Topptipset idag 24/1 – spelförslag, analyser & tips

Topptipset idag 19/2 - speltips, analys & spelförslag

Då var det dags för fredagsmys med Topptipset med en välblandad godispåse. England har flest kamper följt av Italien med Tyskland, Frankrike och Spanien med varsin batalj. En spännande ultratalang i Ruhr får lite extra uppmärksamhet för att leda oss in på den rätta stigen. Rulla på mot ära och rikedom!

Spelstopp: 20.29

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

Brescia – Milan 1

Serie A har av naturliga skäl blivit intressantare för oss svenskar. Zlatan Ibrahimovic har hunnit näta en gång sedan återkomsten i den rödsvarta dressen, och Rossoneri har tre raka viktorior i tävlingssammanhang. Dock ska det påpekas att motståndet varit lite enklare karaktär, och detta är ett lombardiskt derby. Brescia stoppade blödningen genom att erövra en pinne mot högt flygande Cagliari när Ernesto Torregrossa, två gånger assisterad av Sandro Tonali, satte två strutar. Saftigt värde på Brescia, som mycket väl kan putta omkull detta ännu ömtåliga Milan. Förstärk omgående.

Dortmund – Köln 1

Erling Braut Håland – det norska underbarnet på 194 cm, gjorde sin debut för Dortmund i bästa Buster-stil. 19-åringen byttes in i den 56:e minuten och hade tre minuter senare reducerat till 2-3 mot Augsburg. 20 minuter efter detta fullbordade den förre detta Salzburg-spelaren sitt hattrick och de svartgula stod som segrare (5-3). På fyra Bundesligaomgångar har Köln tagit lika många segrar, men bakom de tolv poängen gömmer sig tre hemmakamper. Tittar man tillbaka på de senaste tre inbördes möten har Die Borussen slängt in elva bollar på FC Köln. Stora släggan plockas fram.

Nice – Rennes 1

Ligue 1 är en liga med stor ombytlighet, och Nice är ett typiskt exempel på detta. En tuff höst har blivit en behaglig vinter med riktigt bra hemmastatistik. Tio baljor på tre kamper på Allianz Riviera där laget delat ganska lika på målgörat, med undantag för den offensive mittfältaren Wylan Cyprien som just nu skiner starkast. Rennes är uppe och jagar andraplatsen i vad som är en andra säsong på raken som går utmärkt. Vad som emellertid inte är utmärkt är listan på otillgängliga spelare; hela sju lirare saknas på grund av skador och avstängningar vilket lämnar flankerna sårbara då både Tait och Rafinha är säkerhetsrisker. Trolig etta i den jämna fajten således.

Osasuna – Levante 2

Vidare mot sydöst och La Liga. “Formsvagt” är det adjektiv som bäst beskriver bägge lagen, där värdarna är i lite bättre slag med två oavgjorda, men dessa kom mot två svagt motstånd i form av Vigo (1-1) och Valladolid (0-0). Illavarslande är även att målproduktionen avtar. Gästande Levante har kammat noll i två raka, men mot Atlético kan ingen begära att det ska bli poäng. Målmannen Roger Marti vilades delvis mot Sevilla i cupen (1-3) och borde ha välfyllda energidepåer. I skrivande stund ger det bra pröjs på tvåan (som ska ges lager av garderingar).

QPR – Sheffield Wednesday 1

FA-cupens fjärde omgång innebär två matcher på detta tips med start på Loftus Road. I föregående runda skickade QPR hem Swansea efter en klassisk fem-etta. Jordan Hugill bankade in två mål när han vikarierade för Nahki Wells som i kamperna efter detta tryckt dit två bollar på Bradford (1-3) och Leeds (1-0). De gästande ugglorna blev inte ett dugg klokare efter utskåpningen hemma på Hillsborough. Präglade av den tidiga utvisningen på den australiska mittfältaren Massimo Luongo efter 23 minuter blev det till slut fem baklängesmål (0-5) mot Blackburn. 1X räcker.

Northampton – Derby 1

Nästa cupkamp är den mellan League Two-klubben Northampton och Championship-laget Derby. The Rams imponerade när Chris Martins nätrassel såg till att slå ut Palace (1-0) i början av månaden, vilket var en av mycket få bortasegrar för de svartvita. Som näst bästa hemmalag i sin serie är Northampton en motståndare som inte gästerna kan ta lätt på. Även om Vadaine Oliver just nu inte får in bollarna gör Andy Williams det med regelbundenhet. Börja från vänster på Sixfields!

Sunderland – Doncaster 1

Ner till League One, och oavsett fotbollslojalitet gör det ont att se fina gamla Sunderland så långt ner. The Black Cats verkar emellertid göra något åt det då värdarna efter tre januari-viktorior och ett kryss nu är uppe på kvalplats efter 25 omgångar. Chris Maguire har petat in en del mål (bland annat segerstruten när lagen stångades i Doncaster) och är kanske det lilla extravapen de rödvitrandiga behöver. Gästerna befinner sig på ett par längders avstånd från värdarna och blandar segrar med nederlag. 3-3-3 på okänt gräs är inte superstarkt och därmed ska ettan kunna sitta ensam.

Empoli – Chievo 1

Kvällen avslutas på Carlo Castellani med en på förhand ganska jämn historia. Empoli ligger i botten, men torde kunna slippa degraderingen om Leonardo Mancuso längst fram får lite hjälp av resten av laget. “Gli Azzurri” har samlat på sig en ganska bra hemmarad denna säsong. Endast Pescara har varit ofina nog att vinna i Toscana vilket gör att gästande Chievo vet vilken typ av nöt detta blir att knäcka. “De flygande åsnorna” från Verona svävar i uppflyttningszonen, men en svag december-månad samt en mycket svettig seger mot Perugia (2-0) efter omstarten oroar. Nej, de gulblå orkar inte hänga med i toppen. 1X och säcken är ihopknuten!

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

Bästa spiken!

Dortmund – Ibland kan ett lagbygge kompletteras med den perfekta pusselbiten. Kanske är Håland det, men försvaga laget gör han i alla fall inte. Borta är Köln beskedliga och slår huvudet i (gula) väggen på Signal-Iduna-Park!

Kupongens luring!

Brescia – För värdarna är detta ingen vanlig match mot ett storlag, detta är ett regionalderby som får Rigamontis hjältar att tända till. Milan är fortfarande i en uppbyggnadsfas efter den mörka hösten och återfallsrisken är hög. Avanti, Brescia!

Speltips & spelförslag på 32 rader

 1. Brescia – Milan 1x
 2. Dortmund – Köln 1
 3. Nice – Rennes 1
 4. Osasuna – Levante x2
 5. QPR – Sheffield W 1x
 6. Northampton – Derby 1x
 7. Sunderland – Doncaster 1
 8. Empoli – Chievo 1x

Speltips & spelförslag på 216 rader

 1. Brescia – Milan 1×2
 2. Dortmund – Köln 1
 3. Nice – Rennes 1x
 4. Osasuna – Levante 1×2
 5. QPR – Sheffield W 1x
 6. Northampton – Derby 1×2
 7. Sunderland – Doncaster 1
 8. Empoli – Chievo 1x

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100