Europatipset 22/12 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Ska ni lira Europatipset en enda gång så är det den här gången. Fotbollsnivån är skyhög men framför allt är värdenivån mer än skyhög. Det här är rekord. Kupongen innehåller rena karameller från start till mål, nu ska vi sortera upp härligheten!

Spelstopp: 14.59

1. Juventus – Lazio 2

Fyrverkeriet startar i Saudiarabien där vinnarna av italienska Supercupen ska koras. Stövelfotbollen är jämnare än på många år just nu, både Inter och Lazio utgör seriösa hot till Juventus. Det lag som sprakar mest är helt klart Lazio, de vithimmelsblå herrarna från Rom har bombat in 38 baljor på 16 Serie A-matcher. Ciro Immobile leder skytteligan i överlägsen stil och där bakom finns lirare som Luis Alberto och Sergej Milinkovic-Savic. Juve är alltid en stabil pjäs i världsfotbollen men inte lika spetsig just nu som vi är vana vid. Dessa klubbar möttes så sent som för två veckor sedan i ligaliret, trots att Ronaldo gjorde mål och Immobile brände straff så vann Lazio med 3-1. Här är allt värde åt höger, tvåan kan inte missas!

2. Watford – Manchester United X

Premier League är mindre spännande än Serie A. Det som på förhand var ett tvåkejsarslag mellan Manchester City och Liverpool har förvandlats till en enmansshow där Pool leker hem ligan. För övriga handlar det om att bärga en plats i Europa alternativt knipa nytt kontrakt. Manchester United har blandat och gett i den moderna fotbollens bakvatten, att slå City borta är en smärre bragd men att torska mot Crystal Palace hemma anstår inte Sir Alex arv. Watford som gjorde en stor prestation förra säsongen har haft märkbart svårt att återupprepa den bedriften. The Hornets har dock potential för att lyfta till en stabil mittenplacering i tabellen. Värdarna har luggat både Tottenham och Arsenal på poäng under hösten, att de ska göra det även mot United hemma är mycket mer troligt än vad spelprocenten anger. Ska vi jaga feta cash kan man gott skippa den sönderstreckade tvåan.

3. Tottenham – Chelsea 2

Derbi della Mourinho! Så himla stor sak är det visserligen inte längre eftersom den gode portugisen redan hunnit svika Chelsea genom att företräda Man United. Nu ska Mourinhos nya lag Tottenham ta sig an hans forna Chelsea som gjort en strålande höst. Med förhållandevis små resurser har Mourinhos gamla adept Frank Lampard lyckas manövrera Chelsea till en Champions League-plats efter 17 omgångar. Tottenham ligger steget efter sin lokalkonkurrent i ligan och har även hunnit förnedras av Bayern München på den europeiska scenen. Spurs saknar fortsatt sin Lloris i kassen och den vänstervridna streckningen är oacceptabel. X2 är både spelvärt och troligt.

4. Lecce – Bologna 2

Derbi della Ingesson! Vi kliver ner i stöveln på riktigt då det handlar om Serie A vid sidan om elefanternas uppgörelse i Saudi. Lecce parkerar på 15 pinnar efter 16 rundor och har därmed två pinnar ner till degradering. Värdarna kommer närmast från en bedrövlig insats där det blev 0-3-torsk mot Brescia som är ett av få lag längre ner i tabellen. Bologna har fyra poäng mer än hemmalaget och finfin form. Mattias Svanberg och gänget besegrade Atalanta senast och lyckades även slå Napoli på bortabana nyligen. Ettan är långsökt, halvgarderingen österut är att betrakta som ett lås!

