Lottningen för slutspel i Europa- och Champions League

Lottningen för 16-delsfinalerna i Europa League och åttondelsfinalerna i Champions League ägde rum under måndagen. För Sveriges del är det Malmö FF som är kvar som enda lag i europaspelet, efter att ha kommit tvåa i sin grupp i Europa League. Som tvåa gick de in i lottningen oseedade, och väntade tufft motstånd. Resultatet blev vad som kan ha varit tuffast möjliga – och nu väntar Chelsea i åttondelsfinalen. 

I Europa League finns Sverige representerat i 16-delsfinalerna i form av Malmö FF. De svenska lagen har en historia av tuffa lottningar i Europaspelet, och måndagens dragning var inget undantag. Chelsea kommer stå för motståndet i 16-delsfinalerna som inleds i februari, och Malmö är klara underdogs. I skrivande stund är oddsen hos Unibet 9,00 respektive 1,35 i Chelseas favör i den inledande matchen. Du hittar samtliga 16-delsmatcherna på vår sida för Europa League.

I nuläget är det just Chelsea som toppar vinnaroddsen på Europa League hos Unibet. Detta till det låga oddset av 5,00, strax före Premier League-rivalen Arsenal som håller andraplatsen till oddset 6,00.

Spela på Europa League hos Unibet här

Stormatcher väntar i Champions Leagues åttondelar

I Champions League var det åttondelsfinalerna som lottades fram, och så långt in i turneringen är det förstås idel stormöten som väntar. Atlético Madrid – Juventus, Liverpool – Bayern München och Manchester United – PSG är de tre största höjdpunkterna som väntar. Övriga möten lottades fram enligt följande:

Sett till vinnaroddsen hos Unibet är Manchester City, regerande Premier Leage-mästare, favoriter till att vinna. Detta till oddset 4,00 – strax före Barcelona på andra plats till oddset 5,25. Real Madrid, som vunnit turneringen imponerande tre år i rad, återfinns på femte plats till 11,00 gånger pengarna.

Spela på Champions League hos Unibet här