Topptipset 2/10 – speltips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Det är ett mycket trevligt Topptips som väntar under fredagen där vi ska besöka sju olika länder. Bland godbitarna märks Fiorentina – Sampdoria och PSG – Angers. Dessutom ska svenska landslagsmannen Robin Quaison spela match med sitt Mainz. Åtta rätt är som vanligt målsättningen och här har ni vägen dit.

Spelstopp: 20:29

Till Topptipset

1. Coventry – Bournemouth 2

Bournemouth siktar på en snabb comeback till Premier League och har inlett med sju poäng på de inledande tre omgångarna av The Championship. Groeneveld och Solanke har sett fina ut framåt medan Cook, Lerma och Billing bildar ett starkt mittfält. Nu finns det dock vissa tendenser till att de rödsvarta streckas väl hårt. Coventry har visserligen en jobbig skadesituation, men The Sky Blues står på fyra poäng på de två senaste omgångarna. Med Matthew Godden på topp ska inte värdarna underskattas. Strecka från höger, men gardera tidigt.

2. Fiorentina – Sampdoria X

Fiorentina har sett väldigt intressanta ut under inledningen av Serie A. Kouamé, Ribéry och Chiesa är en trio som har väldigt mycket att ge. Mot Inter föll dock de lilaklädda ihop fullständigt mot slutet av matchen och tappade 3-2 till 3-4. Defensivt finns det frågetecken kring denna upplaga av Fiorentina. Sampdoria var riktigt dåliga mot Benevento i en match som slutade med en 2-3-förlust. Räkna med att Ekdal, Quagliarella och de andra har fått veta att de lever efter den prestationen. Här blir Sampdoria väldigt lågt streckade och då är det X2 som lockar klart mest. Alla tecken är dock att föredra.

3. Union Berlin – Mainz 1

Det har blåst en smärre storm i Mainz efter att Adam Szalai frysts ut av sin egen klubb. Det ledde till att hans lagkamrater strejkade från en träning och tränaren Beierlorzer fick lämna sitt uppdrag. Ingen bra uppladdning inför den tredje omgången av Bundesliga och det ska sägas att Mainz står på noll poäng hittills. Union Berlin kommer närmast från en pinne i den mycket svåra bortamatchen mot Borussia Mönchengladbach. Sebastian Andersson har lämnat klubben, men Union ser ändå tunga ut att möta. Knapp fördel värdarna i huvudstaden. Strecka från vänster.

4. PSG – Angers 1

PSG ser mer och mer ordinarie ut för varje dag som går och kommer också från tre raka ligasegrar, utan att släppa in något mål. Neymar, Mbappé och Icardi är som vanligt extremt svåra att möta och gör PSG en bra insats vinner de mot Angers, så enkelt är det. Samtidigt ska det sägas att parisarna släppte till ganska mycket chanser senast mot Reims och Angers har inlett säsongen fint. Gästerna har tre segrar på de fem inledande omgångarna och kommer in med gott självförtroende här. Finns det utrymme i plånboken får gärna krysset komplettera den givna utgångsettan.

5. Royal Antwerp – Mechelen 1

Royal Antwerp gjorde det ruggigt bra i fjol och låg fyra i den belgiska ligan när den avbröts i våras. Den nya säsongen har också inletts på ett fint sätt med elva poäng på sju omgångar. Refaelov och Mbokani är ett extremt skickligt anfallspar som är väldigt svåra att tas med. Mechelen kommer närmast från en hemmaseger mot Sint-Truiden men innan dess hade de fyra raka torsk. Svenskarna Mrabti och Engvall är offensiva hot men här får de slå ur underläge. Mechelen har inte bortabesegrat Royal Antwerp på hela 2000-talet i en tävlingsmatch. Spika ettan.

6. Guimaraes – Pacos de Ferreira 1

Guimaraes har plockat in Quaresma under sommaren, men offensivt har de svårt att komma rätt. Under de två första omgångarna av Primeira Liga har värdarna nollats och står på en poäng. Truppen är dock bra nog för att hamna på den övre halvan av tabellen. Känslan är att det bara är en tidsfråga innan segrarna börjar komma, varför inte nu? Pacos de Ferreira gjorde det bra förra säsongen men föll med 0-2 mot Sporting i den senaste omgången. Dessutom förlorade de båda mötena mot Guimaraes i fjol. Håller sig ettan i trakterna kring 50 procent är den bara att spika.

7. Dundee United – Livingston 1

Dundee United är nykomlingar i skotska Premiership och har gjort det helt okej inledningsvis. Fyra poäng på de två senaste omgångarna visar också på att formen är helt okej. I dessa fajter har Lawrence Shankland nätat och den skotska landslagsanfallaren är otroligt viktig för klubben. Livingston vann bara två av 16 bortamatcher förra säsongen och har en poäng på fyra resor nu. Åtta insläppta på dessa fajter är heller inget vidare. Dundee ska hållas något högre på klassiska Tannadice Park. Strecka från vänster.

8. Kilmarnock – Motherwell X

Kilmarnock har börjat hitta formen i Skottland och vunnit tre av sina fyra senaste matcher. Framförallt är det hemmaspelet som imponerar. Nicke Kabamba har tryckt in fyra bollar på de fyra senaste omgångarna och är en spelare det gäller att hålla ögonen på. Motherwell är dock ingen enkel motståndare. Förra säsongen slutade de trea och var det tredje bästa bortalaget. Bland annat vann Motherwell säsongens båda möten med Kilmarnock. Svårtippat nu. Plocka med alla tecken om plånboken tillåter.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Royal Antwerp

Refaelov och Mbokani är ett av de bästa anfallsparen i den belgiska ligan och ska ses med ypperlig chans att hitta nätet när Mechelen står på andra sidan. Engvall och Mrabti får smaka på torsk.

Kupongens luring! – Sampdoria

Sampdoria må ha inlett säsongen svagt men det finns klasspelare som Ekdal, Jankto och Quagliarella i laget. Fiorentina är ojämna och blir övervärderade här.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Coventry – Bournemouth x2
  2. Fiorentina – Sampdoria x2
  3. Union Berlin – Mainz 1x
  4. PSG – Angers 1
  5. R.Antwerp – Mechelen 1
  6. Guimaraes – P.Ferreira 1
  7. Dundee U – Livingston 1x
  8. Kilmarnock – Motherwell 1x

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Coventry – Bournemouth 1×2
  2. Fiorentina – Sampdoria 1×2
  3. Union Berlin – Mainz 1x
  4. PSG – Angers 1x
  5. R.Antwerp – Mechelen 1
  6. Guimaraes – P.Ferreira 1
  7. Dundee U – Livingston 1x
  8. Kilmarnock – Motherwell 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 1 oktober, 2020