Europatipset 19/1 – spelförslag, analyser & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Tonvis med starka hemmalag på denna rad av Europatipset men där favoriterna är i fara finns det stålar att plocka hem. Blir det i England, Italien, Tyskland, Spanien eller Turkiet? Våga gå för full pott!

Spelstopp: 14.59

Till Europatipset

1. Liverpool – Manchester United 1

Tipset inleds med stora trumman, i Premier League. Mötet på Anfield är numera en global angelägenhet och alla miljoner åskådare kommer att få se en match som med all sannolikhet domineras av Liverpool. Den 20:e oktober spelade Pool 1-1 på Old Trafford, men allt före och efter det har varit segrar för seriesuveränen. Försprånget gör att Klopp inte kommer att riskera Lovren och Matip då dessa i teorin skulle kunna spela. Ole Gunnar har troligtvis en del huvudvärk efter att Rashford byttes in mot Wolves (1-0) i onsdags, men tvingades kliva efter bara 14 minuter på grund av en ryggskada. Skadorna är dessutom flera för United som är mycket ojämna. Tjatigt, men ny Pool-spik.

2. Burnley – Leicester 1

Leicester tappade andraplatsen till Manchester City efter den jobbiga förlusten på King Power stadium mot Southampton (1-2). The Foxes såg mer ut som hönor i försvaret när Saints träffade virket två gånger om och hade bud på flera mål. Tydligt är att Wilfred Ndidi frånvaro ställer till det. Schemat Burnley haft den senaste tiden har varit i svåraste laget med motstånd som Everton (0-1), United (0-2) och senast Chelsea (0-3). Mot lag som inte är traditionella topplag gör sig The Clarets mycket bättre vilket den tydliga uppdelningen på hemmafacit visar med raden 5-0-6. Jay Rodriguez och Robbie Brady kommer troligtvis att förstärka elvan – smek in ettan med successiv påfyllning.

3. Juventus – Parma 1

Ciao Bella Italia! Den gamla Damen visade att gammal är äldst när Juve gick förbi Inter i den absoluta toppen. 2-1 i Rom efter ett nytt (straff)mål av Cristiano Ronaldo som på en och halv säsong i den svartvita dressen nu nätat mot samtliga lag i Serie A. Imponerande är bara förnamnet. Parma gjorde vad de kunde mot Roma i cupen på torsdagskvällen, men 0-2 slutade det. De gulblå är dock inte helt usla vilket sjundeplatsen efter 19 omgångar visar, och Juves segrar är kanske inte helt övertygande. Tungt streckade Juventus får alltså kryssgarderas.

4. Lecce – Inter X

Upp och ner för Inter. Först var det den tappade serieledningen efter att det ”bara” blev 1-1 i regionalderbyt mot Atalanta. Sedan kom lite medvind på Sardinien när de blåsvarta gick vidare i cupen mot Cagliari. Svårt att veta var milanesarna befinner sig. Lecce är lite oförtjänt uträknade med tanke på att de rödgula spelat lika mot jättar som Juve (1-1) och Milan (2-2). Skadefritt är det också i hemmalaget – utgå från krysset på Via del Mare och peta in ettan.

5. Genoa – Roma 1

Flera positiva tendenser har kunnat skönjas sedan Davide Nicola tog över Genoa. I den senaste hemmamatchen var det fixstjärnorna Criscito och Pandev som puttade över Sassuolo på förlorarsidan (2-1). Den förstnämnde är avstängd här efter det gula mot Verona (1-2), men stämningen hos de rödblå är i vilket fall klart förbättrad. Roma fick en efterlängtad framgång mitt i veckan när Vargarna hade god jaktlycka i italienska cupen. Luca Pellegrini gjorde bägge målen i Parma (2-0), men frågan är om det räcker för de stukade huvudstadsborna. Mycket resande på detta medför att ettan med dess värde går först ut.

6. Bologna – Hellas Verona 1

Uppåt i landet ligger universitetsstaden Bologna med ett taggat hemmalag. Omstarten för ”Rossoblu” har varit ok med poäng hemma mot Viola (1-1) och en hedersam förlust borta mot Torino (0-1), och detta trots skador på Gary Medel och Mitchell Dijks. Startelvan väntas bli den samma som senast med andra ord. Ingen kan förneka att Romeo och Julias lag går bra, men med blandade resultat borta får vi fram en ensam etta på Renato dell’Ara!

7. Brescia – Cagliari 1

En sista bit norrut i norra Italien ligger Brescia. För värdarna blir tabelläget allt mer pressande, dock finns det ljusglimtar som råpotentialen i Mario Balotelli samt det faktum att Cistana är tillbaka efter avstängning. Gästerna från semesterön Sardinien är även de i kass form och gick på en riktig mina på tisdagskvällen på San Siro. Cagliaris cupnederlag (1-4 mot Inter) kom en bit bort från där laget brukar prestera; Sardegna Arena. Ny bortaresa för de rödblå bådar inte gott så hemmasegern till ok värde blir en halvchansning.

8. Villarreal – Espanyol 2

Över till Spanien och La Liga för besök i tre relativt närliggande landsändar med start i regionen Valencia. Besökarna från nordost bestal Barcelona på en pinne efter att kinesen Wu Lei kvitterat med bara minuter kvar. 2-2 var som en seger, och ett par dagar senare kom en riktig sådan i cupen mot San Sebastian de los Reyes (2-0). Det är bra fart i Villarreal som emellertid ställs mot ett bogey-team; i de senaste tre hemmakamperna mot de blåvita har det slutat med delad poäng. De gula ubåtarna tappar ofta poäng på Estadio de la Ceramica, och då är det läge att börja högerifrån.

