Stryktipset 3/10 – analyser, spelförslag & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Onsdagens Topptips satt, även om det ska sägas att utdelningen inte blev mycket att yvas om. Bra boost för självförtroendet i alla fall inför lördagens stora begivenhet. Stryktipset ser fantastiskt spännande ut med matcher från Premier League, The Championship och Superettan. Vägen mot 13 ligger öppen, häng med!

Spelstopp: 15:59

Till Stryktipset

1. Leeds – Manchester City 2

Manchester City fick en riktig reality check när de föll hemma mot Leicester med galna 2-5! Bland annat drog de ljusblåa på sig tre stycken straffar. Nu har Rúben Dias plockats in från Benfica och kanske kan det vara lösningen på det eviga mittbacksproblemet för Guardiola. Offensivt tyder mycket på att Sterling återigen tar plats längst fram när både Agüero och Jesus är skadade. Med Mahrez, De Bruyne och Foden bakom sig är det trots allt en ruskigt fin offensiv. Leeds har nätat åtta gånger på sina tre matcher och är härliga att skåda med Bielsa på tränarbänken. Här känns det dock som att de vitkläddas något naiva försvarsspel kommer straffa sig. Tvåan singlas.

2. Everton – Brighton 2

Everton tog sig utan några större problem vidare i Ligacupen via en 4-1-seger mot West Ham. Ancelotti valde då något förvånande att spela med en relativt ordinarie elva och det straffade sig när både Richarlison och Allan haltade av planen med skadekänningar. Brighton roterade däremot hela sin elva när de föll hemma mot Manchester United med klara 0-3. Därmed bör gästerna vara något piggare och Potters mannar har visat under inledningen vilken fin fotboll de spelar. Både mot Chelsea och United har de blåvita förtjänat poäng. Nu är dessutom viktiga Bissouma tillbaka från avstängning. Fiskmåsarna har förtjänat mer än de fått hittills och här kan det mycket väl bli retroaktiv utdelning. Skrälltvåan är klart intressantast.

3. Newcastle – Burnley X

Det krävdes straffläggning för att Newcastle skulle ta sig förbi Newport i veckans Ligacupmatch. Ingen vidare insats från The Magpies. De två senaste ligamatcherna har heller inte varit speciellt bra, 0-3 mot Brighton följdes upp av 1-1 mot Tottenham där det var rena skämtet att Skatorna fick poäng. Burnley står på två förluster och var som väntat chanslösa mot Manchester City i Ligacupen. Positiva nyheter dock att James Tarkowski och Ashley Barnes var tillbaka efter sina skadebekymmer. Burnley har tagit poäng här tre av de fyra senaste säsongerna och med en överstreckad etta blir valet att plocka med alla tecken redan från start.

4. Blackburn – Cardiff 2

Vilken start Blackburn har gjort i The Championship. Den knappa, och inte helt rättvisa, förlusten i premiären mot Bournemouth har följts upp av två klara segrar mot Wycombe och Derby. På dessa fajter har Rovers 9-0 i målskillnad. Det gör att svenska folket går loss helt på ettan. Förutom Johnson och Armstrong är dock hemmalaget ett ganska mediokert lag på pappret och här ställs de inför en stentuff uppgift. Cardiff var uppe och nosade på uppflyttning i fjol och ska tillhöra toppen av serien återigen. Säsongen har börjat tveksamt, men med spelare som Ojo, Hoilett och Bacuna är det bara en tidsfråga innan det släpper för walesarna. Börja med den lågt streckade tvåan och gardera efter storleken på plånboken.

5. Middlesbrough – Barnsley 1

MIddlesbrough har gjort ett mycket intressant nyförvärv i Chuba Akpom. För bara några veckor sedan spelade anfallaren Champions League-kval med PAOK och nu är han alltså i Boro. I sin första match för klubben satte den gamle Arsenal-talangen dit 1-0 mot QPR. Tillsammans med Assombalonga bildar Akpom ett ruggigt intressant anfallspar. Barnsley har spelat ganska trevlig fotboll hittills men den stora frågan är vem som ska göra målen. Efter tre omgångar är svaret ingen. 0-3 i målskillnad är inte mycket att skryta med. Mot Warnocks rödklädda gäng blir det svårt att näta igen. 1X räcker.

6. Nottingham – Bristol City 1

Nottingham har fått en hemsk start på säsongen. Noll poäng och noll gjorda mål var inte vad Forest hade hoppats på efter tre spelade matcher. Det lär dock vända för de rödklädda för truppen är stark, inte minst offensivt. Där finns nämligen namn som Sammy Ameobi, Luke Freeman, Joe Lolley, Lewis Grabban och Lyle Taylor. Kompetenta spelare hela högen. Bristol City har tre raka segrar och har ett tungt lag där Mawson, Weimann, Paterson och Wells sticker ut. Här blir dock svenska folket alldeles för tabelltittande när de målar upp gästerna till klara favoriter. Bra värde på ettan som spikas.

Till Stryktipset

7. Reading – Watford 2

Watford har varit hårt skadedrabbade under hösten men står ändå på sju poäng efter tre omgångar. Mycket tack vare Ken Sema som varit riktigt bra på sin vänsterkant. Nu är dessutom Troy Deeney tillbaka och med duon Sarr och Joao Pedro på gång finns det mycket offensiv kraft hos Bålgetingarna. Reading har fått en perfekt start, mycket tack vare Lucas Joao. Portugisen var hårt skadedrabbad i fjol men har nu börjat visa vad han kan. The Royals är ett intressant gäng som ska vara med och nosa på en topp 6-placering. Spelare för spelare håller de dock lägre klass än Watford. Trolig tvåa.

