Speltips: Ishockey-VM 2023

Spel: Kanada vinner

Odds: 3.75 (NordicBet)

Spelstopp: 2023-05-12 15:00:00

  • 100% upp till 500 kr
  • Omsättningskrav 6x, minsta odds 1,80
  • Läs mer om NordicBet
  • Fokus på nordisk sport.
  • Odds på lägre divisioner och serier.
  • Norskt spelbolag grundat 2002.
Speltips Ishockey-VM 2023

Den 12 maj är det nedsläpp för Ishockey-VM 2023, i Finland och Lettland. Finland vann turneringen i fjol på hemmais och är favorit att göra det igen. Men årets finländska lag övertygar inte mig. Mitt speltips blir istället att lägga pengarna ett Kanada som ska ta revansch och spelas till hela 3.75 hos Nordicbet.

Regerande mästarna Finland är knappa favoriter inför Hockey-VM, inte minst med tanke på hemmais gäller och finalen återigen att spelas på egen mark. Dock är det långt ifrån självklart att Finland kommer att upprepa fjolårets bragd, då det historiskt sett är ovanligt att ett lag tar hem guldet på egen mark, eller is.

Urstarkt Kanada

Finlands främsta utmanare, enligt oddsen, väntas bli Kanada. Ett Kanada som kommer att ta sig över Atlanten med revansch i sikte, efter fjolårets finalförlust.

De stora stjärnorna saknas i Tre Kronor

Tre Kronor och Sverige är en outsider men mycket hänger på vilka NHL-stjärnor som till slut kommer att presenteras. Redan nu har flera stora namn anslutit men de riktigt stora stjärnorna, som Mika Zibanejad, Johan Dahlin, Linus Ullmark och Elias Pettersson, lyser med sin frånvaro. Spelare som Sverige verkligen hade behövt för att man på förhand skulle känna att Tre Kronor kan vara en utmanare på riktigt. Med det sagt finns förhoppningen att andra spelare, som unge Lucas Raymond, ska visa vägen.

Mitt speltips på Hockey VM

Min slutsats är ändå ganska enkel och självklar. Finland har visserligen hemmais och det räckte förra året. Men truppen denna gång känns svag och att Patrik Leine saknas är riktigt tungt. Lite samma läger är det i Tre Kronor som också saknar de riktigt stora spelarna. Det gör dock inte Kanada som kanske har en något ojämn trupp men spetsen som de tidigare nämnda saknar. Med Kanadas vinnarmentalitet och revnaschlust är ett bet på att Kanada vinner turneringen till hela 3.75 en ”nobrainer” för mig, som jag hittar hos Nordicbet.