Melodifestivalen 2018 odds, artister & resultat

Melodifestivalen 2018 kommer att dra igång den 3 februari med den första deltävlingen och finalen kommer att gå av stapeln den 10 mars. Deltävlingarna kommer att avgöras i Karlstad, Göteborg, Malmö och Örnsköldsvik och andra chansen i Kristianstad. Finalen kommer i vanlig ordning att avgöras i Friends Arena i Stockholm.

Favorittippade bidragen och oddsen på Melodifestivalen 2018

Vi uppdaterar ständigt med senaste nytt från Melodifestivalen 2018. Här nedan ser du vilka bidrag som är favorittippade i tävlingen. Datum för de olika deltävlingarna, samt vilka artister som ska delta i vilken arena, är klara.

Vinnarodden nedan är hämtade från Unibet.

Kolla in de senaste vinnaroddsen från Unibet här >

ArtistVinnarodds
Benjamin Ingrosso1,65
Felix Sandman6,75
John Lundvik7,25
Liamoo7,25
Mariette9,00
Jessica Andersson16,00
Mendez18,00
Rolandz18,00
Samir och Viktor18,00
Martin Almgren31,00
Margaret76,00
Renaida Braun76,00

Spelbolag du kan spela och betta på Mello

Följ med i årets stora musikhändelse, melodifestivalen, och betta på dina favoriter till Eurovision Song Contest. Startfältet är minst sagt en salig mix och vem vet, kanske blir det en riktig skräll. Är det någon av schlagerrävarna som tar hem det eller är det komikern Gardell, gastronomen Edward Blom eller färgglada Kampferdrops, som gjort sig känd med covers på låtar som Jag trodde änglarna fanns?

Följ våra uppdateringar och ha koll på allt som rör melodifestivalen 2018, granska de senaste oddsen och börja klura på vad som går hem i stugorna. Är det bästa rösten, bästa låten eller bästa showen som tar hem det i år? Här på Oddsonline kan hittar du all info du behöver om bästa spelbolagen och vilka som ger bästa bonusar.

bet365 Villkor gäller
Spela nu! Villkor gäller
500% i insättningsbonus upp till 500 kr
Hämta bonus! Villkor gäller
100% välkomstbonus upp till 1000 kr
Hämta bonus! Villkor gäller
100% bonus upp till 1000 kr + 200 kr i freebet.
Hämta bonus! Villkor gäller
100% i bonus upp till 1000 kr och 250 kr i riskfritt spel
Hämta bonus! Villkor gäller

Så går tävlingen till

Melodifestivalen är uppdelad i fyra deltävlingar och ett uppsamlingsheat, Andra chansen. Varje deltävling hålls i olika städer och två bidrag från varje tävling går direkt till finalen. Ytterligare två bidrag slussas vidare till andra chansen där två, av de sammanlagt åtta bidragen, slutligen går vidare till final. I varje deltävling ser ni sju deltagare och i andra chansen blir de åtta stycken. De totalt tio bidragen som går vidare från deltävlingarna och andra chansen slåss sedan om att få representera Sverige i årets Eurovision song contest.

Ring in och rösta på din vinnarfavorit

Det är tittarna som ringer in under direktsändning och röstar på sina favoriter. Det går att rösta via vanlig telefon, sms och i melodifestivalens app. Nummer visas i tv-rutan samt på SVTs hemsida.

Det finns alltid två numer dit du kan ringa och rösta. Det ena kostar 3,60 och det andra 9,90. Av det senare går större delen av kostnaden till välgörenhet.

Efter att de fem bidrag med flest röster har presenterats öppnas röstningen på nytt. Det är då det ska avgöras vilka två som går till final och vilka två som hamnar i andra chansen. Det femte bidraget får lämna tävlingen.

Intressanta artister, låtar och bidrag

Melodifestivalen 2018 bjuder på en hel del spännande karaktärer. Det är färgstarka och vitt skilda deltagare som tillsammans bildar en perfekt mix som kommer att få oss att sitta klistrade i soffan. Vi förväntar oss show, skådespel och dans av hög kvalite i denna musikfest. För att inte tala om scenkläder. Allt från dansbandskostymer till enhörningsmasker. Det vore en underdrift att säga att vi är spända på att se vilka odds dessa tävlingar kommer att bjuda på. Håll utkik och se vilka som blir vinnartippade i mello 2018. Här nedan presenterar vi ett litet axplock av de deltagare som debuterar i årets melodifestival.