5. Parma – Brescia 2

Nyss nämnda Brescia tog en superviktig viktoria mot bottenkonkurrenten Lecce förra helgen då unga slovaken Nikolas Spalek svarade för en framstående insats. Därefter har gästerna hunnit med en veckomatch mot Sassuolo där det blev nederlag med 0-2. Parma har svarat för en överraskande fin insats denna höst, inte minst tack vare Janne Anderssons guldklimp Kulusevski som återigen både målade och assisterade i förra helgens seger borta mot Napoli. Parma ska vara solklara favoriter här men absolut inte så solklara som svenska folket fått för sig. Brescia har faktiskt vunnit tre raka inbördes och måste få första strecket när de erbjuder rena korsdraget i kuponghögen. Måla med den breda penseln om plånkan tål en sådan manöver.

6. Sassuolo – Napoli 2

Sista italienska striden står mellan två kombattanter som redan nämnts i den här kuponganalysen. Napoli har som sagt gått på ett par riktigt bittra minor under hösten men framöver är hårdare bullar att vänta. Mysfarbrorn Carlo Ancelotti har kickats ut ur Neapel och gästerna tränas nu istället av den gamla terriern Gennaro Gattuso. Napoli är ensamma om att ha plockat poäng på Anfield Road mot Liverpool denna höst och håller tveklöst ett par nivåer högre än Sassuolo. De grönsvarta värdarna har hemmastatistiken 1-1-5 sett till de senaste sju tävlingsmatcherna på Mapei Stadium. Tvåan är en formidabel spik på denna kluriga kupong!

7. Real Betis – Atlético Madrid X

Diego Simeone är fortsatt en lika svårslagen taktiker som tidigare men nu har de ständiga ombyggnationerna av truppen tagit ut sin rätt. Atlético Madrid har påtagligt svårt att vinna matcher och Joao Félix har inte blivit den superman som han utgav sig för att vara under försäsongen. Madrassmakarna från Madrid är ändå alltid svårslagna, bara Real har färre förluster i årets La Liga. Melodin är helt enkelt att dela på pinnarna, åtta av 17 kryss är broderligt så det räcker och blir över. Real Betis är ett balanserat sällskap som ligger mitt i tabellen med resultatraden 6-5-6. Närmast i ligaliret kommer de grönvita värdarna från 2-2 mot Espanyol medan Atlético, trumvirvel, spelade 0-0 mot Villarreal i sin senaste bortamatch. Kupongens bästa spikkryss!

8. Levante – Celta Vigo 2

Trots att Celta Vigo gjort sig av med John Guidetti går det tungt för de ljusblå grabbarna. 14 poäng på 17 omgångar är långt ifrån godkänt med tanke på att materialet borde bärga en stabil placering i mittens rike. Formen är dock ett juleljus i decembermörkret, Celta har bara förlorat en av sina senaste fem tävlingsmatcher. Levante är ett av mittengängen efter att ha blandat vin och vatten hela hösten. De så kallade Grodorna kan vinna och förlora mot vilket lag som helst. Vad gäller inbördes möten har Celta haft påfallande lätt för att käka upp dessa grodor. Ljusblå vinst i åtta av de senaste nio bataljerna mot Levante går inte att snacka bort. Tvåan är en mumsig värdespik.

9. Real Madrid – Athletic Bilbao X

Välgräddade lussebullar och stora flaskor julmust hade dukats fram på varenda fotbollsälskares tv-rumsbord i onsdags. Äntligen El Clásico! Matchen hade sina fina sidor men på det stora hela var kampen mellan Barcelona och Real Madrid en stor besvikelse. 0-0, det är för tråkigt för två sådana magiska bolltrollargäng. Andraplatsen i La Liga är trots allt godkänd av Real. Nu kommer de sjundeplacerade baskerna på besök till Spaniens huvudstad. Athletic Bilbao har en otroligt välsmord defensiv, blott tolv bollar har ramlat in i gästernas bur efter att 17 lag försökt mala ner de rödvita. Tre av de senaste fyra inbördes har slutat med delad ära, till rådande streckning känns mittentecknet som en självklar utgång.

