Europatipset 13/9 – analyser, spelförslag & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Det är ett mycket trevligt Europatips som väntar under söndagen med matcher från England, Sverige, Spanien och Frankrike. Som vanligt på söndagar är var och varannan favorit alldeles för hårt streckad och med tanke på att det finns 3 miljoner kronor i jackpot är chanserna till utdelning goda. Så här löser jag 13 rätt!

Spelstopp: 14.29

Till Europatipset

1. Tottenham – Everton 2

Everton hade problem på det centrala mittfältet förra säsongen och det är något som klubben adresserat under sommarens transferfönster. Klasspelare som Allan, Doucouré och James Rodríguez har hämtats in utan att The Toffees egentligen har tappat något alls av värde. Det ska bli oerhört intressant att se den trion kampera tillsammans med Gylfi Sigurdsson, Richarlison och Calvert-Lewin. Tottenham har förstärkt med Höjbjerg och Arsenal-supportern Matt Doherty. Kanske inga värvningar som får fansen att göra glädjeskutt i norra London. Spelare för spelare känns faktiskt gästerna något vassare och när ettan streckas hårt är det läge att blicka åt andra sidan. Skrälltvåan lockar allra mest!

2. West Bromwich – Leicester 2

West Bromwich höll på att snubbla på mållinjen i fjol men tog sig till slut upp till Premier League genom att komma tvåa i tabellen bakom Leeds. Sedan dess har WBA tappat Nathan Ferguson och känslan är att det kommer bli en tuff säsong för The Baggies. Leicester tappade Champions League-platsen mot sluttampen av ligaspelet, men stod på det stora hela för en storstilad säsong. Chilwell har gått till Chelsea men i övrigt har The Foxes truppen intakt. Värvningen av den belgiske landslagsmannen Castagne är dessutom ruggigt intressant. Leicester ska hållas högre och tvåan kan gott spikas.

3. Malmö FF – AIK X

AIK fick matchen mot Sirius uppskjuten på oklara grunder och har därmed inte spelat match på länge när de reser till Malmö. Gnaget får klara sig utan Sebastian Larsson som är avstängd men truppen ser betydligt bredare ut sedan Lustig, Papagiannopoulos och Rogic tillkommit under sommaren. Malmö FF har tröttare ben efter sin torsdagsfajt mot Örebro som slutade med en 2-3-förlust. Marko Johansson var svag i målet och dessutom tvingades tokviktiga Anders Christiansen gå av med en vadskada. Ett tungt avbräck för MFF som ändå streckas upp mot 80 procent. Det är såklart för mycket. X2 är av högsta prioritet även om alla tecken känns tryggast.

4. Hammarby – Helsingborg 2

Hammarby hade inga större problem med att avfärda IFK Göteborg under torsdagen. 4-0 efter ett hattrick av Tankovic var ett styrkebesked. Samtidigt hade Bajen en hel del problem i den andra halvleken och här saknas ett koppel spelare. Bojanic skadade sig mot Blåvitt och lär inte delta här, dessutom är Aimar Sher, Mads Fenger, Abbe Khalili och Mohanad Jeahze alla avstängda. Helsingborg får klara sig utan Abubakari av samma anledning men har Armin Gigovic som kan gå in där. De rödblåa ser bättre ut sedan Kebba Ceesay kom till klubben och underskattas grovt här. När ettan närmar sig 80 procent är det X2 som ska ritas ned i första hand.

5. Falkenberg – IFK Göteborg 2

IFK Göteborgs första halvlek mot Hammarby var lagets sämsta på hela året och nu är frågan vad nye tränaren Roland Nilsson kan tillföra till laget. Då Falkenberg är jumbo med fyra poäng färre än IFK och en match mindre spelad är detta en match av extrem vikt. Blåvitt har Aiesh avstängd men får tillbaka viktiga Erlingmark samtidigt som Kharaishvili är fit for fight igen. Spelare av extremt hög klass. Falkenberg har bara vunnit en av sina 17 senaste tävlingsmatcher och även fast de fått in Gustaf Nilsson på topp håller hallänningarna inte samma klass som gästande IFK. Det är dags för Göteborg att distansera sig från bottenstriden och tvåan är en trevlig spik.