Edward Blom – Kulturhistorikern och gastronomen Edward Blom deltar i melodifestivalen med sin låt Livet på en pinne. Vi har tidigare hört honom med När man festar festar man och Nu lagar vi julen. Vi ser fram emot ett glädjefyllt nummer med en närmast lyrisk Edward Blom.

Kampferdrops – Norska Heidi uppträder under namnet Kampferdrops och hennes utstyrslar är på snudd till lika originella som Lady Gagas. Här är en tjej som går all in för rosa. I somras slog hon igenom med låten Jag trodde änglarna fanns. Den skrevs ursprungligen för Kicki Danielsson, som även hon medverkar i melodifestivalen 2018. .

Rolandz – Bandet slog igenom 2008 genom sin medverkan i Dansbandskampen. Robert Gustavssons rollkaraktär Roland Järverup är sångare och frontman i bandet. Vi hoppas på att det kommer att svänga rejält och drar på smilbanden redan nu då vi ser bilderna på deras färgglada scenkläder.

Sigrid Bernson – Hon debuterade tidigare i år med sin singel I do. För svenska folket är hon kanske mest känd som professionella dansaren Sigrid från Let’s Dance. Programmet där hon tidigare dansade med pojkvännen Samir, som även han ställer upp i mello. Vi väntar oss med andra ord ett schysst dansnummer (och lite kärleksfull rivalitet). Låttiteln, Patrik Swayze, gör oss minst sagt nyfikna. Vågar vi, med Sigrids bakgrund som dansare, hoppas på en koppling till underbara filmen Dirty Dancing?

Barbi Escobar – Ännu en debutant i melodifestivalen. Hon är sångerska och låtskrivare som bland annat varit förband åt Black Eyed Peas. Barbi, som egentligen heter Barbara sjunger framförallt soul och R’nB. Hennes bidrag till tävlingen heter Stark och vi måste säga att hon utstrålar en enorm styrka.

Jonas Gardell – Jonas har en lång yrkeskarriär bakom sig med många priser i bagaget. Han är komiker, författare, skådespelare och dramatiker. Han har scenvana som få och gör nu debut på melodifestivalens scen. Här väntar vi oss mer än ”bara” musik, vi tror på en dramatisk föreställning.

Årets programledare blir ingen mindre än David Lindgren. Förra året ledde han melodifestivalen tillsammans med programledarna Clara Henry och Hasse Andersson. Efter att ha hyllats för sina insatser äntrar han alltså scenen som ensam programledare i år. David Lindgren har själv tävlat som artist i melodifestivalen åren 2012, 2013 och 2016.

Deltävling 1 i Karlstad 3 februari – resultat, startordning, artister, odds & bidrag

Melodifestivalens första deltävling hålls i Löfbergs Arena i Karlstad. Nedan ser ni de deltagare som kommer att uppträda där. Startordningen är ännu ej klar. Vi kommer att uppdatera informationen med odds och resultat efter hand.

ArtistBidragAtt gå vidare
Benjamin IngrossoDance You Off1,08
Sigrid BernsonPatrick Swayze2,00
John LundvikMy Turn2,20
Edward BlomLivet på en pinne2,50
KamferdropsSolen lever kvar hos dig2,50
Renaida BraunAll The Feels5,50
Kikki DanielssonOsby Tennessee15,00

Deltävling 2 i Göteborg 10 februari – odds, deltagare, resultat, startordning & artister

Melodifestivalens andra deltävling hålls i Scandinavium i Göteborg. Nedan ser ni de deltagare som kommer att uppträda där. Startordningen är ännu ej klar. Vi kommer att uppdatera informationen med odds och resultat efter hand.

ArtistBidragAtt gå vidare
LIAMOOLast Breath1,20
Samir & ViktorShuffla1,20
MargaretIn My Cabana3,50
Ida RedigAllting som vi sa7,00
Mimi WernerSongburning4,50
Jonas GardellDet finns en väg7,00
Stiko Per LarssonTitta vi flyger31,00

Deltävling 3 i Malmö 17 februari – vinnare, vinnarodds, deltagarna & artister

Melodifestivalens första deltävling hålls i Malmö Arena. Nedan ser ni de deltagare som kommer att uppträda där. Startordningen är ännu ej klar. Vi kommer att uppdatera informationen med odds och resultat efter hand.

