Björkman vidare till semifinal i Wimbledon-dubbeln

Jonas Björkman och sin dubbelpartner från Zimbabwe, Kevin Ullyett, gick igår vidare till semifinal i dubbelturneringen i Wimbledon. Det här trots att Björkman hade problem med en axel vilket till viss del hämmade honom att spela på 100 procent.

Siffrorna 7-6, 4-6, 6-3, 6-7, 6-2 visar på vilken hård kamp det var paren emellan. Philipp Petzschner och Alexander Peya stod upp bra och gav Björkman och Ullyett en hård kamp enda fram i femte set. Vid ställningen 2 – 1 i set fick Björkman behandling för en ömmande axel. Behandlingen verkade hjälpa och det var svensken som tillslut servade hem matchen.

Wimbledon och Jonas Björkman har en fin historia tillsammans där svensken vunnit tre gånger tillsammans med vapendragaren Tom Woodbridge. I Semifinalen väntar bröderna Bryan från USA som dessutom toppar världsrankingen i herrarnas dubbel. En spännande semifinal väntar.

Idag börjar kvartsfinalerna i herrarnas singel. Det är flera spännande matcher som går av stapeln men den absolut intressantaste är nog grusfantasten Nadal som går upp mot hemmaspelade Andy Murray som mirakelvände ett underläge med 0 – 2 i set till vinst 3 – 2 mot Richard Gasquet. Nadal dras dessutom med en skada i knäet efter ett fall i matchen mot Mikhail Youzhny. Upplagt för skräll?

Kvartsfinaler:

Murray 4,80 :Unibet:
vs
Nadal 1,24 Sportingbet


Safin 1,67 Sportingbet
vs
Lopez 2,45 :Expekt:


Federer 1,04 :Bet365:
vs
Ancic 13,00 Sportingbet


Schuettler 2,01 :Betsson:
vs
Clement 1,90 Sportingbet