Inför Napoli – AIK

  • 100% upp till 1000 kr
  • Omsättningskrav 8x, minsta odds 1.70
  • Läs mer om Betfair
  • Stort oddsutbud
  • Maxa dina spel med kampanjer och oddsboostar
  • Spela mot andra i spelbörsen

I kväll har AIK en tillsynes omöjlig match i bortamötet mot Napoli. Inte bara ger spelbolagen skyhöga odds för en bortaseger till AIK utan Napoli har inte förlorat en hemmamatch i UEFA-cupsammanhang sedan 1996.

Matchstart: 19:00
TV: Tv4 Sport
Livestream: CSports

Skapa ett konto hos Bwin och du kan se Europa League livstream hos CSports i tre månader – gratis. Gör en insättning och spela för minst 200 kronor för att ta del av erbjudandet.

AIK har statistiken emot sig

Inte bara är Napoli ett mycket bättre lag på pappret än AIK, de har även 14 vunna segrar på hemmaplan i UEFA-cuperna och senast de förlorade en hemmamatch i cuperna var 1994, 18 år sedan.

Senast Napoli mötte ett svenskt lag i Europa League var säsongen 2010/11 och då stod  Elfsborg för motståndet i play-off-rundan innan gruppspelet. Då blev det två raka vinster för Napoli med totalt 3-0, efter 1-0 hemma och 2-0 borta. AIK har inte aldrig vunnit mot italienskt motstånd och har en oavgjord och tre förluster i bagaget.

Så statistikt sett ser det mycket mörkt ut för det Allsvenska laget.

Napoli vilar viktiga spelare

Napoli väntas vila viktiga nyckelspelare som Edison Cavani och Marek Hamsik med flera vilket ger AIK lite andrum och en liten möjlighet att skrälla. AIK har värvat friskt under sommaren med nyförvärv som den forna landslagsspelare Daniel Majstorovic men även Henok Goitom samt att man har lånat in Muhammed Bangura från Celtic. Spelar som kommer att bli mycket viktiga i kvällens möte.

12,40 gånger pengarna om AIK vinner

Spelbolagen ger AIK dock inte stora chanser att skrälla i dagens möte och betfair ger hela 12,40 gånger pengarna, i skrivandets stund, om AIK vinner dagens match och 5,37 för ett oavgjort resultat. Efter bragdinsatsen mot CSKA Moskva i play-off-rundan, krävs därmed en ny insats utöver det vanliga från AIK:s sida.

Missa inte heller kvällens möte mellan Levante och Helsingborg, som även kommer att sändas i Tv4 Sport och CSports. Matchstart i det mötet är klockan 21:05.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 20 september, 2012