ArtistBidragAtt gå vidare
MéndezEveryday1,50
DotterCry1,65
Jessica AnderssonParty Voice1,75
Martin AlmgrenA Bitter Lullaby1,85
MonchoCuba Libre3,75
Barbi EscobarStark4,75
Kalle Moraeus & Orsa spelmänMin dröm5,00

Deltävling 4 i Örnsköldsvik 24 februari – startordning, resultat, bidragen & vinnarodds

Melodifestivalens första deltävling hålls i Fjällrävens Center i Örnsköldsvik. Nedan ser ni de deltagare som kommer att uppträda där. Startordningen är ännu ej klar. Vi kommer att uppdatera informationen med odds och resultat efter hand.

ArtistBidragAtt gå vidare
MarietteFor You1,15
Emmi ChristenssonIcarus2,00
Olivia EliassonNever Learn2,45
Felix SandmanEvery Single Day3,00
RolandzFuldans3,00
Felicia OlssonBreak That Chain3,50
Elias AbbasMitt paradis3,50

Andra chansen i Kristianstad 3 mars – resultat, oddsen, artister & bidrag

I andra chansen är det åtta bidrag som gör upp i fyra dueller. Vinnaren från varje duell kommer sedan att ta sig vidare till finalen.

DuellernaAtt gå vidare
Margaret – Moncho1,25  – 3,55
Renaida Braun – Olivia Eliasson1,40 -2,70
Felix Sandman – Mimi Werner1,15 – 4,75
Sigrid Bernson – Mendez2,40 – 1,50

Finalen i Solna 10 mars – resultat, odds, bidrag, startordning & artisterna

Här uppdaterar vi när melodifestivalen 2018 är igång. Vilka blir finalisterna som gör upp i Friends Arena i mars?

Kolla in startordningen nedan. Oddsen är hämtade från Unibet.

ArtistBidragAtt gå vidare
MendezEveryday18,00
Renaida BraunAll The Feels76,00
Martin AlmgrenA Bitter Lullaby31,00
John LundvikMy Turn7,25
Jessica AnderssonParty Voice16,00
LIAMOOLast Breath7,25
Samir & ViktorShuffla18,00
MarietteFor You9,00
Felix SandmanEvery Single Day6,75
MargaretIn My Cabana76,00
Benjamin IngrossoDance You Off1,65
RolandzFuldans18,00

Sveriges Television-sänder Mello på TV och live i SVT play

Som tidigare år kan du välja att följa Melodifestivalen live antingen via tv:n på SVT1 eller via datorn på SVT Play. Du ringer och röstar under tiden som artisterna uppträder.

Vinnaren representerar Sverige i Eurovision song content

Den som vinner melodifestivalen 2018 kommer att få representera Sverige i ESC i Portugal i maj 2018. Tävlingen hålls i Lissabon och det är första gången någonsin som Portugal står som värdar.

Vem vann Melodifestivalen tidigare år?

Detta året – 2017 – vann Robin Bengtsson melodifestivalen med låten Hold on. Minns ni hur hans nummer startade bakom scen? Tidigare vinnare i melodifestivalen samt deras bidrag ser ni nedan. Högst upp hittar ni Frans, killen som vann svenska folkets hjärtan när han sjöng ”ingen kickar fotboll som han – Zlatan” på skånska, som liten pojke. Plötsligt hade han växt upp, blivit tonåring och fått en helt ny, mognare sångröst. Hur många tippade på det?

2016. Frans – If I were sorry

2015. Måns Zelmerlöv – Heroes

2014. Sanna Nielsen – Undo

2013. Robin Stjernberg – You

2012. Loreen – Euphoria (vann även Eurvision)

2011. Eric Saade – Popular

2010. Anna Bergendahl – This is my life

2009. Malena Ernman – Lavoix

2008. Charlotte Perelli – Hero

2007. The Ark – The worrying kind

2006. Carola – Evighet