Europatipset 21/6 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Vilken söndag det blir! Serie A rullar igång igen och därmed får vi ett Europatips med fotboll från England, Italien, Spanien och Sverige. Dessutom har ett derby från Köpenhamn letat sig in på kupongen. Raden ser dessutom väldigt spännande ut med flertalet betrodda favoriter som mycket väl kan falla. Läge för finfin utdelning således. Häng med så går vi för 13 härliga rätt tillsammans!

Spelstopp: 14:29

1. Everton – Liverpool

Det bjuds på högoktanig underhållning från Liverpool. Även om det inte kommer vara den vanliga elektriska inramningen i detta Merseyside-derby finns alla förutsättningar för en underhållande historia. Liverpool har som bekant gått fram som en slåttermaskin i Premier League den här säsongen och frågan är inte om, utan när de kommer säkra ligatiteln även i teorin. Everton vill såklart knäppa storebror på näsan men faktum är att de inte besegrat sina rivaler på tio år. Det förändras knappast när Klopps armé sätter fart. Tvåan kan gott lämnas ensam trots hård streckning.

2. Newcastle – Sheffield United

Sheffield United snuvades på segern i veckans möte mot Aston Villa när de hade en boll inne bakom Örjan Nyland. Tungt för nykomlingen som i högsta grad är med i kampen om CL-platserna. Liknande motstånd väntar denna söndag när de reser till östkusten för att ge sig i kast med Newcastle. Värdarna har inte förtjänat sin 13:e plats utan under stora delar sett trubbiga ut. Organisatoriskt håller “Skatorna” en hög nivå men när de ställs mot ett Sheffield United som är snäppet skickligare även taktiskt kommer detta bli svårt för Steve Bruce gäng. X2 är ett lås på St. James’ Park.

3. Aston Villa – Chelsea

Aston Villa lyckades få med sig en poäng från hängmatchen mot Sheffield United, något som gör att det endast är en pinne upp till säker mark inför helgens omgång. Från den matchen ska nykomlingarna från Birmingham ta med sig årets första nolla, även om Nyland egentligen släppte en boll förbi sig, och bitvis bra spel. Här har de dessutom fördelen av att ha en tävlingsmatch i benen jämfört med Chelsea. Frank Lampards lag tog förvisso två fina skalper innan uppehållet, men prestationerna har varit väldigt varierande hos The Blues under säsongen. Det är svårt att backa tvåan till dryga 70 procent med tanke på detta och inte minst att det är Chelseas första match på över tre månader. Alla tecken och jobba in skrällen är en bra lösning.

4. Atalanta – Sassuolo

Serie A sätter igång under helgen och två av matcherna tar plats på Europatipset. Atalanta är landets offensivaste lag med galna 70 ligamål på 25 omgångar. Ilicic, Muriel och Zapata har varit extremt svåra att stoppa. Nu har det dock varit uppehåll i tre månader och under denna period har Bergamo, som Atalanta kommer från, varit hårt drabbat av coronaviruset. Det är inte omöjligt att det har påverkat laget. Sassuolo avslutade med tre vinster på de fyra sista matcherna innan fotbollen pausades och har ett skickligt lag med måltjuven Caputo längst fram. De grönsvarta har släppt in 16 mål på de fyra senaste mötena med Atalanta men är det någon gång de ska kunna stå upp bra är det nu. Med hög streckning på hemmaseger lockar krysset mest.

5. Inter – Sampdoria

Liknande förutsättningar i Milano där Inter tar emot Sampdoria. Milano ligger bara några få mil från Bergamo och har också haft det extremt tufft med Covid-19. Det är svårt att veta hur mycket spår det har satt innan säsongen kommit igång ordentligt igen. Inter spelade i alla fall semifinal i Coppa Italia mot Napoli förra veckan och gjorde en helt okej prestation trots att de blev utslagna. Sampdoria har bara en poäng ner till Lecce under strecket när Serie A startar om igen och goda råd är dyra för Genua-klubben. Truppen, med pjäser som Ekdal, Quagliarella och Jankto är dock för bra för att trilla ur och här kan de mycket väl störa Inter. Alla tecken är säkrast.

