Europatipset 24/6 – speltips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Mys-onsdag är vad som väntar när fotbolls-Europa bjuder på härliga matcher. Premier League står för merparten, hela fem stycken, där Liverpool och Man United kliver ut som tydliga favoriter. Dessa kan möjligen fällas, men däremot inte Real Madrid som bör ha lekstuga mot bortasvaga Mallorca. Intressanta spikförslag hittas annars i Serie A där flera av lagen gör sina första matcher på snart fyra månader. Nu kör vi!

Spelstopp: 18:59

Till Europatipset

1. Liverpool – Crystal Palace 1

Det var inget vidare Liverpool som uppträdde i söndagens Merseyside-derby mot Everton. En sömnig tillställning slutade mycket logiskt 0-0 efter att The Reds styrt det mesta av spelet men haft svårt att komma till lägen. Det innebär att Jürgen Klopps mannar inte kan säkra första PL-titeln redan här. Någon lätt uppgift väntar inte heller då det är ett Europajagande Crystal Palace som gästar Anfield. Roy Hodgsons örnar har inte spelat någon glimrande fotboll men fyra raka vinster och idel nollor på dessa fighter är siffror man inte skojar bort. Med det sagt är motståndet en nivå upp för Londonlaget nu. Håller sig ettan under 80 procent kan den ändå gott lämnas ensam.

2. Manchester United – Sheffield United 1

Högintressant United-möte från Old Trafford där endast två poäng skiljer mellan dessa kombattanter. Solskjaers gäng kommer från 1-1 mot Tottenham där bland annat Paul Pogba bjöd på briljans i sitt första framträdande för “De röda djävlarna” sedan Boxing day. Lindelöf utgick dock skadad och ser ut att saknas. Bailly förväntas kliva in bredvid givna Maguire och med ivorianen på plan kan lite vad som helst hända. Sheffield United kommer från två sämre prestationer men har visat att de kan stå upp mot samtliga lag i Premier League. Nykomlingarna har ett tungt avbräck på avstängda John Egan men kan likväl inte räknas bort på “Drömmarnas teater”. Den hårt streckade ettan bör garderas.

3. Newcastle – Aston Villa 2

Steve Bruce Newcastle har kritiserats en hel del under säsongen men det går inte att frånse att “Skatorna” tar sina poäng. 3-0-segern mot Sheffield United gör att kontraktet får ses som säkrat för den klassiska klubben. Om det innebär att de kan spela ut eller står för en sval insats mot Aston Villa återstår att se. Gästerna kommer hur som helst sälja sig dyrt på St. James’ Park. “Lejonen” från Birmingham har två fullt godkända prestationer mot topplag bakom sig sedan omstarten vilket dock bara renderat i en pinne. Lättare här och tvåan till 20 procent kan definitivt inte uteslutas. Helst samtliga tecken.

4. Norwich – Everton 2

Det var inte något vidare Norwich som uppträdde här på Carrow Road i fredags. Premier Leagues jumbo såg inte ut som något annat än ett lag för The Championship när de föll med 0-3 hemma mot Southampton. Här blir det inte lättare mot ett Everton som har skickliga spelare på precis varje position. The Toffees var en stolpträff att knäppa storebror Liverpool på näsan i söndags. Samma prestation på den engelska östkusten och det blir tre poäng. Så länge tvåan inte sticker iväg alltför långt över 50 procent kan tvåan spikas med gott samvete på Ancelottis manskap.

5. Wolverhampton – Bournemouth X

Wolverhampton har visat stabilitet under en längre tid där laget som enhet verkligen sitter ihop. Raúl Jiménez är ett ständigt hot offensivt samtidigt som Doherty och Jonny springer konstant på respektive kant. “Vargarna” från West Midlands är i högsta grad med i kampen om en CL-biljett. Här går det dock inte att frånse att de blir alldeles för hårt betrodda. Bournemouth föll visserligen pladask mot Crystal Palace (0-2), men kapacitet finns i Eddie Howes lagbygge. Truppmässigt ser det också bra ut för “Körsbären” även om Joshua King linkade av i lördags. När ettan ser ut att landa över hiskeliga 70 procent är det X2 som ska inleda på Molineux Stadium.

