Ishockey-VM: Favoriterna & oddsen på Sverige

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert

På fredag är det dags för Ishockey-VM att dra igång för i år. Förra året blev det platt fall för Tre Kronor som hamnade utanför slutspelet. Nu är det dags för revansch och med flera NHL-spelare i truppen så finns det möjligheter för Tre Kronor att ta sig längre denna gång.

Denna turnering kommer dock att bli lite speciell eftersom Ryssland är uteslutna från att delta. En motståndare som Tre Kronor har haft det bedrövligt svårt mot genom åren och rent sportsligt så är det ett positivt besked och ökar Sveriges chanser att ta en medalj.

Sverige har lottats in i en spännande grupp med Finland, USA, Tjeckien, Norge, Lettland och Storbritannien. Givetvis är det en grupp som Sverige ska gå vidare från och Svenska Spel är så säkra att ett bet ger låga 1.01 gånger pengarna. Sverige är också en toppfavorit att vinna gruppen. Finland är favoriten till oddset 2.50 och därefter spelas Tre Kronor till 3.25 gånger pengarna.

Tre Kronor inleder turneringen mot Tjeckien. Sverige har en tendens att inleda VM-turneringarna svagt så det blir en riktigt spännande match att se fram emot. Se hela Sveriges spelschema nedan.

Sveriges spelschema i gruppspelet

14/5 11:20 Sverige – Österrike
15/5 19:20 Tjeckien – Sverige
17/5 19:20 Sverige – Storbritannien
18/5 19:20 Finland – Sverige
21/5 11:20 USA – Sverige
22/5 19:20 Sverige – Norge
24/5 11:20 Sverige – Lettland

Vilket lag vinner VM?

Kikar vi på oddsen från Svenska Spel så finns det inte direkt någon solklar favorit. Finland och Kanada toppar just nu vinnarlistan och båda spelas till relativt höga 3.75 gånger pengarna. Kanada brukar ges ett bättre odds än så men de riktigt stora NHL-stjärnorna lyser med sin frånvaro i den trupp som har presenterats.

Tre Kronor är outsiders hos Svenska Spel tillsammans med Tjeckien och båda spelas till 5.00 gånger pengarna.

Heta odds på Ishockey-VM 2022

Odds från Svenska Spel sport & casino. Hämtade från spelbolaget den 11/5.

Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se.

Vinnarodds på Ishockey-VM 2022
Odds på gruppvinnare i Ishockey-VM 2022
Odds på gruppavancemang i Ishockey-VM 2022
Odds att gå till final i Ishockey-VM 2022

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 11 maj, 2022