6. Mjällby – Varberg 2

Varberg har stått för ett par riktigt fina värvningar under sommaren. Robin Book och Junes Barny är två spelare som höjer kvalitén på laget betänkligt. Innan landslagsuppehållet besegrade hallänningarna både Sirius och Örebro på hemmaplan. BoIS har haft det tuffare på resande fot men har samtidigt tagit fyra poäng på de två bortamatcher som spelats på naturgräs. Underlaget på Strandvallen bör således passa de grönsvarta. Mjällby får klara sig utan anfallsstjärnan Moses Ogbu då han är skadad och det är även Hodzic. Med det i åtanke är det tvåan som lockar mest. Börja där.

7. Valladolid – Real Sociedad 2

La Liga drar igång till helgen och tre matcher därifrån tar plats på Europatipset. Valladolid stod för en strålande säsong i fjol och hamnade i mitten av tabellen. Spelare som Guardiola, Óscar Plano och Ünal var riktigt bra då och kommer vara stommen i laget även denna säsong. Dessutom har de lilavita värvat intressant där det kittlar att se Shon Weissman och Fabián Orellana. Real Sociedad ser dock ännu bättre ut. Baskerna hade visserligen en tung sommar, men kvalitén i Isaks gäng är odiskutabel. Nu har dessutom David Silva spetsat till truppen ytterligare. Gästerna från San Sebastián ska hållas något högre, men tvåan behöver garderas rejält.

8. Valencia – Levante X

I Valencia ska det spelas ett mycket intressant derby när stadens andra lag Levante kommer till Mestalla. Det råder kaos i Valencia som blev nia i serien i fjol och sedan dess har börjat rea ut sin trupp. Rodrigo, Ferran Torres, Francis Coquelin, Ezequiel Garay och Dani Parejo har alla lämnat utan att klubben fått in ersättare. Los Che går en tung säsong till mötes och för tillfället känns de definitivt inte bättre än Levante. Gästerna är såklart en mindre klubb, men har bättre ordning på grejerna. Med Roger, Mayoral och Morales kvar i truppen kommer Grodorna vara att räkna med även i år. Mötet på Mestalla för tre månader sedan slutade oavgjort, och när ettan sticker iväg alldeles för mycket är det krysset som lockar mest nu också. Gardera efter storleken på plånboken.

9. Villarreal – Huesca X

Villarreal har värvat både Parejo och Coquelin från rivalen Valencia och det behövs mittfältare i klubben nu när lagets bästa spelare Santi Cazorla har försvunnit. Den lille trollkarlen kommer lämna ett stort hål efter sig. Mori och Bacca är nu skadade och i den sista träningsmatchen för en vecka sedan, där unge svensken Filip Jörgensen för övrigt stod i mål, blev det stryk mot Levante. Huesca vann Segunda förra säsongen och har ett spännande lag där japanen Shinji Okazaki (tolv mål i fjol) sticker ut. Nykomlingar brukar sprattla till i början av säsongen och här ska helt klart Huesca ses med bättre chans än vad strecken säger. Supervärde på X2 som blir första tecken att rita ned.

10. PSG – Marseille X

Flera PSG-stjärnor semestrade på Ibiza under uppehållet vilket visade sig vara en riktigt dålig idé. Flera drog på sig covid-19 och mot Lens saknades Neymar, Mbappé, Icardi, Marquinhos, Navas, Paredes och Di María. Inga dåliga avbräck. Det slutade också med förlust mot nykomlingen och nu väntar en betydligt svårare uppgift för parisarna som återigen får klara sig utan flera spelare, även om Neymar och Di María är aktuella för spel. Marseille har en ruggigt stark anfallstrio i Benedetto, Radonjic och Thauvin som lär orsaka en hel del problem här. Marseille har inte besegrat PSG på nio år men med tanke på alla avbräck hos hemmalaget, samtidigt som OM fått betydligt längre vila, går ettan runt 80 procent inte att ta på allvar. X2 spelas!

