Champions League: Manchester United – Bayern München

I kväll ska Manchester United ta emot CL-mästarna Bayern München i det första kvartsfinalmötet i Champions League. Hemmaplan är Uniteds chans att skapa spänning i detta möte och kollar man på oddsen är Bayern stor favorit.

Matchstart: 20:45
TV: TV6
Odds (1-X-2): 6,50 – 4,50 – 1,44 (William Hill)
Att gå vidare: 5.50 – 1.12 (William Hill)

Kvällens möte på Old Trafford är Manchester Uniteds chans att göra denna kvartsfinal mot Bayern München spännande. Minst ett oavgjort är ett måste för att returen på bortaplan inte ska bli en omöjlig uppgift för United. Bakgrunden är att United gör en av sina sämre säsongen i Premier League och i Champions League-åttondelsfinalen så var de nära att åka ur mot Olympiakos.

Robin van Persie missar båda matcherna

United har haft svårt mot de stora lagen denna säsong och har den senaste tiden förlorat mot bland annat Liverpool med 0-3 och Manchester City med 0-3, vilket givetvis inte bådar gott inför kvällens match. United kommer dessutom att få klara sig utan Robin van Persie, som gjorde Uniteds alla tre mål i den avgörande matchen mot Olympiakos, vilket givetvis är ett stort avbräck. Van Persie kommer att vara borta i cirka fem veckor och kommer därmed även att saknas i returen.

Bayern stor faovrit

Med tanke på den sensationella form som Bayern München är i just nu är det svårt att se att många lag kan mäta sig med CL-mästarna. Den tyska maskinen går fram som en ångvält i den inhemska ligan och även i Champions League. Och tittar man på oddsen inför kvällens första möte i kvartsfinalen mot United är man stor favorit trots bortaplan. Spelbolaget William Hill ger höga 1,44 gånger pengarna på en Bayern-seger och hela 6,50 gånger pengarna om United går segrande ur kvällens match. Det är inget snack om att Bayern kommer att avancera till semifinalen och spelbolaget ger låga 1,12 gånger pengarna om det skulle ske.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 1 april, 2014