8. Sheffield Wednesday – QPR X

Sheffield Wednesdays långa resa uppåt i tabellen har börjat. Ugglorna fick inleda med tolv minuspoäng och är såklart klart sist trots att de plockat fyra pinnar på sina tre matcher. Windass och Kachunga är ett intressant anfallspar och på det stora hela är truppen tillgängligt bra för att hålla sig kvar i serien trots allt. QPR var det inte många som trodde på inför säsongen efter att alla offensiva kanoner lämnat klubben. Inledningen på säsongen har dock varit fullt godkänd. Lyndon Dykes har visat att han är redo att vara förstestriker medan unga Osayi-Samuel tagit ytterligare kliv i utvecklingen. Väldigt svårtippat på Hillsborough. Alla tecken är att föredra.

9. Swansea – Millwall 2

I Wales ska vi titta till ett mycket intressant möte mellan två lag som definitivt ska vara med i striden om playoff när krutröken lägger sig i maj. Efter tre matcher har Swansea ännu inte släppt in något mål och framåt finns den intressanta trion Gibbs-White, Ayew och Lowe. De två sistnämnda nätade i 2-0-segern mot Wycombe. Millwall kommer från en ruggigt stark poäng mot Brentford och Lejonen är väldigt tunga att möta. I fjol vann Millwall här på Liberty Stadium med 1-0 och bortasegern betalar väldigt bra nu också. Strecka från höger.

10. Rotherham – Huddersfield 2

Rotherham har spelat väldigt snålt i inledningen av The Championship. 2-2 i målskillnad efter tre matcher visar på att det är försvaret som är det viktigaste för nykomlingen. Värdarna har ett spännande anfallspar i Jamal Blackman (tidigare i Östersund) och Viktor Johansson som varit ungdomsproffs i Aston Villa och Leicester. I övrigt är truppen ganska grå. Huddersfield har en del skador att brottas med men kan ställa upp med Campbell, Pritchard och Mbenza i offensiv riktning. Inga dåliga spelare. Gästerna håller något högre klass och då är det tvåan som ska ritas ned i första hand.

11. Luton – Wycombe 2

Luton har charmat många supportrar och står på sex poäng efter tre spelade omgångar. Enda förlusten kom borta mot topptippade Watford. Collins, Cornick, LuaLua, Tunnicliffe och Lee håller hög klass. Samtidigt är detta ett gäng som var nära nedflyttning förra säsongen och nu börjar The Hatters övervärderas ganska rejält. Wycombe har fått en tuff start med tre raka torsk och 0-8 i målskillnad och lär vara en kandidat till att flyttas ner. Samtidigt är The Championship en väldigt jämn serie och att ett lag som Luton ska vara uppe runt 70 procent och snurra känns inte alls rätt. Plocka med alla tecken där tvåan är av högsta prioritet.

12. Jönköpings Södra – Halmstad 1

Vilken match det är som väntar på Stadsparksvallen under lördagen. Med tio omgångar kvar att spela av Superettan ligger Halmstad tvåa, fem poäng före Jönköpings Södra som i sin tur är tre pinnar före närmast jagande lag. J-Södra tappade en 2-0-ledning mot VSK senast där matchens sista mål föll på övertid. Tungt för smålänningarna men prestationen går inte att klaga på. De grönklädda är seriens bästa hemmalag och går in som favoriter här. Halmstad saknar fortsatt Djuric efter hans rasistpåhopp för några veckor sedan. Formen är god hos hallänningarna men här får de slå ur underläge. Hamnar ettan runt 40 procent är det en tänkbar spik.

13. Örgryte – Brage 2

Örgryte stod för säsongens kanske allra sämsta insats i derbyt mot GAIS. Det blev förlust med 0-2 och det var precis vad de rödblåa förtjänade. Förlusten innebär att göteborgarna befinner sig lite i limbo i tabellen med långt till båda strecken. Brage ligger på placeringen ovanför med sju poäng upp till J-Södra på tredjeplatsen och måste gå för seger om det ska finnas en liten chans att blanda sig i uppflyttningsstriden. Laget från Borlänge har en del skadebekymmer men kan ändå ställa en slagkraftig elva på benen där Douglas Karlberg märks lite extra. Gästerna vann sommarens möte med 3-2 och då tvåan ser ut att betala bäst är det från höger det ska streckas.

Till Stryktipset

Bästa spiken! – Manchester City

Manchester City lär vara rejält taggade efter debaclet senast mot Leicester. Då blir det tufft för Leeds att stå emot Sterling, De Bruyne, Mahrez, Torres och de andra. Väldigt trolig tvåa.

Kupongens luring! – Wycombe

Luton har inlett bra men är ändå inte ett lag för den övre halvan av tabellen. Här blir The Hatters rejält övervärderade. Tvåan är av högsta prioritet.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Leeds – Man City 2
  2. Everton – Brighton 2
  3. Newcastle – Burnley x2
  4. Blackburn – Cardiff x2
  5. Mboro – Barnsley 1
  6. Nottingham – Bristol C 1
  7. Reading – Watford 2
  8. Sheffield W – QPR x2
  9. Swansea – Millwall x2
  10. Rotherham – Huddersf. x2
  11. Luton – Wycombe x2
  12. Jönköping – Halmstad 1
  13. Örgryte – Brage x2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Leeds – Man City 2
  2. Everton – Brighton 2
  3. Newcastle – Burnley 1×2
  4. Blackburn – Cardiff 1×2
  5. Mboro – Barnsley 1x
  6. Nottingham – Bristol C 1
  7. Reading – Watford 2
  8. Sheffield W – QPR 1×2
  9. Swansea – Millwall x2
  10. Rotherham – Huddersf. x2
  11. Luton – Wycombe 1×2
  12. Jönköping – Halmstad 1
  13. Örgryte – Brage x2

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 1 oktober, 2020