Så spelas SM-slutspelet i SHL 2024 & de är guldfavoriter

 • 100% upp till 500 kr
 • Omsättningskrav 6x, minsta odds 1.80
 • Läs mer om NordicBet
 • Fokus på nordisk sport.
 • Odds på lägre divisioner och serier.
 • Norskt spelbolag grundat 2002.
Så spelas SM-slutspelet i SHL 2024

Nu har vi kommit fram till det avgörande fasen i SHL 2024, nämligen slutspelet. För dig som gärna följer och även vill betta på SM-slutspelet i hockey 2024 kommer den här artikeln vara till din hjälp. Vi ger dig alla hållpunkter och spelschema för årets slutspurt i SHL. Och självklart får du även ta del av speltips och odds på matcher under slutspelet.

Under de senaste fem åren har Växjö Lakers tagit SM-guld tre gånger, senast i fjol. Kan det bli en repris 2024? Eller kan favoriten Färjestad bekräfta oddsen och vinna i år? Men så har vi också ett par “underdogs”, kanske är det i år Leksand växlar upp i slutspelet? Frågorna är många och det gör så klart slutspelet i hockey extra spännande.

En snabb kik hos NordicBet visar att Färjestad är favorit att vinna SM-guld i år. Du spelar på värmlänningarna till oddset 3.65. Följt av Växjö Lakers och Skellefteå. Häng med för att ta reda på alla aktuella odds på slutspelet i hockey!

Gå till Nordicbet

Upplägget av SM-slutspelet i SHL

När den sista omgången av grundserien är spelad drar slutspelet igång med åttondelsfinalerna. Fyra lag gör upp i åttondelsfinalerna, 8-10 i tabellen. De lag som placerat sig på plats 1 – 6 i tabellen går direkt vidare till kvartsfinalerna, och behöver därmed inte spela åttondelsfinal. Åttondelsfinalerna inledande slutspelsmatcher avgörs i bästa av tre matcher, borta – hemma – hemma. Laget med bäst rang från grundserien får hemmafördel. Åttondelsfinalerna spelas mellan den 14-18 mars.

Spelschemat för åttondelsfinalerna

Kvartsfinalerna, och resten av slutspelet, avgörs sedan i bästa av sju matcher. Det bäst rankade laget börjar med att spela hemma två matcher i rad för att därefter spela två raka bortamatcher. Finns inget avgörande vid den tidpunkten spelas den femte matchen hemma igen för laget med bättre tabellplacering och för de två sista matcherna är formeln borta – hemma.

Lagen som vinner åttondelsfinalerna kommer sedan få möta ettan respektive tvåan från grundspelets tabell, i kvartsfinalerna dvs. Övriga kvartsfinaler spelas mellan tabelltrean och sexan samt fyran och femman. Det är alltid det lag med högst ranking från grundserien som börjar spela hemma.

Spelschemat för alla klara kvartsfinaler

Datum för matcher i SHL-slutspelet

Kvartsfinalerna drar igång den 21 mars följt av den andra semifinalerna den 5-6 april. De två lag som står som vinnare i semifinalerna går till den åtråvärda finalen i SHL, som drar igång lördagen den 20 april. Men blir det en tight duell då kan finalen pågå till 4 maj, för en sista och avgörande match. Då kan vi kora vinnaren av SHL 2024 och laget får ta emot den åtråvärda Raoul Le Mats-pokalen.

Alla datumen för SM-slutspelet

 • Åttondelsfinaler: 14-18 mars
 • Kvartsfinaler: 21 mars-3 april
 • Semifinaler: 5-18 april
 • Finalen: 20 april-4 maj

Betta på vem som vinner SM-guldet 2024

Vill du ge lite krydda till ditt hockeyintresse är tipset att spela på SHL-slutspelet. Du kan betta på de olika matcherna i slutspelet eller vem som vinner SHL 2024.

Här kommer en aktuell lista över odds på SHL-vinnare (NordicBet):

 1. Färjestad – 3.65
 2. Växjö Lakers – 4.80
 3. Skellefteå – 5.50
 4. Frölunda – 7.50
 5. Leksand – 10.00
 6. Linköping – 20.00
 7. Luleå – 22.00
 8. Timrå – 26.00
 9. Rögle – 26.00
 10. Örebro – 62.00

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 13 mars, 2024