Elfsborg kan gå ikapp

Kalmar FF är inne i en tung period. För någon månad sedan såg Kalmar ut att i praktiken ha säkrat det allsvenska guldet, och man laddade som bäst för final i Svenska Cupen och spel i Uefacupen.

I Uefacupen blev dock holländska Feyenoord för svåra och cupguldet snodde IFK Göteborg. Och just Göteborg kan i helgen ha spelat bort även det Allsvenska guldet för Kalmar, även om man fortfarande har ett bra läge.

IFK Göteborg vann nämligen toppmatchen på Fredrikskans med 1-0 efter mål av Ragnar Sigurdsson. Resultatet innebär att Elfsborg, som tisdag kväll tar emot Trelleborg, har chansen att gå upp på samma poäng.

Zlatan sänkte Roma
I den europeiska toppfotbollen visade Zlatan Ibrahimovic åter klassen när han sänkte Roma på Olympiastadion med sina två mål, som betydde 1-0 och 2-0. Inter vann till slut med hela 4-0.

Dramatiskt när Real vann
Madridderbyt blev som väntat dramatiskt, men Real drog det längsta strået och vann med 2-1 efter att man avgjort på straff precis före slutsignalen. Higuain slog säkert in straffen. Då hade Simao kvitterat Rud van Nistelrooys ledningsmål i den 90:e matchminuten(!).

Storklubbarna vann
I Premier League ångar toppklubbarna på Chelsea krossade Middlesbrough med 5-0 på bortaplan, United hemmaslog WBA med 4-0 medan Liverpool och Arsenal vände på underlägen och vann mot Wigan respektive Everton.
Tabeller
Allsvenskan
Serie A
La Liga
Premier League