Topptipset 23/6 – spelförslag, analyser & speltips

Topptipset – tips, analyser & spelförslag

De fina fotbollsmatcherna fortsätter dugga tätt. Under tisdagen finns flera godbitar, bland annat ett Londonderby och ett klassikermöte i Superettan. Värdet ser dessutom fint ut där vi synar både bra spikar och rensare. Dags för åtta härliga rätt!

Spelstopp: 18:59

Till Topptipset

1. Tottenham – West Ham

Londonderby från Tottenham Hotspur Stadium där dessa kombattanter knappast kan vara nöjda med sina säsonger. Spurs fick 1-1 i omstarten mot United där José Mourinhos val av Eric Dier som mittback blev kostsamt. Överlag var de liljevita sisådär i den tillställningen. Betydligt bättre än tisdagens motståndare var dock Tottenham. West Ham såg trubbigt ut mot Wolves och föll också logiskt med 0-2. Valet att plocka in David Moyes kan fortsatt kraftigt ifrågasättas och utifrån hur The Hammers agerar känns nedflyttningen allt närmare. Bästa målskytten Haller ser alltjämt utan att saknas. Ettan ska ses som klart mest trolig i norra London.

2. Leicester – Brighton X

Efter nio raka matcher utan seger fick Brighton en perfekt omstart hemma mot Arsenal. “Fiskmåsarna” hamnade i underläge med dryga 20 minuter kvar att spela men visade stor karaktär när Lewis Dunk tryckte in 1-1 på hörna och Neap Maupay kunde avgöra i 95:e (!) minuten. Lite andrum därmed för Graham Potters mannar som har fem pinnar ner till Bournemouth under strecket. Leicester, som gick som tåget i höstas, har inte varit lika självklara under våren. 1-1 i återstarten mot Watford i en minst sagt sömnig historia var inte heller mycket att hurra för. Brighton ska ha alla möjligheter att stå upp mot ett Leicester som nu känns som det mittenlag de tippades som inför säsongen. Krysset och tvåan är av högsta prio på King Power Stadium.

3. Hellas Verona – Napoli 2

I Romeo och Julias hemstad spelar mycket överraskande Hellas Verona för en Europaplats. Nykomlingarna har stått för en magnifik säsong där de bland annat lagt självaste Juventus på rygg. Ett starkt lagbygge som jobbar hårt för varandra har varit framgångskonceptet. Här väntas det dock bli tufft när de färska cupmästarna Napoli kommer på besök. De ljusblå har inte någon vidare säsong bakom sig men såg pigga ut i finalen mot Juventus. Här har Gattuso mer eller mindre hela truppen till förfogande och då ska det streckas från höger på Bentegodi-stadion.

4. Levante – Atlético Madrid 2

Atlético Madrid har sent om sider vaknat till liv, sju poäng på tre matcher har det blivit sedan La Liga återstartade, varav 6-0 på de två senaste. Det gör att Diego Simeones manskap nu bör kunna norpa tredjeplatsen framför Sevilla. Han har ett närmast perfekt truppläge när de rödvita reser till Valencia för att ta sig an Levante. Värdarna har stått upp fint mot topplagen Valencia och Sevilla, men här bör de ändå få det tufft mot ett disciplinerat Atlético. Gästerna från huvudstaden har också plockat 13 poäng av 15 möjliga sett till de fem senaste mötena. Tvåan kan gott lämnas ensam upp till 60-65 procent.

5. Trelleborg – Öster 1

På Vångavallen ska två klassiska svenska klubbar drabba samman, två lag som inledde Superettan med tre poäng. Trots det bör inte Öster hållas speciellt högt. Smålänningarna kvalade sig kvar i andradivisionen i fjol och ser på pappret inte mycket ut för världen. Trelleborg tog däremot en rejäl skalp i premiären när topptippade Halmstad lades på rygg på bortagräs. Trotjänaren Mattias Håkansson blev matchvinnare och överlag ställde Kristian Haynes en spännande elva på benen. Skåningarna har sex raka utan förlust mot Öster och bör inte gå på pumpen denna tisdag heller. Trolig etta.

6. Dalkurd – AFC Eskilstuna 1

AFC Eskilstuna mår knappast bra just nu. Truppen har haft en mängd coronafall vilket gjorde att de bara kunde mönstra fyra avbytare i premiären mot Västerås. Föga förvånande blev det också förlust där och truppläget ser inte mycket bättre ut när sörmlänningarna reser till Uppsala. Dalkurd spelade 0-0 i en intetsägande tillställning mot Akropolis där de dock låg närmast segern. De grönklädda känns som ett utpräglat mittenlag denna säsong. Här ska de hur som helst ses med superchans till tre pinnar mot ett stukat AFC. Ettan är en strålande värdespik.

7. Jönköpings Södra – Ljungskile X

Grönvitt möte från Stadsparksvallen där Perparim Beqaj lär vara taggad i bortalägret. Han gjorde succé i Superettan med Varberg i fjol och var klar för J-Södra. En konflikt gjorde dock att 24-åringen lämnade Vätterns södra strand för Ljungskile innan ligasäsongen börjat. Han hoppade in i premiärförlusten mot Örgryte (2-3) där ändå nykomlingarna visade att de kommer vara att räkna med. Jönköping dominerade mot GAIS men föll tungt med 0-1 efter att inte ha fått in bolluslingen i nät. Det kan mycket väl sitta på näthinnorna hos värdlaget denna tisdag och ettan måste ifrågasättas till denna höga procent. Helgardera och håll tummarna för de gästande bohuslänningarna.

8. Örgryte – Halmstad 2

Åttan och nian i den allsvenska maratontabellen huserar numera i Superettan. Där är dock båda med i snacket om att ta sig upp till finrummet, framförallt Halmstad. Bollklubben fick med det sagt ingen vidare start när de föll hemma mot Trelleborg. Den spelmässiga dominansen kunde inte omsättas i mål framåt. ÖIS tryckte däremot in tre baljor mot Ljungskile där kapten Paulson blev matchvinnare med sitt 3-2-mål. Överlag osade det ändå inte klass över göteborgarna som får finna sig i att slå ur knappt underläge på Gamla Ullevi. Tvåan inleder men helst alla tecken i denna ovissa kamp.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Dalkurd

Guldläge för Dalkurd denna tisdag då de ställs mot ett AFC som är hårt drabbade av corona. Gemene man tycks inte ha koll på detta och då är det bara att tacka och ta emot. Finfin spik!

Kupongens luring! – Brighton

The Seagulls har stått upp mot flertalet lag under säsongen. Ett Leicester som inte imponerat under 2020 kan de definitivt mäta sig med. Kupongens bästa skrällchans hittas i Premier League.

Speltips & spelförslag – 32 rader

 1. Tottenham – West Ham 1
 2. Leicester – Brighton x2
 3. H.Verona – Napoli x2
 4. Levante – A.Madrid 2
 5. Trelleborg – Öster 1x
 6. Dalkurd – AFC Eskils. 1
 7. Jönköping – Ljungskile 1x
 8. Örgryte – Halmstad x2

Speltips & spelförslag – 216 rader

 1. Tottenham – West Ham 1x
 2. Leicester – Brighton 1×2
 3. H.Verona – Napoli x2
 4. Levante – A.Madrid 2
 5. Trelleborg – Öster 1x
 6. Dalkurd – AFC Eskils. 1
 7. Jönköping – Ljungskile 1×2
 8. Örgryte – Halmstad 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100