IFK Göteborg cupmästare

Helgen som gick bjöd på en hel del sport, och här hemma i Sverige blev IFK Göteborg Svenska Cupmästare.

Vi börjar med den inhemska fotbollen, där IFK Göteborg blev svenska cupmästare genom att besegra Kalmar FF på straffar. Lagen lyckades inte göra några mål under ordinarie tid och i förlängningen var IFK Göteborgs Gustav Svensson närmast då han prickade insidan av stolpen.

I straffläggningen avgjorde Pontus Wernbloom, men den store hjälten var målvakten Kim Christensen som inte bara knep Marcus Ringbergs straff, utan också målade själv.

Oavgjort i engelsk stormatch
Föga överraskande slutade mötet mellan Chelsea och Manchester United i Premier League oavgjort. 1-1 blev slutresultatet efter att Park gett gästerna ledningen innan Kalou kvitterade. Noterbart i England var också Manchester Citys 6-0 på Portsmouth.

Zlatan och Rosenberg heta målskyttar
De svenska landslagsanfallarna Zlatan Ibrahimovic och Markus Rosenberg fortsätter att visa fin form. Ibrahimovic satte 3-1 för sitt Inter mot Torino och Rosenberg stod för två mål och en assist när Werder Bremen sensationellt utklassade Bayern München på bortaplan med 5-2.

Rögle vann i hemmapremiären
Rögle mot Färjestad i lördags var en match där mycket handlade om brödramötet mellan Kenny och Jörgen Jönsson. Och det blev Kenny som gick segrande ur duellen då Rögle, något överraskande, vann med 4-1.

USA vann Ryder Cup
I helgen avgjordes även golfens Ryder Cup och det blev revansch för det amerikanska laget efter tre raka nederlag, 2002, 2004 och 2006. Svenskarna i laget stod för fina insatser men USA var för starka och vann stort.

Resultat
Elitserien
Hockeyallsvenskan
Premier League