Europa League: Villarreal – Liverpool

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.

Villareal tar i kväll emot Liverpool i det första semifinalmötet i Europa League. Liverpool är klar favorit att avancera till finalen men Villareal är knapp favorit i kvällens första möte.

Matchstart: 21:05
TV: Kanal 9

Intressanta spel Odds
Matchodds (1-X-2): 2,60 – 3,20 – 2,90
Att gå vidare (1-2): 2,40 – 1,58
Över/under 2,5 mål: 2,28 – 1,63
Att båda lagen gör mål ja/nej:  1,98 – 1,80

Odds från Unibet >

Liverpool lyckades med nöd och näppe slå ut Dortmund i kvartsfinalen och stod för en mäktig upphämtning i returmötet då man vände 1-3 till en nödvändig 4-3 seger. Men allt var inte guld och gröna skogar i den matchen Liverpools försvarsspel lämnade mycket att önska och att man lyckades vända matchen handlade mycket om att Dortmund slappande av något när man gjorde 3-1 och sedan rädslan för att tappa matchen, vilket man naturligtvis då gjorde.

Villareal tog sig vidare till semifinalen med att besegra Sparta Prag som hade skrällt sig till en plats i kvartsfinalen genom att slå ut Lazio i åttondelsfinalen.

Defensivt starkt Villareal

Villarreal kommer att bjuda på ett mer kompakt försvarsspel än vad Dortmund gjorde vilket kommer att kräva mer av Liverpools kreativitet och offensiva spel. Det är inte otänkbart att Villarreal kommer att låta Liverpool föra matchen för att satsa på kontringar. Viktigast för Villarreal är naturligtvis att inte släppa in ett mål, för att vinna returen på Anfield kommer att bli svårt.

Liverpool inleder Europa League-semifinalen mot Villareal på bortaplan och kommer därmed att få avsluta hemma, vilket är ett stort plus.

Både Villarreal och Liverpool har ett imponerande facit i Europa League

I Europa League-turneringen har både Villarreal och Liverpool ett bra facit. Det spanska laget har inte förlorat på elva matcher i turneringen och vunnit alla sina sex hemmamatcher. Liverpool har också en stark form i Europa League med tvol matcher utan förlust.

Ser vi till den rådande formen så har inte Villareal ett imponerat den senaste tiden med tre matcher utan seger i La Liga medan Liverpool tagit sju poäng på de tre senaste matcherna i Premier League.

Sjukstuga i Liverpool

Liverpool har fortsatt sjukstuga med en skadelista bestående av Jon Flanagan, Joe Gomez, Danny Ings, Emre Can, Mamadou Sakho, Jordan Henderson, Jordan Rossiter och Divock Origi. Tyngst än nog ändå avbräcket av Origi som stod för en riktigt bra insats i returen mot Dortmund.

Villarreal kommer att sakna Anfallaren Léo Baptistão.

Villareal är knappa favoriter i kväll medan Liverpool förväntas avancera till finalen

Kikar vi på oddsen inför kvällens första möte på El Madrigal i Vila-real så talar oddsen till hemmalagets fördel, om än knappt. I dagsläget ger ett spel på Villareal oddset 2,60 hos Unibet medan ett spel det engelska storlaget ger 2,90 gånger pengarna. Att gå vidare till finalen så hyser spelbolaget inte tvivel om att Liverpool kommer att göra då man ger låga 1,58 gånger pengarna.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 28 april, 2016