11. Lorient – Lens 1

Lens tog en ordentlig skalp när de hemmabesegrade PSG med 1-0 under torsdagen. Nykomlingen slapp PSG:s största stjärnor som satt i karantän, men hade ändå bara 20 procent av bollinnehavet. De krävs bättring nu om Lens ska kunna lugga Lorient på poäng. Värdarna är också nykomlingar och slutade en poäng före sina kombattanter i Ligue 2 förra säsongen. Nu har Kummelfiskarna, som hemmalaget kallas för, startat ligaspelet med en hemmaseger mot Strasbourg och en bortaförlust mot St. Etienne. Ett betydligt mer utvilat Lorient ska ses med toppchans på tre poäng.

12. Monaco – Nantes 1

Monaco har som vanligt ett namnkunnigt lag, men spelmässigt har de rödvita verkligen inte imponerat i inledningen av ligaspelet. 2-2 mot Reims följdes upp med en 1-0-seger mot Metz där Monaco stundtals var utspelade. Fofana drog på sig ett rött kort då och är avstängd. Värdarna har dock köpt in Kevin Volland från Bayer Leverkusen och det är en perfekt lekkamrat till superstrikern Ben Yedder. Nantes har inlett ganska bra men får klara sig utan en mängd skadade spelare. Dessutom är både Fabio och Louza avstängda. Monaco har fyra raka segrar inbördes och ska hållas högst. Ettan är troligast, men då den streckas lite väl hårt är det inte fel att gardera.

13. Norrby – Västerås 1

Norrby förlorade “returen” mot Örgryte med 0-2 i en match som spelmässigt var helt jämn. Nu vänder de hem till Borås igen och där är Mak Adam Linds mannar normalt sett stabila. Truppen ser stabil ut med namn som Pekalski, Titi, Akpoveta, Montagna och Azulay. Västerås har inte vunnit en bortamatch sedan premiären mot AFC Eskilstuna och ska definitivt slå ur underläge. Hamnar ettan i närheten av 40 procent är det en utmärkt spik att avsluta kupongen med.

Till Europatipset

Bästa spiken!

Leicester – Leicester får klara sig utan bland andra Evans och Pereira men ska ändå hållas flera nivåer högre än WBA. Ny säsong men Jamie Vardy’s having a party i år igen och skjuter hem segern till Leicester.

Kupongens luring!

Helsingborg – Hammarby har inte mindre än fyra spelare avstängda när de ställs mot Helsingborg under söndagen. Olof Mellberg har fått ordning på sina skåningar som mycket väl kan skrälla här. Tvåan måste med.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Tottenham – Everton 2
  2. West Brom – Leicester 2
  3. Malmö FF – AIK x2
  4. Hammarby – Helsingb. x2
  5. Falkenberg – Göteborg 2
  6. Mjällby – Varberg 2
  7. Valladolid – Sociedad x2
  8. Valencia – Levante x2
  9. Villarreal – Huesca x2
  10. PSG – Marseille x2
  11. Lorient – Lens 1
  12. Monaco – Nantes 1x
  13. Norrby – Västerås 1

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Tottenham – Everton 2
  2. West Brom – Leicester 2
  3. Malmö FF – AIK 1×2
  4. Hammarby – Helsingb. x2
  5. Falkenberg – Göteborg 2
  6. Mjällby – Varberg x2
  7. Valladolid – Sociedad x2
  8. Valencia – Levante 1×2
  9. Villarreal – Huesca 1×2
  10. PSG – Marseille x2
  11. Lorient – Lens 1
  12. Monaco – Nantes 1×2
  13. Norrby – Västerås 1

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 11 september, 2020