Topptipset 21/9 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Det är en mycket fin rad som gömmer sig på måndagens Topptips. 250.000 kronor i extrapengar adderas till matcher från Premier League, Serie A, Allsvenskan och Superettan. Vilken start på veckan! Det är läge att fixa en åttling omgående och här är vägen dit!

Spelstopp: 18:59

Till Topptipset

1. Wolverhampton – Manchester City 2

Wolverhampton imponerade i premiären mot Sheffield United som Vargarna vann med 2-0. Jiménez öppnade genast målkontot och är en spelare City får hålla ögonen på. Överhuvudtaget har Espírito Santo ett stabilt lag till sitt förfogande, precis som under de senaste åren. Det är dock inget mot Manchester Citys stjärnparad. Nyförvärven Aké och Torres är med i truppen som innehåller klass på varenda position. City ska bara ta tillbaka ligatiteln från Liverpool denna säsong och här får de en flygande start. Tvåan spikas.

2. Aston Villa – Sheffield United X

På Villa Park kan vi mycket väl få se ett nyförvärv på plan. Aston Villa har haft en otrolig målvaktscirkus under det senaste året där Nyland, Reina och Heaton alla fått speltid. Nu är dock keeperfrågan löst en gång för alla när Martínez värvats in från Arsenal. Argentinaren visade under sommaren vilken otrolig högstanivå han har. Det kan bli ett rejält lyft för Lejonen. Sheffield United föll i premiären mot Wolverhampton men har precis som i fjol ett tungt lag. Detta känns på förhand extremt öppet och då passar såklart en helgardering bäst.

3. Milan – Bologna 2

Milan har redan inlett sin säsong då de rödsvarta kvalar mot Europa League. I veckan som gick besegrade Rossoneri Shamrock med 2-0 efter att Zlatan Ibrahimovic öppnat målskyttet. Den evigt unge svensken passades fram av Calhanoglu och den duon ska försöka sänka även Bologna. Gästerna fick stryk på den här arenan med 1-5 för några månader sedan men har ett ytterst kompetent lag där Mattias Svanberg är redo att ta ett större ansvar. I sina bästa stunder kan Bologna störa de flesta lag i den här serien och då lockar verkligen inte den extremt vänstervridna streckningen. Börja med dunderskrällen till höger.

4. Elfsborg – Häcken 1

Elfsborg har fått behålla Jesper Karlsson ett par matcher ytterligare och då är de gulsvarta svåra att stoppa. Karlsson tillsammans med Frick och Alm har visat sig vara livsfarliga hela säsongen. Nu är boråsarna visserligen inne i något av en formsvacka med fem raka utan seger, men kapaciteten finns definitivt i truppen. Häcken ligger inför måndagens matcher tvåa i tabellen på samma poäng som trean Elfsborg. Getingarna kommer närmast från en riktigt dålig insats mot Sirius där Alms mannar räddade poäng på en straff under övertiden. Spelar de likadant nu blir detta svårt för Häcken. Elfsborg har revansch att utkräva efter 0-6-förlusten på Bravida tidigare under säsongen och visst lockar ettan allra mest. Det behöver dock garderas omgående.

5. Mjällby – Örebro 1

Örebro har plockat sju poäng på sina tre senaste omgångar där segrar mot IFK Norrköping och Malmö FF verkligen imponerar. Nu är det dock bortaplan som gäller och då har närkingarna det tuffare vilket endast två triumfer på tio försök vittnar om. Här får dessutom Kjäll klara sig utan avstängda duon Wright och Hümmet. Mjällbys Sabovic stod för ett drömmål mot Elfsborg och drog även på sig en varning i den matchen. Det gula kortet gör att han är avstängd nu. Trots det ska Blekingeborna ses med bra chans att lösa en trepoängare. Bergström och Ogbu är tunga att möta där framme och på mittfältet är Löfquist en gigant. Hamnar ettan under 50 procent är det en vettig spik.

6. Sirius – Falkenberg X

Sirius är seriens stora överraskning. Uppsala-klubben slåss i det övre skiktet av tabellen och är i sina bästa stunder härliga att skåda. Samtidigt har de blåsvarta faktiskt bara vunnit sju av 19 omgångar, så det är inget omöjligt lag att rå på. Närmast kommer Rydströms mannar från två raka utan seger. Falkenberg är jumbo och lär visa upp en desperation redan från start på Studenternas. Då FFF närmast kommer från en 2-0-seger över Varberg har självförtroendet fått sig en boost och här ska de gulklädda inte alls vara chanslösa. X2 är av högsta prioritet, men visst bör alla tecken ges plats.

7. Varberg – Helsingborg 1

På västkusten ska Varberg ställas mot Helsingborg. De grönsvarta förlorade derbyt mot Falkenberg med 0-2 efter en sämre insats. Räkna med att Jocke Persson har berättat för sina grabbar att det inte var acceptabelt. Laget är spännande med Barny och Selmani framför Norlin, Book och Ejupi. Här är dessutom Le Roux tillbaka från avstängning. Helsingborg har sett helt okej ut i den senare delen av sommaren, men har fortfarande inte vunnit en enda match på resande fot. Att den sviten ska ändras mot starka Varberg är svårt att se, speciellt med Joseph Ceesay avstängd. Strecka från vänster.

8. GAIS – Västerås 2

Kupongen avslutas i den svenska andradivisionen där både GAIS och Västerås ligger lite pyrt till. Måndagens kombattanter står på 19 poäng vardera, endast en pinne ner till negativ kvalplats. GAIS har stått för en del hyfsade insatser mot slutet där hemmasegrarna över Sundsvall och Trelleborg sticker ut. Truppen håller dock ingen vidare kvalité och i grunden är Makrillarna ett sämre lag än Västerås. VSK har Tronet, Span och Safari tillgängliga, en trio som kommer testa göteborgarnas försvar rejält. Knapp, knapp fördel gästerna, men smäll på ordentligt med tecken.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Manchester City

Manchester City kliver in i Premier League med en revanschlusta efter fjolårets taffliga avslutning. Laget ser i vanlig ordning ruggigt bra ut och här ska de ljusblåa ses som klara favoriter. Tvåa!

Kupongens luring! – Bologna

Milan kommer sluta före Bologna i tabellen men det betyder inte att de garanterat besegrar Bologna i premiären. Gästerna har ett intressant lag och när ettan streckas runt 80 procent är det ett måste att gå emot. Tvåan tar plats omgående.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Wolves – Man City 2
  2. Aston Villa – Sheff U 12
  3. Milan – Bologna x2
  4. Elfsborg – Häcken 1x
  5. Mjällby – Örebro 1
  6. Sirius – Falkenberg x2
  7. Varberg – Helsingborg 1
  8. GAIS – Västerås x2

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Wolves – Man City 2
  2. Aston Villa – Sheff U 1×2
  3. Milan – Bologna 1×2
  4. Elfsborg – Häcken 1x
  5. Mjällby – Örebro 1
  6. Sirius – Falkenberg 1×2
  7. Varberg – Helsingborg 1x
  8. GAIS – Västerås x2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 21 september, 2020