Europa League-kval: AIK och Elfsborg vidare till play-off

Efter blandade resultat för de Allsvenska lagen så är det dags för returer i Europa League-kvalets tredje omgång och oddsen talar för att Brommapojkarna och IFK Göteborg åker ut samt att AIK och Elfsborg avancerar.

19:00 AIK – Astana

Första mötet: 1 – 1
Odds (1-X-2): 1,73 – 3,60 – 5,00 (William Hill)

AIK fick med sig 1-1 efter det första mötet mot Astana, trots tung press från hemmalaget. I kväll har man med sig ett bortamål och har ett ypperligt läge att ta sig vidare till nästa omgång.

Oddsen talar också till AIK:s fördel i kväll. Formen är god för Solnalaget och ett spel på en seger ger oddset 1,73 gånger pengarna.

20:30 Hafnarfjördur – IF Elfsborg

Första mötet: 1 – 4
Odds (1-X-2): 3,20 – 3,30 2,25 (William Hill)

Elfsborg imponerade hemma och vann med hela 4-1. Även om bortaspel inte är Elfsborg starkaste gren så ska man inte tappa tremålsledningen.

Oddsen talar till Elfsborgs fördel, även om de är oddset är relativt högt till 2,30 gånger pengarna. Ett oavgjort resultat vore inte helt otänkbart eftersom Elfsborg antagligen kommer att ta det lugnt och dra ned tempot. Ett spel på ett oavgjort resultat ger oddset 3,30.

20:30 Torino – Brommapojkarna

Första mötet: 0 – 3
Odds (1-X-2): 1,14 – 7,00 – 13,00 (William Hill)

Brommapojkarna fick en gratisplats till Europa League på grund av fair play. Man har gjort det otroligt bra så här långt i Europa League-kvalet med tanke på den tunga säsongen i Allsvenskan. Men mot Serie A-laget Torino så var man tillbaka till verkligheten igen och trots hemmaplan så föll BP med tunga 0-3. Det är inget som talar för att Brommapojkarna har en chans på bortaplan i kväll och ett spel på Torino som vinnare ger otroligt låga 1,14 gånger pengarna. Men tror du ändå på en BP-seger så ger ett spel hela 13,00 gånger pengarna.

21:00 Rio Ave – IFK Göteborg

Första mötet: 1 – 0
Odds (1-X-2): 1,70 – 3,40 – 5,50 (William Hill)

IFK Göteborg har en tuff period med fyra raka förluster, två i Allsvenskan och två i Europa League. Hemma mot portugisiska Rio Ave blev det förlust med 0-1 och nu väntar en tuff bortaretur i kväll. Och kikar vi på oddsen så är Rio Ave klar favorit till låga 1,70 gånger pengarna jämfört med ett spel på Göteborg som ger hela 5,50 gånger pengarna.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 7 augusti, 2014