Topptipset idag 29/1 – spelförslag, analyser & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Onsdagens Topptips är ett spännande sådant. Kryddat med 250.000 kronor extra finns det gott om härligheter att sätta tänderna i. Derby i Manchester, Premier League från London och idel härliga cup- som ligamatcher finns alla intryckta i denna lill-lördags meny. Analysen till åtta rätt följer här!

Spelstopp: 20.44

Till Topptipset

1. Manchester City – Manchester United 1

Dags för andra delen av semifinalserien i Ligacupen. Manchester City körde över United på Old Trafford i det första mötet. Matchen var avgjord redan i första halvlek och hade inte Peps mannar släppt på gasen under de avslutande 45 minuterna hade detta varit en död match. Dock så tilläts de röda att få in en reducering och således finns en gnutta hopp inför onsdagens retur på Etihad. Då måste förstås gästerna släppa på tyglarna och gå framåt, vilket i sin tur kommer att innebära ytor åt andra hållet. Bjuds de ljusblåa på minsta utrymme brukar de vara skoningslösa och att detta möte ska sluta med annan utgång än hemmavinst är svårt att se. Ettan spikas av.

2. West Ham – Liverpool X

London Stadium härnäst där det stundar en hängmatch i Premier League. Liverpool fick endast med sig ett kryss ifrån FA-cupmötet med Shrewsbury i söndags och kommer således att behöva trycka in ännu en match i ett redan mer än fullspäckat schema. Här väntar bortamatch mot West Ham och det är en något skadefylld trupp gästerna kommer med till huvudstaden. Shaqiri, Milner och Keïta väntas alla missa denna fajt, och det kommer mer. Hyperviktige Sadio Mané gick sönder mot Wolves i förra omgången och lär vara borta ända till mitten av februari. Blytungt tapp för ligaledarna, men då tabelläget är som det är så ska det inte spela någon roll. West Ham har varit resultatmässigt under isen sedan Moyes ankomst, men här kommer The Hammers att sälja sig dyrt. Med rådande skadeläge i Liverpool målas det hela vägen på större system.

3. Gillingham – Shrewsbury X

Shrewsbury har redan stått för årtiondets match då 0-2-underläget mot Liverpool i FA-cupen hämtades upp till 2-2. Stor matchhjälte blev tvåmålsskytten Jason Cummings och av bilderna efter matchen att döma har det firats ordentligt bland alla med Shrews-anknytningar. Här väntar ligafajt borta mot Gillingham med endast tre dagars vila emellan. Värdarna ligger ett par placeringar ovanför gästerna i tabellen och har tagit 24 av sina sammanlagt 36 poäng på MEMS Priestfield Stadium. Sviterna från Liverpool-mötet lär sitta i hos gästerna och 1X känns därmed som heltäckt.

4. Tranmere – Sunderland 2

På tal om FA-cupen så hade Tranmere ett lyckat äventyr i den anrika turneringen. Såväl Wycombe som Watford slogs båda ut efter imponerande insatser, men i mötet med Man United tog det roliga slut. 0-6 talar sitt tydliga språk och det lär vara slitna ben i hemmalaget när nu Sunderland gästar Liverpool under onsdagen. The Black Cats har siktet inställt på The Championship och innehar inför denna drabbning också den sista playoff-platsen dit. Formen är bra och med två dagars extra vila i kropparna ska chanserna till poäng ses som goda för Netflix-laget. X2 räcker.

5. Inter – Fiorentina 1

Inter sladdar något i Serie A-tabellen och har tappat mark på Juventus efter tre raka oavgjorda matcher. Den sviten behöver omgående förbättras om inte guldet åter ska hamna i Turin. Här blir det ett kort avbrott från ligafotbollen då Fiorentina gästar i Coppa Italia. Gästerna visar gryende form och har inte förlorat någon av sina fem senaste tävlingsmatcher. I förra rundan slogs till exempel Atalanta ut efter seger med 2-1 för Viola, så självförtroendet är det inget fel på hos gästerna inför denna drabbning. Ettan står än så länge lågt streckad och får bli utgången, men den lär stiga och då är det inte fel att gardera efter plånbokens storlek.

6. Zaragoza – Real Madrid 2

Zaragoza går fram som en ångvält i andraligan. Fem segrar av sex möjliga sedan starten på december har gjort att playoff-platsen till La Liga befästs, och nu kan Los Maños till och med börja blicka mot direktuppflyttning. Skulle det bli spel i högstaligan nästa säsong är Real Madrid en av kombattanterna, och nu agerar de motståndare i onsdagens Copa del Rey. Marängerna går som vanligt starkt inför våren och har inte förlorat på 19 (!) raka tävlingsfajter. Extremt imponerande, och även om hemmalaget kan stå upp bra här är känslan att Zidanes mannar bygger på sviten. X2 duger gott.

7. Real Sociedad – Osasuna 1

Vi fortsätter med Copa del Rey och riktar blickarna mot mötet mellan Sociedad och Osasuna. La Real lade Mallorca på rygg i helgen med 3-0 efter att bland andra Alexander Isak stötte in ett inspel från nära håll. Svensken visar liksom hela hemmalaget att formen är på väg uppåt och Osasuna kommer att få ta i med hårdhandskarna om det ska bli vidare spel i cupen efter mötet i San Sebastián. Gästerna segrade också i helgen, men det är framför allt i Pamplona som poängen tas. Ettan är understreckad och trolig, låt den stå ensam.

8. Marseille – Strasbourg 1

Kupongen avrundas i Frankrike där den inhemska cupen nått fram till åttondelsfinaler. Marseille gör en kalas-säsong så här långt och är “bara” tio poäng bakom PSG i ligan. Senast blev det dock bara en pinne mot ett blekt Angers och här behöver värdarna komma upp i nivå igen när Strasbourg gästar. Wengers gamla lag stod för en imponerande insats i helgen då Monaco besegrades på bortagräs med 3-1. Då det är cupmatch som gäller ska inte gästerna ses som klar underdog och här kan det vara läge att ta med tvåan på större system.

Till Topptipset

Bästa spiken!

Man City – United blev överkörda i första mötet och det ska till något alldeles extra för att City ska tappa detta. Truppen är betydligt bredare hos Peps gäng och får de bara lägen kommer målen att komma.

Kupongens luring!

West Ham – Resultaten har inte varit vad David Moyes önskat så här långt, men mot ett skadeskjutet Liverpool kommer motivationen av sig själv. Moyes är blå i blodet och kommer att göra allt för att fälla sina gamla ärkefiender.

Speltips & spelförslag på 32 rader

  1. Man City – Man United 1
  2. West Ham – Liverpool x2
  3. Gillingham – Shrewsbury 1x
  4. Tranmere – Sunderland x2
  5. Inter – Fiorentina 1
  6. Zaragoza – Real Madrid x2
  7. Real Sociedad – Osasuna 1
  8. Marseille – Strasbourg 1x

Speltips & spelförslag på 216 rader

  1. Man City – Man United 1
  2. West Ham – Liverpool 1×2
  3. Gillingham – Shrewsbury 1x
  4. Tranmere – Sunderland x2
  5. Inter – Fiorentina 1×2
  6. Zaragoza – Real Madrid x2
  7. Real Sociedad – Osasuna 1
  8. Marseille – Strasbourg 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 29 januari, 2020