6. Valencia – Osasuna

Osasuna kom med hög svansföring till matchen mot Atlético Madrid efter den fina insatsen mot Real Sociedad i återstarten av La Liga. Mot Atlético föll dock Pamplona-laget ihop totalt och fick till slut stryk med 0-5. Men det är värt att nämna att de tre sista målen kom under matchens sista tio minuter. Trots den genomklappningen har Osasuna ett stabilt lag vilket syns på att de faktiskt har närmare till Europaplatserna än till nedflyttningsstrecket. Valencia var chanslösa mot Real Madrid (0-3) och får nu klara sig utan Gaya och Lee som båda är avstängda. Dessutom är Garay och Gabriel alltjämt på skadelistan. Valencia har bara vunnit en av sina fyra senaste inbördes mot Osasuna och när ettan då sticker iväg är det läge att gå emot. X2 spelas.

7. Real Sociedad – Real Madrid

Ett riktigt supermöte väntar på San Sebastián. Det är dock ett hemmalag som behöver steppa upp rejält om de ska kunna mäta sig med Real Madrid. Omstarten har varit usel av baskerna som bara kan visa upp en poäng efter matcher mot Alavés och Osasuna. Zaldua är avstängd, men Sociedad ska inte räknas bort ändå. I Isak, Ödegaard, Oyarzabal, Willian José och Januzaj finns det gott om potentiella matchvinnare. Real Madrid avfärdade Valencia med 3-0 utan några större problem och Karim Benzema visade att han har konserverat målformen med två fullträffar. Real Sociedad är ett motstånd som passat Zidanes gäng ganska illa på sistone. Tre av de fyra senaste inbördes i alla tävlingar har faktiskt slutat med blåvit seger. Med det i åtanke måste ettan med, men då dessa lag spelat 14 raka matcher mot varandra utan att kryssa garderas det snabbt med tvåan.

8. Hammarby – AIK

Rikard Norling försöker förändra sin egen persona och hela AIK:s sätt att spela fotboll. Det fungerade väl sådär i hemmamötet med IFK Norrköping. Gnaget såg då mer ut som Lecce än som Atalanta om man säger så och Peking körde över solnaiterna fullständigt. Tihi, Mets och Granli hade ingen bra dag i backlinjen och dessutom var inte norska målvakten Haugaard lika bra som i premiären mot Örebro. Hammarby står på fyra poäng efter två omgångar och mot Elfsborg såg Ludwigsson, ny från ÖIS, väldigt intressant ut. Det spetsar till en offensiv som redan innehåller Kacaniklic, Tankovic, Paulinho och Jóhannsson ytterligare. Här sveper Bajen över sina stadsrivaler och tar tre poäng.

9. Falkenberg – Kalmar FF

Det var Nils Fröling show mot Helsingborg i torsdags. Den rivige anfallaren noterades för två fullträffar och bidrog med ett stort spel även i övrigt. 4-0 slutade den matchen och Kalmar FF visade att de definitivt vill vara med och slåss högre upp i tabellen än de gjorde under 2019. Falkenberg har börjat ännu bättre och står på fyra poäng efter två omgångar. Tyvärr för hallänningarna har dock Kizito gått sönder och då faller stort ansvar på att Chibuike och Nsima Peter ska lösa målen. De får svårt att passera Viktor Elm. Kalmar segrar på den alkoholfria arenan.

10. Malmö FF – Varberg

Varbergs succéman från premiären, Astrit Selmani, fick se matchen mot IFK Göteborg från läktaren. Då föll de grönsvarta med 1-2 och efter matchen sa tränaren Jocke Persson att han tänkte åka till Malmö och “lufta” sex-sju reserver. Gör Persson allvar av sina uttalanden blir det såklart väldigt svårt för nykomlingarna att rå på mesta mästarna. Kan däremot Selmani, Tranberg, Ejupi och Norlin starta ska inte detta Varberg underskattas. Malmö har spelmässigt inte imponerat mot vare sig Mjällby eller Häcken, men har en otrolig bredd i sin trupp fylld av matchvinnare. Strecka från vänster, men räcker plånboken till är det inte fel att måla hela vägen till superskrällen till höger.