9. Barcelona – Granada 1

Supercupen blev inget hit för Barcelona, men det är inget som tynger katalanerna. Ligaspelet går kanske inte fullt så bra som man är van vid, men serieledningen är inför omgången fortsatt intakt. Frenkie de Jong spelar inte här efter den röda rektangeln i 2-2-derbyt mot Espanyol, men ersättarna saknas inte. Besökarna från Sydspanien är fast i mittens rike och har inte fått bortasegra i serien på fyra månader. I höstas vann faktiskt Granada hemmamötet mot Blaugrana. Detta kommer andaluserna få betala för då de offensiva urkrafterna i FCB släpps lösa och begraver gästerna i mål. Etta de banco!

10. Athletic Bilbao – Celta Vigo 2

Katalonien byts ut mot Baskien i den sista spanska striden. Det rödvita hemmalaget har inte tagit en trea i serien sedan början av december och läget är extra känsligt för värdarna då Unai Simon fått kasta in handskarna och buren vaktas av Iago Herrerin. Även högerbackspositionen upptas av en vikarie i form av Ander Capa. I en liknande sits är Vigo men skadorna är inte lika betungande. Strikern Iago Aspas har redan sänkt Athletic en gång denna säsong och då San Mamés inte är det fort det en gång var ska Celta ha en liten chans att tämja Bilbaos lejon. Guldregn vid skräll och då streckas det för fullt!

11. Hertha Berlin – Bayern München 2

Spanien blir Tyskland och Bundesliga. I huvudstaden är Herthas Jürgen Klinsmann i knipa då hans tränarlicens kan ha gått ut. Detta skapar osäkerhet i ett lag som efter Lucia såg ut att funnit lite stabilitet. Värvningen av Santiago Ascacibar från 2. Bundesliga-klubben Stuttgart känns mer som en långsiktig plan, så det känns lite skakigt i de blåvita leden. 11-2 i målskillnad på tre omgångar med full poängskörd för FC Bayern München betyder att de rödvita blandar sig i titelstriden. Ett par skador och en avstängning på Kimmich ska dock inte störa vinterutvilade sydtyskar. När detta skrivs är utdelningen på gästerna riktigt smaskig. Även om Bayern inte har en ordinarie tränare är spelarna så pass rutinerade att spiken blir valet.

12. Paderborn – Bayer Leverkusen 2

16 mil skiljer Paderborn och Leverkusen, men i tabellen känns avståndet bra mycket större. Hemmalaget är Bundesligas jumbo och hade “oturen i turen” att precis när de till slut vann sin andra hemmamatch (Frankfurt, 2-1) för säsongen kom vinteruppehållet. Mot Eintracht fick Jamilu Collins sitt femte gula och värdarna får en lucka i försvaret. Hela tre Leverkusen-spelare får skåda mötet från läktarna på grund av avstängningar, men en är nyförvärvet från River Plate, Exequiel Palacios, som får avtjäna sitt argentinska straff i Tyskland. Europajagande Leverkusen har varit Paderborn överlägsna i det gångna decenniets inbördes möten. Ytterligare en Bayer-seger läggs sannolikt till samlingen.

13. Besiktas – Sivasspor 1

Där Medelhavet möter Svarta Havet spelas kupongens avslutande match i Super Lig. Sivasspor, med mittfältskuggen Mert Yandas avstängd, toppar överraskande serien efter att hälften av omgångarna är avverkade och är obesegrade sedan oktobernederlaget borta mot Galatasaray (2-3). Just detta faktum kan vara nyckeln till denna match för Besiktas. Istanbuls örnar stängde 2019 med en skön 4-1-triumf mot Genclerbirligi med Atiba Hutchinson i huvudrollen efter tre assist och ett mål. Cupnederlaget på onsdagen betyder inte så mycket då det troligtvis vänds hemma i nästa vecka. I skrivande stund är det bäst värde på de svartvita värdarna, och traditionens makt är så stor i fotbollen att det blir 1X.

Till Europatipset

Bästa spiken!

Barcelona – Blaugrana översköljer det mesta med mål och ser faktiskt vassast ut av alla spanska lag. Granada är numret för litet och åker på storstryk.

Kupongens luring!

Espanyol – En poäng mot Barca stärker vem som helst, och Villarreal vet från förra säsongen hur snabbt det kan vända i fotbollen. Vi hejar fram en blåvit skräll med positiv energi från uppe i norr!

Speltips & spelförslag på 128 rader

  1. Liverpool – Man United 1
  2. Burnley – Leicester 1x
  3. Juventus – Parma 1x
  4. Lecce – Inter x2
  5. Genoa – Roma 1x
  6. Bologna – H.Verona 1
  7. Brescia – Cagliari 1
  8. Villarreal – Espanyol x2
  9. Barcelona – Granada 1
  10. A.Bilbao – Celta Vigo x2
  11. H.Berlin – B.München 2
  12. Paderborn – Leverkusen 2
  13. Besiktas – Sivasspor 1x

Speltips & spelförslag på 1296 rader

  1. Liverpool – Man United 1
  2. Burnley – Leicester 1×2
  3. Juventus – Parma 1x
  4. Lecce – Inter x2
  5. Genoa – Roma 1×2
  6. Bologna – H.Verona 1
  7. Brescia – Cagliari 1
  8. Villarreal – Espanyol 1×2
  9. Barcelona – Granada 1
  10. A.Bilbao – Celta Vigo 1×2
  11. H.Berlin – B.München 2
  12. Paderborn – Leverkusen x2
  13. Besiktas – Sivasspor 1x

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 19 januari, 2020