Europatipset idag 9/2 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Sicken söndagskupong vi på Europatipset har att sätta tänderna i! Förutom klassiska hatmöten i Paris och Milano bjuds det på tysk seriefinal och kluriga bortastrider för spanska kolosser. Håll i hatten för nu blir det åka av!

Spelstopp: 14.59

Till Europatipset

Manchester City – West Ham 1

Premier Leagues guldstrid är avgjord sedan länge, men City har en andraplats att säkra och är minst sagt motiverade att studsa tillbaka efter den lite orättvisa nollpoängare på Tottenham Hotspurs Stadium (0-2). Där borde de ljusblåa vunnit ganska enkelt. Det har gått sex matcher och över en månad sedan The Hammers senast triumferade, och det var mot League One-klubben Gillingham (1-0). Inget snack när vi sätter en diamanthård etta på Etihad!

Sheffield United – Bournemouth 2

Bournemouth tog en Peter Antoine-tung trepoängare i bottenstriden genom att hemmaslå Aston Villa med 2-1. Eddie Howes experiment med en 4-3-3-uppställning slog alltså väl ut, och det trots den digra skadelistan. Imponerande av The Cherries som dessutom fick se dansken Philip Billing göra sitt första ligamål för säsongen. Nykomlingen Sheffield gör en makalös säsong, även om det ibland går lite trögt att få in bollarna. Lättare blir det inte nu när erfarne strikern David McGoldrick är skadad. Casha in på tvåan som kräver rejäl uppbackning.

Inter – Milan 2

Italiens finansiella centrum ligger i Milano, och derbyt mellan ”le milanesi” saknar inte intensitet i Serie A. Milan, med Zlatan i spetsen, har gaskat upp sig och ser ut att kunna rädda säsongen. Svensken är tillbaka från influensan och Ismael Bennacer återtar sin plats på mitten efter att ha avtjänat sin avstängning. Inter har det värre på den fronten då både Lautaro Martinez och Alessandro Bastoni ser matchen från San Siros läktare. På det hela taget är Nerazzurri dock mycket beroende av Romelu Lukaku, och kan Rossoneri stoppa honom ser det bra ut. Starta från tvåan och njut av showen!

Parma – Lazio 2

För den som missade Ciro Immobiles lekstuga föreslås en snabbtitt på nätet; Neapel-sonen snurrade upp SPAL:s försvar och lobbade in 3-0 i 5-1-segern. Därefter har ”Örnarna” spelat 0-0 mot Verona, men de ljusblåas säsong är fortfarande ruskigt bra. Bastos och Parolo går in i avstängda Milinkovic-Savic och Radus ställe. Parma har ett par nyförvärv att välja mellan vilket behövs då manfallet är stort i de gulblå leden. Cornelius räddade sent en pinne i Sardinien (2-2), men har skadat sig och kan fattas på Tardini. Lazios flow i spelet motiverar spikandet av denna fina tvåa!

Genoa – Cagliari 1

I det på förhand jämna mötet på Marassi väntas det bli en del förändringar i bägge elvorna. Genoa, som har klarat en poäng vardera i Florens (0-0) och Bergamo (2-2), plockar in den erfarna duon Zapata-Cassata då Romero och Behrami inte kommer till spel efter gula och röda kort mot Atalanta. Cagliaris Cigarini är avstängd och ersätts av Oliva. Ett par viktiga lirare som Pavoletti och Ceppitelli saknas, och det tippar över vågskålen i värdarnas favör. Stick ut hakan lite och lämna värdeettan ensam!

Brescia – Udinese 2

Mario è tornato, Maria är tillbaka ropade Brescia-fansen när Balotelli kom hem i somras. Den oberäkneliga strikern har dock inte gjort ett särskilt stort intryck denna säsong då han står på fem mål och flera skador. Nästjumbon har inte segrat sedan Lucia och ser ut att åka ut direkt. Udinese har inte rosat marknaden under 2020, men mot de mindre tar ”Småzebrorna” sina poäng. Kontinuitet finns i startelvan och oddsen är så jämna går vi i första hand på värdet som stavas Udinese!

Celta Vigo – Sevilla 1

Italien blir Spanien i radens sjunde kamp med två i princip ordinarie lag som ska tampas på Balaidos. Tuff höst och vinter för Celta som nu är nästjumbo, men vanligtvis är Vigo ett bra lag på hemmabanan där de ljusblå är obesegrade sedan länge. Upp och ner för Sevilla de senaste veckorna, och nu riskerar Los Rojiblancos att tappa sin CL-plats, och det är lite oklart om det blir Jules Kounde eller Diego Carlos i mittlåset. Värdarna från Galicien är otippade vinnare, men ger så pass mycket att vi kör på 1X för att slippa högt streckade Sevilla.

Real Betis – Barcelona 1

Ny bortamatch för Blaugrana som häromdagen åkte på stryk i Bilbao i cupen (0-1). Katalanerna saknar avstängde Piqué och skadade Suárez, och detta är definitivt ingen enkel resa. Benito Villamaríns herrar är ett starkt hemmalag tack vare sin högljudda och månghövdade publik. 6-2-3 med segrar mot Valencia och Bilbao tyder på att det kan bli en till här. Carles Alena kan till och med spela mot sin moderklubb då ingen klausul finns som förhindrar honom. Det måste emellertid garderas så mycket det bara går!

