Topptipset 11/8 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Tisdagens Topptips inleder med två stycken riktiga smällkarameller. Wolverhampton – Sevilla och Shakhtar Donetsk – Basel gör upp i två stekheta kvartsfinaler i Europa League. Därefter ska vi titta till Superettan, skotska Premiership, italienska playoff-spelet till Serie A samt den irländska cupen. Vi kör!

Spelstopp: 18.59

Till Topptipset

1. Wolverhampton – Sevilla 2

Sevilla imponerade stort i sin åttondelsfinal av Europa League mot Roma som spelades i Duisburg. Spanjorerna är kvar i samma stad och ska nu ställas mot Wolverhampton i kvartsfinalen. Förutom Gudelj, som är isolerad, har Sevilla bästa laget till förfogande och då ser Europa Leagues mesta mästare sylvassa ut. Ingen förlust har noterats under sommaren. Wolverhampton slet hårt med Olympiakos och hade marginalerna på sin sida vid någon offside-bedömning. Wolves har klasspelare som Moutinho, Neves och Jiménez i laget men ska ändå hållas snäppet lägre än tisdagens kombattanter. Strecka från höger.

2. Shakhtar Donetsk – Basel 1

Shakhtar Donetsk väntade till slutet av matchen mot Wolfsburg innan de satte fart mot mål. Då tryckte ukrainarna in tre bollar från 89:e minuten och framåt och gick till kvartsfinal med totalt 5-1. Nu är det Gelsenkirchen som gäller när Shakhtar tar sig an Basel. Schweizarna håller inte samma klass som de gjorde för några år sedan och kom inte bättre än trea i den inhemska ligan. I Europa League har det dock fungerat bra och att slå ut Eintracht Frankfurt med sammanlagt 4-0 är starka papper. Shakhtar ska gälla som klara favoriter, men då ettan ser ut att sticka iväg lite mår den bäst av att garderas.

3. Halmstad – Öster 1

I sina två senaste ligafajter har Halmstad ställts mot Ljungskile och GAIS, två bottenlag i Superettan. Trots det har hallänningarna inte lyckats få till ett enda mål framåt. Inget insläppt heller för den delen vilket ger två raka 0-0-kamper. Med Karim, Wiedesheim-Paul, Boakye och Kamara i truppen lär dock målen snart börja smälla i näten igen. Öster torskade med 0-1 hemma mot Akropolis och har nu sex raka omgångar utan seger. Det ändras knappast på Örjans Vall. Trolig etta.

4. Akropolis – GIF Sundsvall 2

Akropolis hänger på i toppen av Superettan efter segern mot Öster och har bara tre poäng upp till andraplatsen inför den tolfte omgången. Vasic, Bouvin och Rajamohan är ständiga hot framåt. Nu får dock stockholmarna klara sig utan viktiga Mauricio Albornoz som är avstängd. GIF Sundsvall fick det äntligen att lossna mot Ljungskile och vann där med 5-2. Pontus Engblom nätade återigen, för tionde gången under säsongsinledningen. Två nya i baken gör dock att Giffarna tappat in 15 bollar totalt och det är sämst av alla lag på den övre halvan. Knapp, knapp fördel Sundsvall, men gardera tidigt.

5. Dundee United – Hibernian 2

Melker Hallberg hör hemma i Hibernians trupp men det är inte direkt han som får de största rubrikerna. Kevin Nisbet är ny från Dunfermline och har visat att han håller även i Premiership. Mot Livingston dunkade han in tre baljor och förde de grönvita till en 4-1-seger. Därmed leder faktiskt Hibs ligan efter två omgångar. Nu ställs de mot nykomlingarna Dundee United på klassiska Tannadice Park. Dundee har imponerat stort hittills och står på fyra poäng efter två omgångar, men de ska inte räcka till mot ett formstarkt Hibernian. X2 är tillräckligt.

6. Spezia – Chievo 1

Spezia kom trea i Serie B och klev därför in först i semifinalen av playoff-spelet. Där står Chievo på andra sidan och första mötet, i Verona, vann Chievo med 2-0. Verkligen kniven mot strupen nu således för Spezia som måste gå för det från start. På hemmagräs har de varit starka under säsongen med tio segrar på 19 försök. Chievo satte dit två mål innan klockan hade passerat tio minuter i första mötet och hade sedan fullt sjå med att försvara sig. Bland annat missade Spezia en straff och hade 10-4 i hörnor. Fördel hemmalaget i returen även om det kanske inte räcker i det långa loppet. Strecka från vänster.

7. Cork City – Longford X

Cork City var ett topplag i den irländska ligan för bara ett par säsonger sedan. De stunderna är dock förbi, nu är det överlevnad som gäller för Cork som ligger sist i högstaligan efter sju spelade omgångar med endast ett mål framåt. När det nu ska spelas cupmatch mot Longford är frågan om inte Cork roterar en del för att hålla sina lirare friska till veckans viktiga match mot Sligo Rovers. Gästerna hör till i andradivisionen, men kvalade för att ta sig upp i fjol och har inlett fint även denna säsong. Longford vann cupen både 2003 och 2004 och ska inte alls räknas bort. Måla på med breda penseldrag.

8. Dundalk – Waterford 1

Kupongen avslutas med en match från den irländska cupen och här hittas en enormt stor favorit. Dundalk är en gigant inom den inhemska fotbollen och har vunnit fem av de sex senaste ligatitlarna. Säsongen har, med deras mått mätt, börjat lite knackigt och efter sju omgångar har Dundalk redan noterats för två förluster. Här ska värdarna dock hållas väldigt högt. Waterford har torskat sina sju senaste inbördes möten med Dundalk och håller inte alls samma klass. Dessa två lag möts på samma arena redan på torsdag igen i ligasammanhang. Det blir två förluster för Waterford. Ettan spikas.

Till Topptipset

Bästa spiken!

Dundalk – Det skiljer väldigt mycket i kvalité mellan Dundalk och Waterford, något som kommer visa sig både under tisdagen och fredagen. Hoban skjuter Dundalk vidare.

Kupongens luring!

Longford – Longford tillhör toppskiktet av andradivisionen medan Cork är ett bottenlag i högstaliagn. Det skiljer inte speciellt mycket i kvalité mellan lagen och X2 blir undervärderat.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Wolverhampton – Sevilla 2
  2. Shakhtar Donetsk – Basel 1x
  3. Halmstad – Öster 1
  4. Akropolis – GIF Sundsvall x2
  5. Dundee United – Hibernian x2
  6. Spezia – Chievo 1x
  7. Cork City – Longford x2
  8. Dundalk – Waterford 1

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Wolverhampton – Sevilla x2
  2. Shakhtar Donetsk – Basel 1x
  3. Halmstad – Öster 1
  4. Akropolis – GIF Sundsvall 1×2
  5. Dundee United – Hibernian x2
  6. Spezia – Chievo 1×2
  7. Cork City – Longford 1×2
  8. Dundalk – Waterford 1

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 11 augusti, 2020