Cavendish och Ekenberg i fokus

Under tisdagen hände det som vanligt mycket i sportvärlden men vi på Odds Online har valt att fokusera på två namn som stod för lite extra under eftermiddagen/kvällen. Mark Cavendish spurtade hem den tionde etappen i Tour de France och Marcus Ekenberg gjorde fyra mål när Mjällby hemmaslog Åtvidaberg med 6 – 1.

Det är inte många som står emot Mark Cavendish i en spurt, det har nog de flesta cykelintresserade blivit varse om. Igår slog britten Thor Hushovd i 10:e etappens målgång och fixade med det sin tredje etappseger i årets Tour de France. Etapp 10 var en omstridd etapp eftersom tävlingsledningen hade beslutat att ingen radiokontakt skulle få föras mellan servicebilar, stall och cyklister. Ett beslut som varit mycket omstritt och som via en tyst protest av cyklisterna gjorde att etappen endast till ett par mil återstod kördes i ett måttligt tempo. En utbryrning bildades men hämtades upp av klungan när 1,7 km återstod. Cavendish kunde här ohotat passera mållinjen som förste man.

Hemma i Sverige var det toppmöte i Superettan där suveräna serieledaren Mjällby tog emot serietvåan Åtvidaberg. <3 500 personer på Strandvallen hade nog trott på en hård och spännande kamp på gräset vilket det också var under första halvlek där Mjällbys Markus Ekenberg kunde göra 1 - 0 som också stod sig i halvtid. Efter 61 sekunder in i andra halvlek kom 2 - 0, även det här från samme Ekenberg. När kvällen var över stod det 6 - 1 på resultattavlan och Ekenberg hade inte bara gjort fyra mål, utan också gjort sitt 100:e mål i Mjällbytröjan. Stort. Blekingelaget leder nu med 12 poäng i en Superetta som allt mer liknar en gulsvart uppvisning i fotbollskunskap.