6. Alavés – Osasuna 1

Alavés har verkligen gett sken av att de är ett utpräglat hemmalag, oavsett om publik är välkommen eller ej. Två bortamatcher sedan omstarten har gett 0-8 i baken medan de i den enda fighten här på Mendizorrotza segrade med 2-0 mot topplaget Sociedad. Noterbart är att baskerna drabbats av röda kort i samtliga dessa tillställningar. Håller de sig på banan denna onsdag ska goda chanser finnas till poäng. Osasuna står på en pinne på tre matcher och 1-8 i målskillnad. Tufft motstånd förvisso men Pamplona-gänget har inte alls uppträtt på samma sätt som innan Corona. Viktiga pjäser som Ávila och Ibánez saknas här. 1X torde räcka i Vitoria-Gasteiz.

7. Real Sociedad – Celta Vigo 2

Sociedad har inte haft någon rolig återstart på La Liga. En pinne på tre matcher gör hastigt och lustigt att en Europaplats är hotad. Söndagens insats mot Real Madrid (1-2) var den bästa hittills men det spelar mindre roll när det renderar i noll poäng. Nu förväntas återigen baskerna föra spelet när ett Celta Vigo på gång kommer på besök till San Sebastián. Gästernas målskytte har spökat hela säsongen men i helgen blev det proppen ur när Alavés krossades med tennissiffrorna 6-0. Rent självförtroendemässigt är det onekligen fördel galicierna denna onsdag, något som inte syns på procenten. X2 lockar klart mest till befintliga streck.

8. Real Madrid – Mallorca 1

Real Madrid tog över serieledningen tack vare inbördes möten efter söndagens 2-1-seger mot Sociedad. Benzema stod för ännu en balja och ser ruskigt formstark ut. Här kan det bli en mängd nya mål för fransmannen för det är ett mediokert Mallorca som gästar huvudstaden. Nykomlingarna från turistön har sett bleka ut sedan omstarten och kommer av allt att döma få svårt att klara kontraktet. När lagen möttes i Palma vann faktiskt Mallorca, men här kommer de inte ha något att säga till om. Ett guldhungrigt Real Madrid visar vilken klasskillnad som råder och sköljer över Vicente Morenos gäng på Alfredo di Stéfano. Bergsäker etta!

9. Roma – Sampdoria 1

Sampdoria förlorade bara med 1-2 mot Inter på San Siro i söndags. Prestationen i sig var dock märkbart blek för Genua-klubben som riskerar att degraderas från Serie A för första gången sedan 2012. Quagliarella saknades då och blir borta någon vecka till. Trollgubben, som vann skytteligan i fjol, skulle onekligen behövas för varken La Gumina eller Jankto känns speciellt farliga i offensiv riktning. Tabellfemman Roma har ett fint truppläge inför lagets första tävlingsmatch på snart fyra månader. Innan uppehållet såg det bra ut, inte minst offensivt med åtta mål på två ligamatcher. Totalt sett är det inget snack om hur detta borde sluta – given etta på Olimpico.

10. Atalanta – Lazio 1

Onsdagens stormatch är utan tvekan den som ska spelas i Bergamo. Atalanta visade sin vana trogen upp en fartfylld offensiv i helgens möte mot Sassuolo. 4-1 slutade det till de blåsvartas fördel där speciella målskytten Duván Zapata stod för två fullträffar. Att Josip Ilicic dras med en skada spelar mindre roll när colombianerna Zapata och Muriel finns att tillgå. Spännande match här mot ett Lazio som håller jämna steg med Juventus i toppen av Serie A. Romarna har visat upp ligans bästa försvarsspel kombinerat med en briljant Luis Alberto samt hela seriens stora skyttekung, Ciro Immobile. Om de kan stå emot ett Atalanta som har fördel av att ha fått en match i benen känns dock tveksamt. Ettan ser riktigt fin ut på Gewiss Stadium.

