Premier League: Vem vinner titeln 2023?

Fotboll

Efter en turbulent inledning på 2023 så är det nu jämnt i toppen av Premier League och oddsen från MrGreen ger Arsenal och Manchester City nästan lika stora chanser till titeln med Manchester United som outsider i oddslistan.

Den gångna Premier League-säsongen har varit en av de bättre på många år. Arsenal gick under hösten från klarhet till klarhet och slog till och med rekordet som Arsene Wengers ”the Invincibles” hade från säsongen 2003-04, när de halvvägs in på säsongen stod på hela 50 poäng efter 19 spelade matcher. Och Arsenal såg då ut att ha titeln i sin hand inför andra halvan av säsongen.

Med Manchester City flåsandes i nacken så var det dock inte mycket som krävdes för att Arsenal skulle tappa sitt stora försprång, efter en tyngre period under 2023. City kunde då komma i kapp och ta över serieledningen under en omgång, även om Arsenal då hade en match mindre spelad.

Efter helgens omgång så är Arsenal nu tillbaka på toppen med två poäng ned till City och med nio poäng ned till Manchester United, fortfarande med en match mindre spelad än de två Manchester-lagen. 14 omgångar återstår nu av Premier League, 15 för Arsenal, och mycket kan fortfarande hända.

Jämna odds om vem som tar titeln

Ser man dock på oddsen från MrGreen så tror spelbolaget mer på fjolårets mästare Manchester City trots Arsenals försprång. Just nu spelas Manchester city till 1.95 att vinna Premier League-titeln samtidigt som ett spel på Arsenal ger oddset 2.15. Det enda laget som har en chans att mejsla sig in mellan de två i toppen är Manchester United, även om det ska mycket till, som spelas till oddset 10.00.

Vilka blir topp 4?

Arsenal, Manchester City och Manchester United har enligt Mr Greens odds mer eller mindre säkrat en topp 4 placering. Därefter är det tre lag som gör upp om den sista platsen. Liverpool som vann helgens viktiga match mot utmanaren Newcastle spelas till 2.40 och just Newcastle spelas till 2.50 gånger pengarna. Tottenham är också med i kampen om en fjärde plats även om det har varit en svajig säsong och spelas till 2.90 gånger pengarna.

Se oddsen nedan från MrGreen.

Till MrGreen

Oddsen – vem vinner Premier League 2023?

Vem vinner Premier League 2023?
Vem vinner Premier League 2023? Så säger oddsen från MrGreen.

Vem vinner Premier League 2023?

Vilka lag blir topp 4?

Vilket lag leder Premier League?

När avslutas Premier League?

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 20 februari, 2023