Härlig svensk sporthelg!

Medaljer i både längspåret och i skidskyttet gav en riktig skön känlsa från helgens sporter. Helena Johnsson knep ett brons i skidskyttet och Anders Södergren stod för en dramatisk silvermedalj genom ett fall för ryssen precis innan mål.

Skidskytte-VM har redan från början varit bra, i alla fall om man ser till den kvinnliga sidan. Herrarnas VM har varit mer eller mindre ett stort fiasko medan damerna faktiskt har levererat. Helena Johnsson tog sin tredje medalj, den här gången i valör nummer tre, nämligen ett brons. Samtidigt åkte Anders Södergren sitt bästa lopp hittills efter sin operation. Resultatet blev en silvermedalj och aldrig tidigare har vi hört en kommentator bli så glad i TV.n som när ryssen föll i sista backen.

Malmö Redhawks ångar på med sin fantastiska publik och sin fantastiska arena. Solklara 6 – 1 mot Troja/Ljungby gör att drömmen fortfarande lever. Det blir en kamp vid sträcket om vilka som får kvala och vilka som får göra allsvenskan ytterligare ett år. För Malmös räkning är det nog viktigt att få försöka att ta sig till Elitserien om arenan skall fortsätta fyllas till bristningsgränsen.

Gällande våra nöjesevenemang slutade Schlagerfestivalen med vinst för favorittippade Molly Sandén och grabbarna i E.M.D. BWO gick till en missräknad andra chans och Sofia blev internationella juryns val av vinnare. Grekisk sång och internationell jury. Vad säger man? Let´s Dance bjöd inte direkt på några skrällar förutom det faktum att Carl-Jan Granqvist fortfarande är kvar och att George Scott fick blackout och glömde av sig totalt. För det fick han lämna med kommentaren ”Nu skall jag tillbaka till ringen där jag hör hemma”. Ett beslut som vi på Odds Online tycker låter vettigt.