Eurovision 2024: Oddsen på semifinal 1, startordning & datum

  • 1000 kr gratisspel
  • Minsta odds: 1.80
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.

Den här veckan smäller det, Eurovision-festen drar igång i Malmö och först ut är semifinal 1 där 15 bidrag gör upp om 10 biljetter till finalen. Upplägget med semifinaler i Eurovision är ingenting nytt utan har fungerat på samma sätt ända sedan 2008.

Du vet väl om att det går att spela på semifinal 1 oddsen i Eurovision? Hos Unibet hittar du odds på vinnare av semifinal 1, men även odds på vilka som går vidare. Häng med för att ta del av aktuella odds på den första semifinalen i Eurovision 2024 från Malmö.

Inför Eurovision 2024 – semifinal 1 & bidragen

Den första av två semifinaler i årets Eurovision går av stapeln på tisdag den 7 maj i Malmö Arena, där även finalen, på lördag, kommer att äga rum. I semifinal 1 hittar vi bland annat Ukraina och Eurovision-favoriten Kroatien bland de totalt 15 bidragen. Poängen kommer att röstas fram av alla länder som tävlar samt Italien, Spanien och Frankrike. Och därutöver finns även en internationell jury bestående av tittare från länder som inte är med i Eurovision 2024.

Värt att känna till är att vi kommer få se det svenska bidraget i Semifinal 1 trots att Marcus & Martinus är klara för final. Även redan finalkvalificerade Storbritannien och Tyskland får uppträda i semifinalerna innan den stora finalen i Eurovision på lördag den 11 maj.

Cypern öppnar upp tisdagens semifinal med låten “Liar” och Luxemburg-artisten Tali knyter ihop säcken med “Fighter”.

Startordning & bidrag Semifinal 1

Start nr Nation Artist Bidrag
1 Cypern Silia Kapsis Liar
2 Serbien Teya Dora Ramonda
3 Litauen Silvester Belt Luktelk
4 Irland Bambie Thug Doomsday Blue
5 Ukraina alyona alyona & Jerry Heil Teresa & Maria
6 Polen LUNA The Tower
7 Kroatien Baby Lasagna Rim Tim Tagi Dim
8 Island Hera Björk Scared of Heights
9 Slovenien Raiven Veronika
10 Finland Windows95man No Rules!
11 Moldavien Natalia Barbu In the Middle
12 Azerbajdzjan Fahree feat. Ilkin Dovlatov Özünl? Apar
13 Australien Electric Fields One Milkali (One Blood)
14 Portugal Iolanda Grito
15 Luxemburg TALI Fighter
Startfältet och startordningen för semifinal 1 i Eurovision 2024.

Oddsfavoriter semifinal 1 – Eurovision

Av oddsen inför den första semifinalen att döma kommer det att stå mellan tre länder. Just nu är Kroatien oddsfavorit i semifinal 1 och spelas till 1.45 hos Unibet. Ukraina jagar till oddset 2.80 och Finland hakar på, men till det betydligt högre oddset 13.00.

Intressant för dig som funderar på att betta på Eurovision är att du inte bara kan spela på semifinalvinnare utan även topp 10. Det innebär att du spelar på vilka bidrag som kommer bland de tio bästa och därmed går vidare till finalen.

Odds på semifinal 1

Avslutade tips för att betta på Eurovision semifinaler

Om du vill betta på Eurovision kan det vara bra att känna till att tävlingen inte är helt fri från politisk påverkan. Det kan alltså i vissa fall handla om en viss turgång, alltså vems tur det är att vinna. Ett bra exempel är Eurovision 2022 då Ukraina tog hem segern, vilket var ett sätt för Europa att visa landet sitt stöd under den ryska invasionen.

Med detta sagt har Eurovision fortfarande ett viktigt musikaliskt värde och vi ska absolut inte helt ta bort den faktorn när vi bettar. Ett riktigt bra bidrag kommer också långt i den här tävlingen, men det gäller att syna saker och ting lite bortom de musikaliska tongångarna.

En annan viktig faktor är hur bra relation man har till sina grannländer och länder med liknande kultur. Exempelvis är det vanligt att länder från samma region, som Norden och Balkan, ger höga poäng på varandras låtar.

Om semifinal 1

Vem vinner semifinal 1 i Eurovision 2024?

När är semifinal 1 i Eurovision 2024 – datum och tid

Vilka bidrag deltar i semifinal 1 i Eurovision?

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 6 maj, 2024