Europa League: Dortmund – Liverpool

Dortmund tar i kväll emot Liverpool i Europa League vilket innebär att Jürgen Klopp är tillbaka på tysk mark igen. Kikar vi på oddsen så är Dortmund klar favorit i detta möte.

Matchstart: Torsdag 21:05
TV: Kanal 9

Intressanta spel Odds
Matchodds (1-X-2): 1,61 – 4,20 ? 6,00
Att gå vidare (1-2): 1,40 ? 2,87
Över/under 2,5 mål: 1,72 – 2,00
Att båda lagen gör mål ja/nej:  1,80 – 1,90

Odds från Ladbrokes >

Jürgen Klopp får återvända till Tyskland och sin gamla klubb Dortmund redan under sin första säsong som tränare för Liverpool, när lagen ställs mot varandra i Europa League-kvartsfinalen under torsdagen.

Formstarkt Dortmund

Dortmund har en bra säsong med en placering i toppen i Bundesliga och nu kvartsfinal i Europa League. I åttondelsfinalen i Europa League så ställdes Dortmund också mot engelskt motstånd mot Tottenham, som man avfärdade utan problem med totalt 5-1. Dortmund har dessutom fem raka segrar inför mötet mot Liverpool och kan gå in i mötet med gott självförtroende.

Skadedrabbat Liverpool

Liverpool har inte en lika imponerande säsong bakom sig som dock kantats av skador. Liverpool har fått tillbaka viktiga spelare som Sturridge och Coutinho men kommer att sakna spelare som Benteke, Firmino, Lucas och långtidsskadade Ings mot Dortmund. Trots att Liverpool haft en tuff säsong, med mycket upp och ned, så stod man för en stabil insats i åttondelsfinalen mot Manchester United som man vann med klara 3-1 över de två matcherna. Dock har Liverpool två raka matcher utan seger då man kryssade mot Tottenham, 1-1, och dessförinnan förlorade borta mot Southampton med 2-3 i Premier League.

Jämn skägg i tidigare möten

Dortmund och Liverpool har möts tre gånger tidigare i europaspel, med en förlust, en vinst och en oavgjord som facit.

Två klubbar som präglas av Klopps fotbollsfilosofi

Denna kvartsfinal mellan Dortmund och Liverpool har potential att bli riktigt spännande. Det är två lag som präglas av Jürgens Klopps fotbollsfilosofi, med ”Gegenpressen”, som han nu försöker att anamma i Liverpool och som lever kvar i dagens Dortmund.

Dortmund är klar favorit

Kikar vi på oddsen inför kvartsfinalen så är Dortmund klar favorit. Kvällens första möte i Tyskland så ger ett spel på Dortmund låga 1,61 gånger pengarna hos Ladbrokes och spelbolaget ger ännu lägre 1,40 gånger pengarna om tyskarna går vidare. Ett spel på en Liverpool-seger i kväll ger hela 6,00 gånger pengarna och oddset på ett avancemang till semifinalen oddset 2,87.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 7 april, 2016