Allsvenskan: Oddsen inför guldracet

Allsvenskan 2019 oddsen på SM-guldet 2019

Fem omgångar återstår av Allsvenskan och fyra lag är fortfarande kvar i kampen om SM-guldet. Djurgården toppar för närvarande serien och är också LeoVegas oddsfavorit att äntligen ta hem SM-guldet efter en lång väntan.

Med fem omgångar kvar av Allsvenskan så har Djurgården ett försprång i kampen om SM-guldet. Malmö FF och AIK flåsar Djurgården i nacken och varje poäng kommer att bli otroligt viktigt i sluttampen av serien. Även Hammarby är med på ett hörn men med sex poäng bakom Djurgården så ska det mycket till om Hammarby ska gå hela vägen.

Här spelar du hos LeoVegas

Djurgården favoriten

Kikar vi på de senaste oddsen från LeoVegas så är det också Djurgården som är favoriten att gå hela vägen. Förutsättningarna är också goda, med tre poäng före Malmö FF och fyra för rivalen AIK. Och spelbolaget håller Djurgården som relativt sätt stora favoriter till SM-guldet till oddset 1,75 gånger pengarna.

Malmö FF störs av Europa League

Malmö FF ligger som sagt tvåa i tabellen och har på pappret den starkaste truppen. Men Malmö har också Europa League-gruppspelet att ta hänsyn till under hösten och det kan kosta i jakten på SM-guldet. Och kanske är det inte konstigt att LeoVegas ger höga 3,00 att Malmö skulle gå helga vägen.

Skadedrabbat AIK

De regerande mästarna AIK har haft en del skadebekymmer som stör. Och nu i veckan så stod det klart att Chinedu Obasi blir borta från spel hela hösten. AIK har dessutom en relativt lång väg upp till Djurgården och har inte råd med poängtapp. Oddset på AIK ger just nu hela 6,00 gånger pengarna hos LeoVegas, med tanke på förutsättningarna.

Hammarby rejäl outsider

Som tidigare nämnt är Hammarby en rejält outsiders i detta race. Inte bara behöver man nästan gå rent utan även förlita sig på att de tre ovanför i tabellen inte har nerverna i styr när det gäller som mest. Hammarby har dock skrapat ihop en rad imponerande resultat den senaste tiden, inte minst segrarna över både AIK och IFK Göteborg. Just nu spelas Hammarby till höga 23,00 gånger pengarna.

Här spelar du hos LeoVegas

Favoriterna att vinna SM-guldet

Djurgården1,75
Malmö FF3,00
AIK6,50
Hammarby23,00

Oddsen är hämtade från Unibet den 27/9 2019

Kommande omgången av Allsvenskan

29 sep15:00Sundsvall – Sirius
29 sep15:00Elfsborg – AIK
29 sep15:00IFK Göteborg – Häcken
29 sep17:30AFC Eskilstuna – Malmö FF
29 sep17:30Falkenberg – Norrköping
30 sep19:00Hammarby – Örebro
30 sep19:00Helsingborg – Kalmar FF
30 sep19:00Östersund – Djurgården

Oddsen är hämtade från Unibet den 27/9 2019

Här spelar du hos LeoVegas