Ishockey-VM: Kanada – Sverige

I dag är det dags för det stor testet för Tre Kronor i Ishockey-VM i Vitryssland. Efter fem raka segrar, med blandade insatser, är det Kanada som står för motståndet och som är favroittippat om man kollar på oddsen.

Matchstart: 15:45
TV: Tv4
Odds (1-X-2): 1,95 – 4,30 – 3,10 (William Hill)

Vid 15:45 har vi ett riktigt intressant möte i grupp A när Kanada och Sverige möts i en gruppfinal. Kanada inledde turneringen med en överraskande förlust mot Frankrike, efter ett straffavgörande, men har efter det fyra raka segrar. Tre Kronor har stått för några mindre bra insatser under gruppspelet, bland annat mot Frankrike och Norge, men skärpte sig rejält i det föregående mötet mot Slovakien som man till slut vann med 3-1.

Vinnaren säkrar gruppsegern

Vinner Sverige innan fulltid är gruppseger säkrad och en vinst på straffar eller sudden innebär att man behöver min ett poäng i den sista matchen i gruppen mot Italien. Detsamma gäller för Kanada, en seger så har man i princip säkrad gruppsegern.

Andersén tillbaka efter skadan mot Slovakien

Efter matchen mot Slovakien var det mycket prat kring ytterligare en skada på en svensk back då Niclas Andersén fick utgå efter att ha täckt ett skott som tog i käken. Lyckligtvis var det inte värre än att Andersén kan fortsätta att spela i turneringen men med ett heltäckande visir.

Kanada oddsfavorit

Oddsen talar dock för en kanadensisk seger vilket bland annat William Hill som ger oddset 1,95 samt 3,10 gånger pengarna för en svensk seger.

Sista chansen att tippa i tpstävlingen

I och med denna match så stänger även vår tipstävling så passa på att betta din rad redan nu. I potten ligger 3200 kr och tippar gör du helt utan kostnad.

Tävlingen hittar du här

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 18 maj, 2014