Island – Kroatien 14/1, odds, livestream, speltips

Island
vs
Kroatien
22 – 29 2018-01-14 20:30 Handbolls-EM
Bästa matchoddsen
Vinstchans
Odds för Island – Kroatien
Matchodds (1-X-2)
Spelbolag
1
X
2
Bonus
Bonuserbjudande 1000 kr
Bonuserbjudande 1000kr
Bonuserbjudande 1000kr
Bonuserbjudande 1000 kr
Bonuserbjudande 1000kr
Bonuserbjudande 500kr
Bonuserbjudande 1000kr
Bonuserbjudande 1000kr
Bonuserbjudande 1250 kr
Bonuserbjudande 100kr
Bonuserbjudande 1000kr
Bonuserbjudande 500kr eller 1000 kr

Oddsen uppdaterades 2018-01-14 01:20:40. Vi reserverar oss för eventuella avvikelser.

Speltips

Island överraskade och slog Sverige med 24-26 efter en rejäl överkörning i första halvlek. Kroatien gjorde det de skulle mot Serbien och vann med tio måls marginal, 32-22. När handbolls-EM fortsätter tror vi att Kroatien tar sin andra raka seger och spelar 2:an med handikapp Kroatien -4,5. Speltipset ger 1,87 gånger pengarna hos Expekt.

Dominerade i första halvlek

Island tog kommandot direkt i premiären mot Sverige. Några snabba mål gav dem precis det självförtroende de behövde och ett tag hade de nio måls ledning mot svenskarna. De tvingade Sverige till ett målvaktsbyte och i halvtid ledde Island med 8-15. Det började bra även i andra och istället för en svensk anstormning var det Island som kunde gå ifrån till en ledning med hela tio måls marginal. Därefter tappade öborna greppet om matchen och släppte in svenskarna. Sverige kröp närmre och närmre, men orkade inte hela vägen. Island hade stått för en riktigt bra match och vann välförtjänt. Det var första EM-segern mot Sverige. Den nyblivne världsrekordhållaren Gudjon Valur Sigurdsson, som nyligen blev bäst någonsin vad gäller antal mål i landslag, stod som vanligt för en bra insats och gjorde fem mål. Matchens spelare var dock Gudmundsson som gjorde lite vad han ville. Inte minst nio mål.

Krossade motståndet i derbyt

Mellan Kroatien och Serbien har det gått vilt till tidigare och senast de möttes i EM-sammanhang fick Serbiens spelmotor Sesum ett mynt kastat i ögat. Inga sådana incidenter i fredagens match, men ändå tråkigheter för Kroatien. Matchen i sig blev aldrig särskilt spännande. Kroatien startade superbt och ledde med 14-9 efter första halvlek. De slog inte av på takten utan ångade på i andra. Stepancic och Strlek gjorde sex mål vardera när matchen slutade hela 32-22 till kroaternas fördel. De utklassade Serbien helt och hållet och visade att de vill vara med och slåss om medaljer. Drygt fem minuter från slutsignalen började superstjärnan och tillika lagkaptenen Domagoj Duvnak vinka från sin vänsterkant. Han lade sig ner och hade stora bekymmer med sin vad. Duvnak, världens bäste spelare 2013, har tagit sitt lag till final er i både VM och EM. Det kommer han inte kunna göra i år, hans turnering är över.

Speltips - Kroatien vinner med flera mål

Island imponerade mot Sverige och gjorde en riktigt bra första halva av matchen. De tappade dock rejält i andra. Kroatien utklassade Serbien men fick storstjärnan Duvnjak skadad. Hans turnering är över och det är givetvis ett stort avbräck för kroaterna. Vi tror dock ändå att de har vad som krävs för att slå Island, till och med med flera måls marginal. Speltips blir ett handikappspel. 2:an med Kroatien -4,5 ger 1,87 gånger pengarna hos Expekt.

Villkor gäller

Oddsen i speltipset hämtades 2018-01-13 10:38:02

Matchen är tippad av

Island - Kroatien odds och speltips skrivet av Tobias Ljungkvist

Tobias Ljungkvist

Matchfakta och matchinfo

Kikade vi på oddsen inför mötet i Handbolls-EM mellan Island och Kroatien så var Kroatien oddsfavorit att vinna matchen. Spelbolaget LeoVegas gav då det högsta oddset till 1.80 gånger pengarna på Kroatien som vinnare.

Kroatien utgick med seger i det senaste mötet mot Island

Kroatien utgick med seger i mötet mot Island med 29 mål mot 22.

Tabell
Lagens form
Resultat inbördes möten
Lagens statistik i Handbolls-EM