Kalmar FF ett steg närmare guldet

Helgen som gick bjöd på en hel del fotbollsunderhållning. Stora europeiska derbyn spelades och här hemma avgjorde Kalmar FF allsvenskan.

Mycket talar åtminstone för det efter att Viktor Elm med två mycket vackra mål gav smålänningarna ett fyra poäng stort försprång i den allsvenska guldstriden. 2-1 skrevs slutresultatet till efter att Joakim Sjöhage reducerat i slutet.

Matchens delikatess var definitivt Elms frisparksmål som innebar 2-0. Elfsborg var annars laget som hade mest boll men trots flera fina chanser lyckades man inte förvalta det spelmässiga övertaget. Istället visade Viktor Elm att han är en framtida landslagsmittfältare.

Liverpool vann Merseysidederbyt

I Premier League tog Liverpool en stabil seger i derbyt mot lokalkonkurrenten Everton. Fernando Torres hittade målet igen och gjorde båda målen. Liverpool tog sig därmed upp på andraplats i Premier League tabellen.

Rosenberg mållös i målrik match
I Bundesliga blev det inga svenskmål i mötet mellan Markus Rosenbergs Werder Bremen och Per Nilssons Hoffenheim. Rosenberg stod dock för en fin assist i den målrika 5-4 matchen. Bremen avgjorde för övrigt med en man mindre efter Per Mertesackers utvisning i slutskedet.

Ronaldinho stal showen
Milanoderbyt mellan Milan och Inter i Serie A slutade med Milanseger efter att Ronaldinho nickat in 1-0 i den första halvleken. Zlatan Ibrahimovic hade en tung kväll och uträttade inte mycket. Istället var det just Ronaldinho som stal showen för de två lagens superstjärnor Kaka och Ibrahimovic.

Sevilla tog tung seger
Sevilla tog en mycket fin skalp i spanska La Liga när man bortabesegrade Atletico Madrid med 1-0. Luis Fabiano gjorde matchens enda mål i den 22 minuten. Sevilla passerade i och med vinsten Atletico i tabellen och ligger nu på fjärdeplats bakom Valencia, Villarreal och Real Madrid.