Eurovision 2024: Odds på semifinal 2 – startordning & datum

  • 1000 kr gratisspel
  • Minsta odds: 1.80
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.
Eurovision 2024 Oddsen & speltips på semifinal 2 - bidragen, datum och tid

På torsdag, den 9 maj, är det dags för den andra semifinalen i årets Eurovision och i Malmö Arena kommer totalt 16 bidrag göra upp om 10 möjliga finalplatser. I den slutliga finalen lördag den 11 maj kommer de kvalificerade bidragen från semifinal 1 och 2 tävla tillsammans med de redan kvalificerade länderna, “Big Five”.

Vill du spela på oddsen inför Eurovision är tipset att betta redan nu i semifinalstadiet. Hos Unibet hittar du odds på vinnare i semifinal 2 och även odds på länder som blir bland de tre bästa. Här guidar vi dig till semifinal 2 i Eurovision 2024 – hela startfältet och aktuella odds!

Inför Eurovision 2024 semifinal 2

Varje år går sex deltagare direkt vidare till finalen i Eurovision och dessa är de länder som bidrar med mest pengar till tävlingsarrangemanget samt fjolårets vinnare. Det innebär att Sveriges bidrag, Marcus & Martinus, liksom Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Storbritannien inte behöver kvala till finalen. Däremot kommer samtliga bidrag att uppträda på semifinalscenen inför lördagens stora fest i Malmö Arena.

I den första samt andra semifinalen kommer alltså övriga deltagarländer göra upp om de resterande finalplatserna, vilka är totalt 20 till antalet. Den andra och sista sista semifinalen går av stapeln den 9 maj och här kommer vi få se 16 länder som tävlar om 10 platser till den stora ESC-finalen två dagar senare.

Nederländerna, Grekland och våra kära grannar i väst, Norge, är några av deltagarländerna i torsdagens Eurovision semifinal. Och som vanligt är det både TV-tittare och internationella jurygrupper som röstar fram vilka länder som går vidare till final i Eurovision Song Contest.

Öppningsnumret i den andra semifinalen står Malta för med låten “Loop”. Och den nederländska artisten Joost Klein, tillika favoriten, avslutar den andra semifinalen med bidraget “Europapa”.

Datum och tid för semifinal 2

  • Torsdag den 9 maj klockan 21.00
  • SVT1 / SVT Play

Startordning & bidrag Semifinal 2

Start nr Nation Artist Bidrag
1 Malta Sarah Bonnici Loop
2 Albanien BESA TITAN
3 Grekland Marina Satti ZARI
4 Schweiz Nemo The Code
5 Tjeckien Aiko Pedestal
6 Österrike Kaleen We Will Rave
7 Danmark SABA SAND
8 Armenien Ladaniva Jako
9 Lettland Dons Hollow
10 San Marino Megara 11:11
11 Georgien Nutsa Buzaladze Firefighter
12 Belgien Mustii Before the Party’s Over
13 Estland 5MIINUST x Puuluup (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi
14 Israel Eden Golan Hurricane
15 Norge Gåte Ulveham
16 Nederländerna Joost Klein Europapa
Startordningen för semifinal 2 i Eurovision 2024

Lyssna på bidragen här >

Oddsfavoriter semifinal 2 – Eurovision

Inför den andra semifinalen är det just nu Nederländerna som är favorit att vinna och spelas just nu till oddset 1.34. Även Schweiz, Grekland och Israel har av oddsen att döma, goda chanser att ta sig vidare till finalen.

Tar vi en snabb titt på vinnaroddsen inför Eurovision-finalen är faktiskt Schweiz andra favorit strax efter Kroatien. Nederländerna spelas i skrivande stund till femte lägsta Eurovision vinnarodds.

Vill du variera ditt bettande på Eurovision är tipset att kika närmare på andra marknader än de klassiska vinnaroddsen. Unibet erbjuder exempelvis odds på topp-3 i semifinalen, vilket innebär att du bettar på att ett deltagarland slutar bland de tre bästa.

Odds på semifinal 2

Min reflektion och speltips inför semifinal 2 i Eurovision

Även om musiken står i centrum i Eurovision kan också andra faktorer påverka utfallet. Det har vi fått uppleva vid ett flertal tillfällen under årens lopp och innebär kortfattat att exempelvis politiska aspekter väger in när det gäller vem som vinner.

År 2022, vid tidpunkten för Rysslands invasion av Ukraina, lyckades det ukrainska bidraget vinna Eurovision. Och detta menade många var ett sätt för Europa att visa sitt stöd till Ukraina, och låten “Stefania” var dessutom en hyllning till alla ukrainska mödrar som riskerar att förlora sina tappra barn i kriget. Och inför årets musiktävling har vi kunnat följa diskussionerna gällande Israels medverkan med anledning av Gaza-kriget.

Med detta sagt är alltså Eurovision inte helt fri från extern påverkan, men det musikaliska värdet har så klart fortfarande sin betydande roll i sammanhanget. Till dig som tippar vill jag uppmuntra till ett analytiskt tänkande när du spelar på Eurovision Song Contest. Gör som jag och ställ frågor som “Hur låter musiktrenden på radio just nu? Vad händer i omvärlden? Vilka globala budskap syns mest medialt? Använd sedan dina svar som underlag när du bettar på både semifinaler och finalen.

I mitt fall tror jag på Grekland som en av topp tre i den anda semifinalen. Du hittar mitt spel hos Unibet till oddset 2.50. I det grekiska bidraget förenas musikkultur från olika platser, vilket jag personligen tror passar in i 2024 års Eurovision-stämning. Med låten ”Zatti” kombinerar sångerskan Marina Sari musiktraditioner från Grekland, Arabvärlden och Balkan.

Om semifinal 2

Vem vinner semifinal 2 i Eurovision 2024?

När är semifinal 2 i Eurovision 2024 – datum och tid

Vilka bidrag deltar i semifinal 2 i Eurovision?

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 7 maj, 2024