Topptipset 7/7 – analyser, speltips, & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Ståtligt Topptips dagen till ära där Aubameyang och Vardy ska stångas på Emirates Stadium och en viss Zlatan ska försöka sätta grus i Juventus titelplaner. Här bjuds det på toppfotboll och vi har sonderat terrängen mot åtta rätt. Häng med!

Spelstopp: 18:59

Till Topptipset

1. Arsenal – Leicester 1

Det är minst sagt viktiga poäng på spel på Emirates Stadium denna tisdag. Båda dessa lag går en kamp om Europaspel, Arsenal om Europa League medan Leicester har ambitionen att ta sig till Champions League. Värdarna stod för sin bästa bortamatch på ett bra tag när de avfärdade svårspelade Wolves med 2-0 på Molineux Stadium. Där var det ett betydligt mindre naivt The Gunners än vi vant oss vid. Leicester tog också en efterlängtad seger när Crystal Palace lades på rygg. Ännu skönare var det säkerligen för Jamie Vardy som bröt sin måltorka och tryckte in sitt 100:e Premier League-mål. Av bara farten kom ytterligare ett i slutskedet i 3-0-segern. Ovisst är bara förnamnet i norra London och strecken ser ut att landa korrekt. Alla tecken rekommenderas.

2. Crystal Palace – Chelsea 2

Efter den tunga förlusten mot West Ham studsade Chelsea tillbaka när de komfortabelt besegrade Watford med 3-0 hemma på Stamford Bridge. Därmed håller The Blues alltjämt undan för Manchester United i kampen om fjärdeplatsen. Relativt tacksam uppgift här mot ett Crystal Palace som kommit av sig helt. “Örnarna” har tre raka förluster och 0-8 i baken. Chelsea må sakna Kovacic och ha frågetecken på Kanté men ett Palace som inte har något att spela för ska Lampards blåklädda krigare kunna besegra. Bra tvåa såvida den håller sig under 65 procent.

3. Watford – Norwich 1

Definitivt sista chansen för Norwich när de reser till Vicarage Road för en sexpoängsmatch mot Watford. “Kanariefåglarna” har sju poäng upp till säker mark där just tisdagens motståndare befinner sig. Det som talar för gästerna här är att de trots allt inte har lika mycket att förlora. De flesta har räknat bort de gröngula nykomlingarna från nytt kontrakt. Watford äntrar sin hemmaborg med tre raka förluster där de haft märkbart svårt att prestera. Truppmässigt är det dock inget snack om att de håller högre nivå än Norwich. Kan de bara tygla pressen så ligger ettan närmast till hands, men fler tecken är inte dumt.

4. Lecce – Lazio 2

Sex raka förluster har Lecce åkt på men trots det har nykomlingarna från Apulien alltjämt en god chans att klara kontraktet. Två ynka poäng skiljer upp till Genoa på rätt sida nedflyttningsstrecket. Offensivt ser “Vargarna” spännande ut men defensivt har de varit under all kritik. Där måste blödningen stoppas. Kanske kan de bjuda upp till kamp mot ett Lazio som inte varit på samma nivå efter uppehållet. 0-3 hemma mot Milan innebar med all säkerhet att Scudetton gick upp i rök. Möjligen kan det påverka romarnas prestation nere på klacken. Med tanke på att tvåan streckas hiskeligt högt letar sig alla tecken in illa kvickt på Via del Mare.

5. Milan – Juventus 2

Stormöte från San Siro där Zlatan troligen kommer starta för Milan igen. Det gjorde svensken med bravur i helgen när han stod för ett mål och en assist i 3-0-segern mot Lazio. De rödsvarta har sett allt bättre ut efter uppehållet och nu kopplat ett grepp om den sista Europaplatsen. Här bör det dock bli tufft mot serieledande Juventus. “Den gamla damen” har gått rent sedan fotbollen kom tillbaka och även om de inte alltid imponerar hittas vägar till trepoängare. De svartvita har elva raka inbördes utan förlust och är rättmätiga favoriter trots att Dybala och De Ligt är avstängda. Tvåan först i modemeckat.

6. Valencia – Valladolid 1

Valencia har inte haft det roligt sedan fotbollen kom tillbaka. Sparkad tränare och tappad Europaplats efter bleka fem poäng på sju matcher. Trots det lever hoppet om att ta sig till Europa League då blott tre pinnar skiljer upp till Real Sociedad på sjundeplatsen. Valladolid har inget märkbart att spela för men stretat emot väl i flertalet kamper nu. Tolv mål på 17 bortamatcher är dock inte mycket att hänga i granen och normalt ska ett mer motiverat Valencia vinna detta. Med tanke på “Fladdermössens” bleka form bör ändå utgångsettan garderas.

7. Celta Vigo – Atlético Madrid 2

Atlético Madrid tog en komfortabel 3-0-seger mot Mallorca och “Madrassmakarna” har onekligen växlat upp efter uppehållet. En CL-plats är mer eller mindre cementerad men räkna med att Diego Simeone vill hålla gott mod i truppen inför stundande kvartsfinal i Champions League. Celta Vigo blixtrade till ett par gånger i slutet av juni, men nu kommer de ljusblå från två sämre prestationer. Detta lär bli för tufft för galicierna, men med ett gynnsamt schema de avslutande tre omgångarna ska ändå kontraktet kunna lösas. På Balaídos får dock X2 betraktas som ett lås.

8.Cardiff – Blackburn 1

Inhopparen Danny Ward blev stor matchhjälte när han satte dit 1-0 borta mot Bristol City i helgen. Det målet gör att Cardiff kopplat greppet om den sista playoff-platsen. Tre poäng och några plusmål skiljer ner till Derby. Fem omgångar återstår dock och det gäller att hålla hela vägen för walesarna om det ska kunna bli ett återtåg till Premier League. Blackburn har inte gjort det, Rovers har åkt på tre raka nederlag och chansen till uppflyttning är borta. Det lär påverka prestationen i den walesiska huvudstaden. Här har gästerna dessutom bara löst en poäng på fem första det senaste decenniet. Fin etta!

Till Topptipset

Bästa spiken!

Cardiff – Det mesta talar för Cardiff denna tisdag. Walesarna ser bättre ut, har hemmafördel och ska vara mer motiverade. Blackburn kammar noll i Cardiff.

Kupongens luring!

Lecce – Nykomlingarna från de södra delarna av Italien håller ingen vidare nivå men kan titt som tätt ställa till med oreda för de större klubbarna. Här möter de möjligen Lazio i rätt läge. Rensarettan måste med i match 4!

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Arsenal – Leicester 12
  2. Crystal P – Chelsea 2
  3. Watford – Norwich 1x
  4. Lecce – Lazio 12
  5. Milan – Juventus 2
  6. Valencia – Valladolid 1x
  7. Celta Vigo – A.Madrid 2
  8. Cardiff – Blackburn 1

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Arsenal – Leicester 1×2
  2. Crystal P – Chelsea 2
  3. Watford – Norwich 1×2
  4. Lecce – Lazio 1×2
  5. Milan – Juventus x2
  6. Valencia – Valladolid 1x
  7. Celta Vigo – A.Madrid x2
  8. Cardiff – Blackburn 1

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 7 juli, 2020