Topptipset idag 17/2 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Argentina, England, Frankrike, Italien, Tyskland och Holland; det låter som ett VM men det är i själva verket en trevlig och varierad måndagskupong av Topptipset. Fixar du full pott och blir kompisgängets föremål för avundsjuka?

Spelstopp: 19:59

Till Topptipset

1. Chelsea – Manchester United 1

Avstampet på Stamford Bridge går i de formsvagas tecken i Premier League, men värdarna har något färre minus än gästerna. Dubbla 2-2-kamper mot Leicester och Arsenal är inga katastrofer för The Blues som har lyxproblem på mitten då en av Mateo Kovacic, Mason Mount och N’Golo Kanté kommer att förpassas till bänken. Värre är läget för pressade United som hade mått klart bättre av att ha Marcus Rashford tillgänglig. Inga mål framåt på sex ligahalvlekar är inget gott omen och med 1X är vi i hamn.

2. Milan – Torino 1

4-2 – så slutade det senaste mötet på Giuseppe Meazza mellan dessa två lag, och även om Zlatans Milan inte rosat marknaden är Torino ännu sämre i Serie A; fem nederlag i följd och 20 insläppta mål för Salvatore Sirigu och hans snart permanent krökta rygg. De rödsvarta var minuter från att besegra Juve i cupen, men Ronaldos övertidsstraff jämnade ut resultatet till 1-1. Positivt var i alla fall att Ante Rebic nätade för andra gången på två kamper. Den Röda Djävulen kör över Tjuren – spika AC Milan!

3. Bochum – Stuttgart 1

Har VfL Bochum rest sig på nio? Ruhr-klubben tog en blytung viktoria i sexpoängsmatchen i Wiesbaden (1-0) tack vare habile strikern Simon Zoller som trots omgivningen har ett bra målsnitt. Vid seger mot sydvästtyskarna Stuttgart har de vitblå plötsligt skapat sig en säkerhetslucka ner till strecket. Gästande VfB ligger för närvarande trea vilket till största delen kan tillskrivas poängskörden på Mercedes-Benz Arena. Utanför bilstaden har Die Schwaben bara två trepoängare och plågas av ett manfall som ger effekt på elvan. Pengarna på ettan väljs, men den bräckliga hemmasegern ska ha allt stöd i världen.

4. Chievo – Salernitana 1

Över till Romeo och Julias hembygd. Besökarna från Kampanien strider i den jämna tabelltoppen, och gör det förtjänstfullt på hemmabanan. Nu handlar det dessvärre för Salernos stolthet om främmande gräs, och med bara en vinst på nio försök kan inte självförtroendet för Salernitana, utan rutinerade försvararen Walter López, vara urstarkt. Med en trepoängare är Chievo uppe och flåsar playoff-placerade Entella i nacken. Tillräckligt starka är de gulblå för att undvika nederlag mot syditalienarna. 1X på Bentegodi således!

5. Chateauroux – Lens 2

Ligue 2 och en hemmamatch modell svårare för Chateauroux. Bottengänget har 0-5 på två kamper, och det förvånar få att ”La Berri” har seriens absolut svagaste offensiv med ynka 16 fullträffar på 23 omgångar. Nedflyttningsklass om sanningen ska fram. Lens däremot har en annan målsättning; direktuppflyttning. Även om det gått lite i stå i målproduktionen har defensiven fungerat oerhört bra. Jean-Louis Deca har trots sin ringa längd en nolla som nu är uppe på dryga 300 minuter. Det är inte osannolikt att den blir ännu mer långlivad på Stade Gaston Petit, och petar en kamrat in bollen blir det seger. Klar tvåa!

6. Jong Ajax – NAC Breda 2

En oväntad bortaseger kan ge ett lag en ordentlig skjuts framåt. Detta hoppas NAC på efter den imponerande 3-1-triumfen i Alkmaar. Breda slog därmed ut AZ ut den nederländska cupen och har en semifinal att se fram emot. Med råg i ryggen tar de sig an Jong Ajax i Eerste Divisie. Värdarna åkte på en riktig stjärnsmäll i Utrecht. 2-7, och de vanligtvis vassa Brobbey och Maduro var väldigt bleka. För ungdomarna i Ajax kan detta sitta i, och då den mentala biten är avgörande startar vi med skrällen i Amsterdam!

7. Estudiantes – Defensa y Justicia 2

Europa lämnas för den här gången för fotboll på andra sidan Atlanten. Defensa är inne i ett fint stim och har bara ett nederlag sedan november. Nelson Acevedo gör det bra på de gröngulas mittfält och torde få fortsatt förtroende. Estudiantes, med evigt unge Javier Mascherano i truppen, har fått en ovana att ganska ofta kasta två poäng i sjön. 0-0 mot Newell’s var produkten av en mycket händelsefattig match som de rödvita kanske ändå borde vunnit. Det mesta kan hända i La Plata och då är det bäst att rikligt följa upp tvåan.

8. Independiente – Arsenal de Sarandi 1

Ridån faller ner i Avellaneda strax utanför Buenos Aires. Värdarna är trots det svängiga humöret tillräckligt stabila för att ta de poäng och segrar som krävs. Senast i fredags slog Independiente brasilianska Fortaleza (1-0) i Copa Sudamericana. Leandro Fernández visade åter varför han är ett lyckad nyförvärv med matchens enda balja. Trots både en och två man mer på banan misslyckades Sarandi med att avgöra mot Talleres (1-1). El Arses tredje raka kryssmatch var därmed ett faktum. Svagt, och räkna inte med att det på sin höjd blir mer än en pinne för gästerna.

Till Topptipset

Bästa spiken!

Lens – Under hela hösten visade Lens att de hör hemma i toppen, och i förlängningen även i finrummet. Chateauroux gör inga mål och kommer inte stå emot frustande besökare. Nytt kliv mot Ligue 1 för de rödgula!

Kupongens luring!

Bochum – Den ack så viktiga trepoängaren för Bochum kan vända lyckan nu när våravslutningen snart står för dörren. Stuttgart har stora problem borta, och få höjer på ögonbrynen om gästerna sjabblar till det. Steh auf, VfL!

Speltips & spelförslag på 32 rader

  1. Chelsea – Man United 1x
  2. Milan – Torino 1
  3. Bochum – Stuttgart 1x
  4. Chievo – Salernitana 1x
  5. Chateauroux – Lens 2
  6. Jong Ajax – NAC Breda x2
  7. Estudiantes – Defensa x2
  8. Independ. – Arsenal Sar. 1

Speltips & spelförslag på 216 rader

  1. Chelsea – Man United 1x
  2. Milan – Torino 1
  3. Bochum – Stuttgart 1×2
  4. Chievo – Salernitana 1x
  5. Chateauroux – Lens 2
  6. Jong Ajax – NAC Breda 1×2
  7. Estudiantes – Defensa 1×2
  8. Independ. – Arsenal Sar. 1x

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 17 februari, 2020