11. IFK Norrköping – Djurgården

Efter två spelade omgångar av Allsvenskan är IFK Norrköping det enda laget som står på sex poäng. 2-1 hemma mot Kalmar i premiären var kanske inte så imponerande, men 4-1 borta mot AIK var ett desto större styrkebesked. Det gör att tipparna tror att Peking av bara farten ska köra över nästa Stockholmslag med, men så enkelt är det inte. Djurgården har en bred trupp och kommer säkerligen starta med Erik Berg igen som var Järnkaminernas bästa spelare i premiären mot Sirius. Framåt finns Kujovic och Holmberg, båda med förflutet i Norrköping, som lär vara extremt målsugna när de nu ställs mot sina gamla lagkamrater. Djurgården har tagit poäng i sina sju senaste möten mot Norrköping och med det i åtanke lockar X2 klart mest.

12. Örebro – Östersund

En av kupongens bättre skrällchanser hittas på Behrn Arena i Örebro. Det har under en lång tid varit mörka rubriker kring Östersund och fråga är om klubben ens överlever säsongen. På plan har det inte sett bättre ut, noll poäng och noll gjorda mål framåt är facit hittills. Samtidigt finns det kvalitéer hos jämtarna som inte ska underskattas. Colkett, Kroon, Attah och Ssewankambo är alla skickliga spelare. Örebro har rent spelmässigt sett väldigt intressanta ut och närkingarna står på tre poäng efter matcherna mot AIK och Djurgården. Truppen är dock ganska tunn och nu är det tredje matchen på kort tid. Hur mycket påverkar det? Värdet till höger är för bra för att motstå. Börja där.

13. Bröndby – FC Köpenhamn

Ett danskt huvudstadsderby får äran att avsluta kupongen. FC Köpenhamn har nio poäng upp till serieledarna MIdtjylland och lika många poäng ner till trean Aarhus. Det mesta talar för att andraplatsen är vikt åt de vitklädda. Solbakkens gäng har ändå sett bra ut sedan omstarten och med svenskarna Bengtsson och Johnsson allt som oftast i startelvan är defensiven stabil. Bröndby svänger det inte speciellt mycket om för tillfället. De blågula kommer från två raka 0-0-matcher och ligger fyra i tabellen. Simon Tibblings och Simon Hedlunds lag är inget speciellt och kommer få svårt att stå emot den danska stormakten FCK. Tvåan lämnas ensam.

Till Europatipset

Bästa spiken! – Liverpool

Corona kommer inte stoppa Jürgen Klopps sanslösa maskin, var så säker. Everton har varit underlägset sin stadsrival under en längre tid och det kommer visa sig tydligt på Goodison Park. Tvåan känns mer eller mindre helt given.

Kupongens luring! – Östersund

Alla slår alla i början av Allsvenskan och då känns det inte alls korrekt att tvåan i matchen Örebro – Östersund ska hamna under 10 procent! Jämtarna kan mycket väl skrälla.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Everton – Liverpool 2
  2. Newcastle – Sheffield U 2
  3. Aston Villa – Chelsea 12
  4. Atalanta – Sassuolo x
  5. Inter – Sampdoria x2
  6. Valencia – Osasuna x2
  7. Sociedad – R.Madrid 12
  8. Hammarby – AIK 1
  9. Falkenberg – Kalmar 2
  10. Malmö FF – Varberg 1x
  11. Norrköping – Djurgården x2
  12. Örebro – Östersund x2
  13. Bröndby – Köpenhamn 2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Everton – Liverpool 2
  2. Newcastle – Sheffield U x2
  3. Aston Villa – Chelsea 1×2
  4. Atalanta – Sassuolo x
  5. Inter – Sampdoria 1×2
  6. Valencia – Osasuna x2
  7. Sociedad – R.Madrid 12
  8. Hammarby – AIK 1
  9. Falkenberg – Kalmar 2
  10. Malmö FF – Varberg 1×2
  11. Norrköping – Djurgården 1×2
  12. Örebro – Östersund x2
  13. Bröndby – Köpenhamn 2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 20 juni, 2020