Fotbolls-EM: Oddsen på kvartsfinalerna

Oddsen på damernas fotboll i Sommar-OS 2021

I Fotbolls-EM är det dag för kvartsfinaler, tyvärr utan svenskt deltagande. Kikar vi på de senaste oddsen från Unibet har vi fyra klara favoriter att gå vidare till semifinalerna. Med England som ny toppfavorit att ta hem turneringen.

Nu är det dags för kvartsfinaler.i Fotbolls-EM. Och även om det är utan svenskt deltagande så är det ändå fyra intressanta matcher att se fram emot under fredagen och lördagen. Med fyra klara favoriter att avancera om vi kikar på de senaste oddsen från Unibet. Men också med en del skrällchanser och några intressanta högoddsare att betta på.

Schweiz – Spanien

Att gå vidare: 3.30 – 1.33 (fler odds)

I det första mötet under fredagen är Spanien solklar favorit mot Schweiz som slog ut vinnarfavoriten Frankrike efter ett straffavgörande. Ett bet på Spanien ger just nu det låga oddset 1.33 hos Unibet. Dock skulle jag inte räkna ut Schweiz helt och hållet då Spanien verkligen har blandat och gett under turneringen. Kan Schweiz rå på Frankrike så kan de även skrälla mot Spanien. Ett bet på Schweiz ger just nu oddset 3.40.

Belgien – Italien

Att gå vidare: 2.20 – 1.65 (fler odds)

I fredagens andra match har vi ett stormöte mellan världsettan Belgien och ett Italien som har överraskat under turneringens gång. Belgien är favoriten till oddset 1.65, men har en del skadebekymmer då både Kevin De Bruyne och Eden Hazard skadade sig i åttondelsfinalen och missar matchen. Detta är dock den jämnaste kvartfinalen rent oddsmässigt då ett bet på Italien ger 2.20 att gå vidare. Även här finns det anledning att fundera på hur stor Belgiens favoritskap egentligen är. Italien har både rutin och mycket talang och min spontana känsla är att det är mer 50/50, speciellt med Belgiens tunga avbräck.

Tjeckien – Danmark

Att gå vidare: 2.40 – 1.55 (fler odds)

Lördagens två möten är favoritskapet mer logiskt på alla sätt och vis. I mötet mellan Tjeckien och Danmark är den senare rättmätig favorit i min bok och spelas till oddset 1.55 hos Unibet. Tjeckien är inte ett dåligt lag men Danmark är verkligen på gång och avfärdade Wales utan några diskussioner i åttondelsfinalen. Tjeckien slog visserligen ut Holland med klara 2-0 men målen kom efter ett rött kort på deras främsta försvarare och Holland föll ihop taktiskt efter det.

Ukraina – England

Att gå vidare: 5.00 – 1.17 (fler odds)

I den sista kvartsfinalen kommer ett slitet Ukraina att ställas mot den nya turneringsfavoriten England. Som bekant så slog Ukraina ut Sverige efter ett övertidsdrama där de Ukrainska spelarna grinade illa länge med kramper och allmänt skadekaos på var och varannan spelare. England fick däremot en behagligare resa mot Tyskland där de navigerade ut tyskarna defensivt för att sedan göra målen i andra halvlek som stängde matchen helt. Att Ukraian ska kämpa till sig en ny seger mot England känns helt och hållet otänkbart, om inte England gör något helt vrickat takstiskt. Hos Unibet ger ett bet på England låga 1.17 vilket känns helt logiskt samtidigt som ett spela på Ukraina ger oddset 5.00.

England ny favorit att vinna EM-guldet

Efter alla åttondelsfinaler så står det nu klart att England tar över som den nya favoriten att vunna turneringen. Före åttondelsfinalerna var det Frankrike som var favoriten och när Frankrike åkte ut så var det Italien och Spanien som toppade listan. Men när England och Tyskland nu har gjort upp så är det England som toppar vinnarlistan hos Unibet till 2.95 gånger pengarna. Därefter spelas Spanien till 4.10 och Italien 4.50 gånger pengarna.

Sannolikt kommer vi får se England i en final där de möter antingen Belgien, Italien eller Spanien i en semifinal. Och att England får möta Danmark i en semifinal.

Se vinnaroddsen nedan. Oddsen kan komma att ändras och därmed kan skilja sig från oddsen i texten ovan.