han behöver några år till för att mogna och bli starkare psykiskt och fysiskt.

– Nadal har tappat sin magi. Tidigare vann han matcherna redan i omklädningsrummet. ?Hur ska jag kunna slå honom om inte ens Federer kan?? tänkte alla spelarna. Och så blev det raka set till Nadal.
Däremot varnar han för Juan Del Porto och Novak Djokovic.

– Både Del Potro och Djokovic har förbättrat sig i år. Djokovic visar en större gnista än förr på banan i sitt spel och i sin attityd, och Del Potro litar till sitt stabila baslinjespel, även om hans servar måste förbättras.

Men den store favoriten är förstås Roger Federer.

– Roger Federer är i zonen och är spelaren att slå i New York. Han vann i Cincinnati och ser så solid och avslappnad ut att det nästan är löjligt. Han behöver inte stressa och jaga Grand Slam-titlar då han redan har rekordet. Jag har verkligen svårt att se någon besegra Federer i US Open.

Spela på US-Open hos Expekt

Dagens höjdpunkter i US-Open

17:05 Tsonga – Buchanan 1,01 – 16,00
17:05 Nieminen – Fognini 1,75 – 2,00
19:00 Djokovic – Ljubicic 1,05 – 8,50

Läs mer om US-Open