Osasuna – Real Madrid X

Tjurarnas stad är den sista spanska kampen för denna gång, och lilla Osasuna har rätt ok chanser att sno ett kryss från den lite vacklande jätten Real Madrid. Los Blancos fick smaka på Alexander Isaks vrede i cupen; 3-4 till slut på Bernabéu är riktigt uselt egentligen, och utan Eden Hazard dessutom… 2-2 lyckades Pamplonas hjältar få mot Barcelona inför sina hemmafans tidigare under säsongen, och Valencia har till och med besegrats. Oavgjort ligger i faggorna och X2 är ett sansat val.

PSG – Lyon 1

Kravaller är nästan att vänta i anslutning till detta allt annat än lugna möte i den franska huvudstaden. Ytterligare en ny mästartitel är i praktiken säkrad för detta PSG som leder serien serien med tolv poäng inför omgången. Trots drösvis med spelare hos klubbläkaren (Neymar är den senaste riktigt betydande skadan) går Les Parisiens från klarhet till klarhet i Ligue 1. Seriesexan Lyon är svåra att få ett grepp om då resultaten varierar kraftigt. Senast blev det förlust i Nice (1-2) efter att vänsterbacken Fernando Marcal tidigt såg rött. Avgrunden mellan dessa lag kommer att visa sig efter 90 minuter. Slå in hemmasegern i Paris!

Montpellier – St. Etienne 2

Ner till Rivieran för en tillställning med en potentiell bortasegrare. St. Etiennes coach Claude Puel ser ljuset i tunneln nu när hans grönvita krigare får tillbaka tunga pjäser som Ryad Boudebouz och Frank Honorat. Många bortkastade poäng för hemmalaget som bara fixade 1-1 mot Metz i onsdags, och ska sanningen fram hade en nollpoängare inte varit orättvis. Överstreckade Montpellier utgår när positiva X2-vibbar skickas till Les Verts.

Strasbourg – Reims 2

Över till gränslandet mellan Tyskland och Frankrike. Reims har ett psykologiskt övertag i och med straffsparkssegern i början av januari. Trots det röda kortet på Mbuku efter en knapp timmes spel höll alltså de rödklädda ut. Formen numera är ganska bra. Värdarna ser inte jättefarliga ut då det är ömsom vin, ömsom vatten med flertalet insläppta av keepern Matz Sels. De gamla Europacupfinalisterna Reims ger lite återbäring och streckandet börjar således från höger.

Bayern München – RB Leipzig 1

Seriefinalen i Bundesliga ges äran att runda av kupongen. Interimtränaren Hansi Flink har tagit Bayern till serietoppen efter han tog över efter sparkade Niko Kovac. Dessutom gick FCB vidare i DFB-pokal i onsdags mot inte helt enkla Hoffenheim (4-3). Gissa namnet på polacken som satte två nya bollar? Robert Lewandowski. Omvänd lycka för Leipzig som tappat serieledning, poäng mot Gladbach trots en man mer, och är utslagna ur cupen efter att Eintracht läxade upp Die Bullen med 3-1. Ingen fara med ettan på Allianz Arena!

Till Europatipset

Bästa spiken!

Manchester City – Andraplatsen är av yttersta vikt för Pep som knappast tillåter sitt manskap att ställa ut skorna. West Ham är under den beryktade isen och reser hem till London med tomt bagage.

Kupongens luring!

Bournemouth – Eddie Howe är på väg att åter visa sitt värde som tränare genom att rädda kvar The Cherries. Sheffield har fått kanske fått någon poäng mer än man förtjänat. Make us dream, Bournemouth!

Speltips & spelförslag på 128 rader

  1. Man City – West Ham 1
  2. Sheffield U – Bournem. x2
  3. Inter – Milan x2
  4. Parma – Lazio 2
  5. Genoa – Cagliari 1
  6. Brescia – Udinese 2
  7. Celta Vigo – Sevilla 1x
  8. R.Betis – Barcelona 1x
  9. Osasuna – R.Madrid x2
  10. PSG – Lyon 1
  11. Montpellier – St. Etienne x2
  12. Strasbourg – Reims x2
  13. B.München – RB Leipzig 1

Speltips & spelförslag på 1296 rader

  1. Man City – West Ham 1
  2. Sheffield U – Bournem. 1×2
  3. Inter – Milan 1×2
  4. Parma – Lazio 2
  5. Genoa – Cagliari 1
  6. Brescia – Udinese x2
  7. Celta Vigo – Sevilla 1x
  8. R.Betis – Barcelona 1×2
  9. Osasuna – R.Madrid x2
  10. PSG – Lyon 1
  11. Montpellier – St. Etienne x2
  12. Strasbourg – Reims 1×2
  13. B.München – RB Leipzig 1

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 8 februari, 2020