10. Fortuna Düsseldorf – Union Berlin 2

Sebastian Andersson är en person som ingen författare någonsin kommer att skriva en biografi om. En skånsk, timid individ som bara tycker om att spela enkel fotboll och att göra mål. Det är vad Union Berlin har i sin kedja och det är vad Union Berlin har vett att uppskatta. Sebastian har gjort åtta mål i Bundesliga, det är strongt av en helt vanlig människa. Unionen har lagt sig tillrätta på elfteplatsen i finrummet, mer kan man inte begära av en nykomling. Fortuna Düsseldorf har inte haft någon hjälp alls av sin fru och agerar nästjumbo inför söndagens drabbning. 0-2-4 är ingen rolig trend. Tvåan är trolig. 

11. Paderborn – Eintracht Frankfurt 2

Nästa anhalt är hem åt det enda lag som är sämre än Fortuna Düsseldorf. Nio poäng är en sorgsen siffra i Paderborns bankbok, hemmaraden 1-1-6 är om möjligt ännu mer deppig. Nykomlingarna från Nordrhein-Westfalen tvingas ta första bästa tåg tillbaka till Zweite Bundesliga där de blåvsvarta hör hemma. Eintracht Frankfurt hör hemma i Bundesliga och även i slutspelet av Europa League. Trots stor omsättning av spelare under sommaren har Adolf Hütter fogat samman en styrka som bland annat slagit Bayern München med makalösa 5-1 under hösten. Spiktvåan är odiskutabel!

12. Anderlecht – Genk 2

Belgiens bidrag till Europatipset står mellan två storklubbar. Men inte två toppklubbar. Anderlecht är inte längre någon maktfaktor, Vincent Kompany och company ligger på den nedre halvan av Jupiler League efter 19 omgångar. Genk har presterat bättre, trots att gästerna haft Champions League att ta hänsyn till. Lasse Lagerbäcks gunstling Sander Berge drar till sig intresse från Europas elefanter, norrmannen målade senast när Waasland-Beveren lades på rygg med 4-1. Genk har vunnit sex av de senaste sju inbördes mot Anderlecht, den sjunde slutade oavgjort. Att streckningen vänstervridits gör bara saken ännu enklare. Att banka in tvåan.

13. Fenerbahce – Besiktas 1

Vad passar väl bättre än att avsluta en mustig söndag med ett brinnande derby i Istanbul? Besiktas ligger trea i Turkiets högsta liga och har två poängs marginal till sin kommande kombattant. Senaste tiden har det inte sett särskilt bra ut för de svartvita besökarna, kalla fakta är tre raka tävlingsmatcher med torsksmak efter att inte Besiktas gjort ett enda mål framåt. Fenerbahce har sett riktigt risiga ut på bortabana men här hemma är de blågula herrar på täppan. Förra säsongen torskade Fener bara två hemmamatcher av 17 möjliga, denna säsong är Antalyaspor ensamma om att ha vunnit i denna borg. 1X räcker gott för att rama in denna magiska bong!

Till Europatipset

Bästa spiken!

Napoli

Sassuolo är ett synnerligen svagt hemmalag. När Napoli piskats upp av Gattuso ska självklart de ljusblå sopa mattan med de grönsvarta.

Kupongens luring!

Lazio

Det är riktigt skevt att strecka ner Lazio som om det vore en skräll ifall Örnarna besegrar “Den gamla damen” på neutral mark. Tacka och ta emot den tidiga julklappen!

Speltips & spelförslag på 432 rader

  1. Juventus – Lazio 1×2
  2. Watford – Man United 1x
  3. Tottenham – Chelsea x2
  4. Lecce – Bologna 2
  5. Parma – Brescia 1×2
  6. Sassuolo – Napoli 2
  7. Real Betis – A.Madrid x
  8. Levante – Celta Vigo 2
  9. Real Madrid – A.Bilbao 1×2
  10. F.Düsseldorf – U.Berlin 2
  11. Paderborn – E.Frankfurt 2
  12. Anderlecht – Genk x2
  13. Fenerbahce – Besiktas 1x

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 21 december, 2019