Melodifestivalen 2017

Melodifestivalen 2017 kommer att dra igång den 4 februari och pågå till och med den 11 mars. Deltävlingarna kommer att avgöras i Göteborg, Malmö, Växjö och Skellefteå och andra chansen i Linköping. Finalen kommer i vanlig ordning att avgöras i Friends Arena.

Melodifestivalen oddsen

Kikar vi på Melodifestivalen oddsen från Unibet så har de kastats om rejält inför finalen, nu när de fyra deltävlingarna är avgjorda. Loreen var den stora favoriten på förhand men hon fick oväntat respass i andra chansen. Oddsen från spelbolaget talar nu istället för en uppgörelse mellan Wiktoria, Nano och Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia. Wiktoria är den främsta favoriten om vi jämför oddsen från Unibet till 2,50 gånger pengarna. Därefter är Nano andrahandsfavorit till oddset 3,75 tillsammans med Robin Bengtsson som ges samma odds. Därefter ger ett spel på Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia ger 5,50 gånger pengarna. Att något annat bidrag ska vara med i kampen om att representera Sverige i Eurovision är föga troligt enligt oddsen från Unibet då Mariette ges störst chans utanför de fyra i toppen till oddset 16,00 och därefter ger ett spel på Benjamin Ingrosso hela 28,00 gånger pengarna.

Gå till Unibet för att betta på Melodifestivalen >

Melodifestivalen 2017 vinnaroddsen

VinnareOdds
Wiktoria2,50
Nano3,75
Robin Bengtsson3,75
Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia5,50
Mariette16,00
Benjamin Ingrosso28,00
Owe Thörnqvist31,00
Ace Wilder36,00
Anton Hagman36,00
FO&O76,00
Lisa Ajax101,00
Boris René101,00

Deltävling 1

Den första deltävlingen som kickar igång Melodifestivalen 2017 inleds i Scandinavium i Göteborgden 4 februari och med många bekanta ansikten som Ace Wilder med ”Wild Child”, Dinah Nah med ”One More Night”, Boris René med ”Her Kiss” och inte minst Eurovision-vinnaren Charlotte Perrelli med låten ”Mitt liv”. Vi har tre debutanter i detta startfält Nano med bidraget ”Hold On”, De Vet Du med ”Road Trip” och Adrijana med ”Amare”.

Kikar vi på Melodivalen oddsen inför den första deltävlingen från spelbolaget Unibet så är det Ace Wilder som är klar favorit att gå vidare till låga 1,40 gånger pengarna. Därefter är det dock hyfsat jämna odds med Nano som den största favoriten till oddset 1,95 och därefter De Vet Du till 2,10 gånger pengarna.

Gå till Unibet för att betta >

ArtistBidragAtt gå vidare
1. Boris RenéHer Kiss2,50
2. AdrijanaAmare7,00
3. Dinah NahOne More Night2,75
4. De Vet DuRoad Trip2,10
5. Charlotte PerrelliMitt liv2,75
6. Ace WilderWild Child1,40
7. NanoHold On1,95

Deltävling 2

I den andra deltävlingen i Malmö Arena, den 11 februari, har vi hela fyra debutanter i Benjamin Ingrosso med låten ”Good Lovin'”, Etzia med ”Up”, Allyawan med ”Vart har du vart” och Dismissed med ”Hearts Align”. I denna deltävling kommer den tvåfaldiga Melodifestivalen-vinnaren Roger Pontare återigen att ställa upp med bidraget ”Himmel och hav” samt att vi återser Lisa Ajax som tävlar med låten ”I Don?t Give A” samt Mariette med ”A Million Years”

I denna deltävling har vi en klar oddsfavorit i Mariette till låga 1,30 hos spelbolaget Unibet. Och även i denna deltävling är det ovisst om vilket bidrag som väntas gå vidare till finalen då Unibet ger 1,75 till Lisa Ajxa och 1,85 till Benjamin Ingrosso.

Gå till Unibet för att betta >

ArtistBidragAtt gå vidare
1. MarietteA Million Years1,15
2. Roger PontareHimmel och hav18,00
3. EtziaUp16,00
4. AllyawanVart har du vart26,00
5. DismissedHearts Align5,50
6. Lisa AjaxI Don?t Give A2,25
7. Benjamin IngrossoGood Lovin?1,15

Deltävling 3

Den tredje deltävling i Vid Arena i Växjö, den 18 februari, kommer att bli den debutanttätaste med hela fem debutanter i startfältet Jasmine Kara med bidraget ”Gravity”, The Fooo Conspiracy med ”Gotta Thing About You”, Anton Hagman med ”Kiss You Goodbye”, Owe Thörnqvist med ”Boogieman Blues ” och Bella & Filippa med ”Crucified”.  Från förra årets tävling så får vi återse Robin Bengtsson med låten ”I Can?t Go On ” och Krista Siegfrids som tävlar med bidraget ”Snurra min jord”.

Oddsen i denna deltävling är tydliga från Unibet då ett bet på att FO&O går vidare ger oddset 1,20 tillsammans med Robin Bengtsson som ges samma låga odds. Därefter har spelbolaget ändrat sina odds rejält då trion Krista Siegfrids, Anton Hagman och Jasmine Kara var tidigare favoriter att utmana de två favoriterna men nu är det istället duon Bella & Filippa som ges de lägsta oddset till 2,85 gånger pengarna att gå vidare till finalen. Anton Hagman ges nu det relativt höga oddset 4,00 och Jasmine Kara 4,50 gånger pengarna medan ett bet på Krista Siegfrids ger hela 6,50 gånger pengarna. Owe Thörnqvist är hopplöst uträknad då ett spel hos Unibet ger hela 21,00 gånger pengarna.