11. Inter – Sassuolo 1

Det blev en skön seger för Inter när Serie A var tillbaka i helgen. 2-1 mot Sampdoria var i underkant i en match där Christian Eriksen var på lekhumör. Två fina mål bjöd Antonio Contes gäng på där. Det ska dock sägas att Samp var direkt svaga i den tillställningen. Det var förvisso även Sassuolo när de föll med klara 1-4 mot Atalanta, men Inter är historiskt en drömmotståndare för de grönsvarta. Här på San Siro har faktiskt Sassarna spelat in tio poäng av tolv möjliga de fyra senaste säsongerna. Med Caputo och Berardi i offensiv riktning kan de hota. Ettan är såklart mest trolig, men här är det inte dumt att gardera om de stora pengarna eftersöks.

12. Tondela – Pacos de Ferreira X

Tondela och Pacos de Ferreira var två lag som var nederlagstippade inför säsongen. De små klubbarna har dock skaffat sig goda utsikter till att klara kontraktet i Primeira Liga. Portimonenses seger mot Marítimo i måndags sätter ändå lite press då nu fem respektive fyra poäng skiljer till strecket. Räkna därför med en krampaktig historia där de båda kombattanterna kommer hålla hårt i poängen. När Tondela spelar här hemma på Estádio Joao Cardoso brukar det dessutom vara målsnåla bataljer, blott 24 mål på 13 kamper skvallrar om detta. Gästerna har avstängningar på Castanheira och Diaby men detta skriker kryss lång väg. Mittentecknet är en tänkbar chansspik.

13. Moreirense – Famalicao 2

Famalicao har verkligen visat att de är i Primeira Liga för att stanna. Joao Pedro Sousa, som varit assisterande tränare i klubbar som Watford och Everton, har gjort underverk med detta lag. Sju poäng på tre matcher efter uppehållet är oerhört starkt när man betänker att både Braga och Porto stått för motståndet. Det gör att drömmen om Europaspel i högsta grad lever. Både Fábio Martins och Pote är tillbaka här efter att ha missat matchen senast. Att Patrick är avstängd spelar mindre roll. Moreirense slutade på en framskjuten placering i fjol men har nu inte nämnvärt mycket att spela för. Hemmaspelet är förhållandevis skapligt och en klasspelare finns i Fábio Abreu. Med det sagt agerar tvåan tydlig utgång i Moreira de Cónegos.

Till Europatipset

Bästa spiken! – Real Madrid

Bästa spiken kan ifrågasättas med tanke på hur hårt Real Madrid streckas. Här handlar det i grund och botten bara om att inte gå i fällan och gardera. “Marängerna” kommer vinna detta lekande lätt mot ett svagt Mallorca. Spika på!

Kupongens luring! – Bournemouth

Wolves må agera betydligt mer stabilt än Bournemouth, men högstanivån är ungefär densamma. Kan The Cherries hitta rätt på Molineux Stadium kan de både ta en och tre poäng. Bra skrällchans.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Liverpool – Crystal P 1
  2. Man United – Sheffield U 1x
  3. Newcastle – Aston Villa 12
  4. Norwich – Everton 2
  5. Wolves – Bournemouth x2
  6. Alavés – Osasuna 1x
  7. Sociedad – Celta Vigo x2
  8. R.Madrid – Mallorca 1
  9. Roma – Sampdoria 1
  10. Atalanta – Lazio 1
  11. Inter – Sassuolo 1x
  12. Tondela – P.Ferreira x
  13. Moreirense – Famalicao x2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Liverpool – Crystal P 1
  2. Man United – Sheffield U 1×2
  3. Newcastle – Aston Villa 1×2
  4. Norwich – Everton 2
  5. Wolves – Bournemouth x2
  6. Alavés – Osasuna 1x
  7. Sociedad – Celta Vigo 1×2
  8. R.Madrid – Mallorca 1
  9. Roma – Sampdoria 1
  10. Atalanta – Lazio 1
  11. Inter – Sassuolo 1x
  12. Tondela – P.Ferreira 1×2
  13. Moreirense – Famalicao x2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 23 juni, 2020