Topptipset idag 20/1 – spelförslag, analyser & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

En ovanligt namnkunnig måndagskupong av Topptipset står på menyn med bjässar som Inter, Arsenal, Napoli och Chelsea. Även i divisionenerna under toppskikten väntar underhållning med derby i Kalabrien, ungdomar i Holland och ett sviktande West Brom. Nu når vi åtta rätt!

Spelstopp: 19.59

1. Atalanta – SPAL 1

Serie A:s 20:e omgång avslutas i Lombardiet. Två lag med helt olika förutsättningar stångas där värdarna kan dra på smilbanden trots det lilla felsteget på Stadio Artemio Franchi i Florens (1-2). De blåsvartas cupäventyr tog slut i onsdags, men sett till spelet och chanserna borde ”La Dea” fått större utdelning än Ilicic ensamma balja. Tabelljumbon SPAL har ännu inte nätat i vare sig cup- eller ligaspel innevarande kalenderår, och på onsdagskvällen fick Etrit Berisha plocka ut tre nya bollar ur egen kasse, och det mot svajiga Milan (0-3). Den tunga streckningen på värdarna svår att snacka bort, så det blir hammaren och spiken i Bergamo!

2. West Bromwich – Stoke 2

Publiken på The Hawthorns kommer att bänka sig med oro i kroppen. Inte sedan den åttonde december har The Baggies lyckats vinna inför hemmafansen. Slaven Bilic har i princip hela truppen till förfogande och väntas fälta West Ham-lånet Grady Diangana i offensiven istället för Kenneth Zohore, men då dansken gör det han ska är det kanske inte där skon klämmer. 0-0 på The Den för Stoke är sett till The Potters tabelläge en framgång. Danny Batth styrde försvaret med järnhand, och med fyra poäng på två ligamatcher i Championship sedan nyår vädrar de rödvita morgonluft. En massa fina stålar finns att hämta på tvåan som successivt byggs på.

3. Cosenza – Crotone 2

Långt nere i Syditalien väntar ett hett kalabriskt derby i Serie B. 2018 trillade Crotone ur Serie A, men nu ser ”Hajarna” ut att simma upp igen då andraplatsen är inom räckhåll. En grym andrahalvlek av gästerna mot Trapani (3-0) innebar tredje raka viktorian för de rödblå och positiv energi med till Cosenza. Värdarna huserar nere i källaren, och stängde 2019 med en trist 0-1-förlust mot Juve Stabia. Emmanuel Riviere är ”Vargarnas” bästa målskytt med sina sju fullträffar, men målandet för laget som helhet går trögt. Hugget som stucket om man ska tro streckningen, men värdet talar sitt tydliga språk; tvåan ger cash, och X2 på stora ger trygghet.

4. Jong Ajax – Dordrecht 1

Nästa stora fotbollsnation att göra ett nedslag i är Nederländerna och Eerste Divisie. Medelåldern i serietvåan Jong Ajax är som namnet antyder låg och talang finns i överflöd. En sådan som redan debuterat för ”Senior-Ajax” är mittfältaren Jurgen Ekkelenkamp som spelade med förstalaget igår. Jumbon Dordrecht är för tillfället iskalla och har bara Renny Smiths kvitteringsmål mot Excelsior som ensam balja framåt den senaste månaden. Allt annat än ettan känns orealistiskt – banka på.

5. Jong Utrecht – Roda 1

Utrechts unga adepter är ett mittenlag vilket raden 7-7-7 onekligen skvallrar om. Rotation är vardagsmat hos värdarna som nu ställs mot Roda som är starka – hemma. Borta har de gulsvarta svårare att hävda sig, och för att hitta en tävlingsmatch på fientligt gräs som slutade lyckligt för gästerna får vi backa till oktober. Cupkampen mot Achilles Veen resulterade i en 2-0-seger med Roland Ahlberg i målprotokollet som så ofta sker. Det lär bli en öppen tillställning där ingen är nöjd med en pinne. Ett-tvåan blir valet.

6. Chelsea – Arsenal 2

Tipset glider in på tisdagen. Färjan över till England och London behövs för att få skåda detta högoktaniga derby på Stamford Bridge i Premier League. Frankie Lampards manskap hade ingen vidare lycka på St. James’ Park då en poäng blev noll på stopptid (0-1). De offensiva spelarna fick inga höga betyg i pressen, och detta Chelsea som blandat högt och lågt i snart två månader får passa sig. Fortsatt blandade resultat även för Arsenal, men nederlagen har åtminstone minimerats under Arteta. Med Gabriel Martinelli finns tillräckligt med eldkraft för att putta omkull The Blues trots att Aubameyang saknas. Hoppa favoriten och rista in X2 i västra London!

7. Everton – Newcastle 2

En bit uppåt i landet ska Newcastle kapitalisera på den ljuvliga trean mot The Blues i lördags (1-0). På tilläggstid slog Alain Saint-Maximin ett välavvägt inlägg från vänster som Isaac Hayden skickligt nickade in bakom Kepa i Chelsea-buren. Fjärde raka utan förlust för The Magpies som ser femteplatsen närma sig. Carlo Ancelotti fick klara sig utan Richarlison och Sigurdsson mot West Ham (1-1), och det kunde slutat riktigt illa för The Toffees. Målproduktionen är ett fortsatt aber för de blåklädda, och då är det fullt möjligt att de svartvita kniper en uddamålsseger i Liverpool. Kör på med full kraft från höger!

8. Napoli – Lazio 1

Cupmötet i Neapel innebär slutet på vår färd, men kanske början på Napolis väg ur formsvackan? Gennaro Gattusos tid på hemmalagets bänk har så här långt inte varit en braksuccé, men då kan cupen bli den räddning som syditalienarna suktar efter. Rent truppmässigt besitter SSC Napoli en enorm potential i spelare som Milik, Callejon, Mertens och Insigne för att nämna några, och det bör visa sig på planen förr eller senare. Hur Simone Inzaghi förhåller sig till cupen är svårsiat då han mer eller mindre struntade i Europa League för att fokusera på Serie A. Gamblandet gick hem då Örnarna för första gången på nästan två decennier på allvar är med och slåss om mästartiteln. Bra läge för hemmalaget och vilas Immobile och Caicedo är inledningen från vänster ännu mer befogad.

Till Topptipset

Bästa spiken!

Atalanta – I Europa visade Atalanta till slut sitt värde, och i den senaste ligaomgången tog de blåsvarta en poäng på San Siro. SPAL är grymt oheta och åker på nya örfilar i Bergamo.

Kupongens luring!

Stoke – Långsamt, men stadigt, reser sig The Potters, och momentum ska inte underskattas. West Brom har tappat stinget, och snart även den så åtråvärda förstaplatsen. Spring ner dem, Stoke!

Speltips & spelförslag på 32 rader

  1. Atalanta – SPAL 1
  2. West Brom – Stoke x2
  3. Cosenza – Crotone 2
  4. Jong Ajax – Dordrecht 1
  5. Jong Utrecht – Roda 12
  6. Chelsea – Arsenal x2
  7. Everton – Newcastle x2
  8. Napoli – Lazio 1x

Speltips & spelförslag på 216 rader

  1. Atalanta – SPAL 1
  2. West Brom – Stoke 1×2
  3. Cosenza – Crotone x2
  4. Jong Ajax – Dordrecht 1
  5. Jong Utrecht – Roda 12
  6. Chelsea – Arsenal x2
  7. Everton – Newcastle 1×2
  8. Napoli – Lazio 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 20 januari, 2020