Gå till Unibet för att betta >

ArtistBidragAtt gå vidare
1. Robin BengtssonI Can?t Go On1,20
2. Krista SiegfridsSnurra min jord6,50
3. Anton HagmanKiss You Goodbye4,00
4. Jasmine KaraGravity4,50
5. Owe ThörnqvistBoogieman Blues21,00
6. Bella & FilippaCrucified2,85
7. FO&OGotta Thing About You1,20

Deltävling 4

Den fjärde och sista deltävlingen kommer att avgöras den 25 februari i Skellefteå Kraft Arena. Mycket av fokuset tas upp av Eurovision-vinnaren Loreen som tävlar med låten ”Statements”.Andra bekanta ansikten i denna deltävling är Wiktoria med låten ”As I Lay Me Down”, Jon Henrik Fjällgren som tävlar tillsammans med debutanten Aninia med ”En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)” samt Sara Varga tillsammans med Juha Mulari låten ”Du får inte ändra på mig ”. Debutanter i denna deltävling är Les Gordons med bidraget ””, Alice med ”Running with Lions” och Axel Schylström med ”När ingen ser ”.

Kikar vi på oddsen ifrån Unibet är Loreen den odiskutabla favoriten att gå vidare till finalen till otroligt låga 1,05 gånger pengarna. Wiktoria är andrahandsfavoriten hos spelbolaget till det låga oddset 1,30.

Gå till Unibet för att betta >

ArtistBidragAtt gå vidare
1. Jon Henrik Fjällgren feat. AniniaEn värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)3,25
2. AliceRunning with Lions4,50
3. Les GordonsBound To Fall14,00
4. WiktoriaAs I Lay Me Down1,30
5. Axel SchylströmNär ingen ser3,50
6. Sara Varga och Juha MulariDu får inte ändra på mig14,00
7. LoreenStatements1,05

Andra chansen

Från alla deltävlingar går trean och fyran vidare till andra chansen och denna tävling kommer hållas i Linköping och SAAB Arena. De åtta bidragen som gör upp i andra chansen kommer att mötas i fyra dueller med direktutslagning och de fyra vinnarna går direkt vidare till finalen.

Oddsen från Unibet talar det för en oviss duell mellan FO&O och De Vet Du då båda bidragen ges oddset 1,85 att gå vidare till finalen. I duellen mellan Axel Schylström och Lisa Ajax är den senare en klar favorit till oddset 1,40 mot 2,70 gånger pengarna. Boris René är också en klar favorit i duellen mot Dismissed då ett spel hos Unibet ger 1,30 gånger pengarna medan ett spel på Dismissed ger oddset 3,20. Loreen som var storfavorit i den fjärde och sista deltävlingen fick en oväntad respass till andra chansen istället men i duellen mot Anton Hagman så väntas hon nu ta sig vidare då Unibet ger låga 1,20 på att Loreen går till finalen och oddset 4,00 på Anton Hagman.

Gå till Unibet för att betta >

Artist12
FO&O vs De Vet Du1,851,85
Axel Schylström vs Lisa Ajax 2,701,40
Boris René vs Dismissed 1,303,20
Anton Hagman vs Loreen 4,001,20

Finalen

Själva finalen kommer att, som alltid, att avgöras i Friends Arena i Stockholm. Detta år är det totalt 12 bidrag som kommer att göra upp i finalen och vinnaren kommer att representera Sverige i Eurovision Song Contest i Ukraina.

De finalklara bidragen och ordningen

 1. Ace Wilder
 2. Boris René
 3. Lisa Ajax
 4. Robin Bengtsson
 5. Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia
 6. Anton Hagman
 7. Mariette
 8. FO&O
 9. Nano
 10. Wiktoria
 11. Benjamin Ingrosso
 12. Owe Thörnqvist

Om Melodifestivalen

Melodifestivalen är årets stora musiktävling som får många svenskar att bänka sig framför TV:n för att utse sina favoriter. Tävlingen arrangeras en gång per år med start i början av februari med den första deltävlingen och med en final som avgörs i början eller mitten av mars. Vinnaren i finalen får den stora äran att representera Sverige i den stora europeiska musiktävlingen Eurovision Song Contest. Hela 2177 bidrag skickades in till tävlingen i år och av dessa valdes 28 stycken ut.

Melodifestivalen är indelad i fyra deltävlingar, Andra chansen samt den slutliga finalen. Från varje deltävling går två bidrag vidare till finalen samt två till andra chansen. I finalen är det i år totalt 12 bidrag som ska göra upp.

Förutom förändringarna i upplägget, blir det möjligt att gratisrösta i Melodifestivalens app som har lanserats. Det går att rösta upp till fem gånger och antalet röster står i relation i intensiteten i fingertryck på appens bultande hjärta. Antalet hjärtröster kommer att räknas lika mycket som telefon och sms-röster. Hjärtröstningen sker i direktsändning där det visas hur intensivt tittarna röstar. Naturligtvis går det fortfarande att rösta även via telefon och sms.

I deltävlingarna är det folkets röster som avgör vilka bidrag som går vidare, men i finalen får även den internationella jurygrupperna lägga sina röster. I finalen har folket 50 procent makt och den internationella jurygruppen 50 procent makt.