Topptipset idag 6/12 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

En gott och blandat-påse med matcher från åtta olika ligor står till förfogande då det vankas fredags-Topptips! Europaresan inleder med supermatch på stöveln mellan Inter och Roma och avslutas i samma land med en fajt från Serie B. Däremellan ska spansk toppfotboll likväl som The Championship-mötet mellan Millwall och Nottingham analyseras. Vi sparkar igång helgen på Giuseppe Meazza.

Spelstopp: 20:29

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

1. Inter – Roma 1

Klang och jubel-föreställning att vänta i Milano denna fredagskväll. Inter är nya serieledare i Serie A och det ska firas med toppmöte mot Roma dagen till ära. Värdlaget har varit kanonfina sett över hela säsongen med bara poängtapp mot Juventus och Parma. Romarna går också fint just nu. Tre raka segrar i alla tävlingar där Mkhitaryan var åter tillbaka i truppen senast mot Verona. 30-åringen noterades dessutom för ett mål i 3-1-segern. Trots allt ska Antonio Contes mannar hållas som favoriter här och stannar ettan under 55 procent är det en ganska given spik på kupongen.

2. Villarreal – Atlético Madrid 2

Den gula ubåten är skadeskjuten! Laget från Medelhavskusten har nämligen inte vunnit en La Liga-fajt sedan Alavés besegrades på Estadio de la Cerámica i slutet av oktober. Nu är det tufft motstånd för de gulklädda som här också kan få klara sig utan sin landslagslirare Cazorla som är osäker till start. Atlético från Madrid är laget som kommer på besök och Simeones mannar är också en aning ur balans. Det ska dock tilläggas att madrassmakarna från huvudstaden gjorde en genomgående bra insats mot Barcelona senast där bara målen saknades. Strecken verkar falla ganska korrekt och fattar vi pennan från höger här.

3. Eintracht Frankfurt – Hertha Berlin 1

Hertha Berlin har inte bara förlorat slaget om staden i derbyt mot Union nyligen. De blåvita har fallit ihop i mer eller mindre varenda match på slutet och nu är goda råd dyra för Jürgen Klinsmanns huvudstadslag. Här får dock den gamla damen ett fint läge att ta sig in i matchen igen i Bundesliga. Frankfurt är nämligen inget vidare heller för tillfället och radar upp mindre bra prestationer. Eintracht är dessutom utan både Kohr och Abraham här på grund av avstängningar. Hütters mannar streckas dock inte speciellt hårt och finns ettan att spela till under 50 procent får det trots allt anses som en klasspik på kupongen!

4. Nimes – Lyon 2

Lyon lyfter inte i Ligue 1 denna höst! Den tidigare superlaget ser ut att gå en medioker säsong till mötes där även lagets Champions League-avancemang hänger på en skör tråd just nu. Matcher som dessa ska såklart Les Gones vinna om det ska finnas chans till en rejält framskjuten placering. Nimes är dock ingen enkel uppgift på Stade des Costières. Här har värdlaget plockat poäng i fyra av sex hemmamatcher. En del frågetecken råder dessutom vad gäller gästernas backlinje då både Dubois samt Marcal saknas av olika anledningar. Om svenska folket vill måla upp gästerna till jättefavoriter finns fint värde att gå emot. Kolla brett här. Gärna från höger till vänster!

5. Millwall – Nottingham X

En spännande The Championship-batalj letar sig också in på kupongen. Denna kamp ska liras på The Den i London och det är Millwall som bjuder in Nottingham till fredagspartyt. Fin trend för huvudstadens lejon som inte förlorat på drygt en månad. Gästande Forest föll visserligen med 0-1 mot Cardiff senast. Det ska dock tilläggas att de rödvita spelade bitvis ruskigt fin fotboll och skapade massor framåt utan resultat. Faller här strecken korrekt är det kanske bäst att måla denna fajt rakt över!

6. Boavista – Benfica 2

Portugisiska ligan är en tvekamp om guldet, återigen! Benfica och Porto är lagen på allas läppar i toppen. Boavista får som vanligt stå vid sidan och kolla när storebror i staden (Porto) skördar nya framgångar. I år har dock de svartvita pantrarna gjort en bra säsong. Bara två förluster finns noterat så långt. Gästerna har gått alldeles strålande under hösten. Här finns dock ingen anledning att tvåan ska upp och snurra kring 75 procent. Krysset och kanske till och med ettan bör få utrymme på litet som stort system.

7. Málaga – Tenerife 1

Málaga har över två säsonger sjunkit som en sten i den spanska klubblagshierarkin. Värdlaget var för bara ett par säsonger sedan ett lag tillhörande La Liga medan de blåvita nu är indraget på allvar i en bottenkamp av Segunda. Bra läge nu dock för Víctor Sánchez manskap att vända på steken här. Tenerife är nämligen en önskemotståndare sett ur hemmaögon. Ö-laget vinner inga matcher inbördes och har dessutom även dem gått rejält knackigt i ligan. 1X räcker långt!

8. Benevento – Trapani 1

Vi slutar i landet där vi började! Serie B är dock ligan denna gång och ett toppen mot botten-möte ska avverkas. Benevento är ligans överlägset bästa lag för tillfället. Pippo Inzaghi styr sina rödgula häxor mot framgång och en plats i Serie A till kommande säsong ser allt mer ljus ut. Trapani är nykomlingar här och har sprattlat till en aning på slutet. Två segrar mot i tur och ordning Livorno och Chievo har förflyttat laget från jumbo- till nästjumboplatsen i tabellen. Nu stöter Francesco Baldinis mannar på ordentlig patrull här och allt annat än en hemmaseger får anses som en superskräll.

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

Omgångens säkra: Benevento

Högst troligt kommer det skilja två divisioner mellan Benevento och Trapani nästa säsong. Hemmalaget har inlett säsongen strålande och är i en hysterisk form. Nästjumbon Trapani ska inte ha mycket att sätta emot. Banketta!

Omgångens skräll: Nimes

Nimes åkte på en riktig stjärnsmäll senast men är betydligt bättre än vad de visade borta mot Bordeaux. Hemma på på Stade des Costieres har man tre raka utan förlust och kan absolut störa ett Lyon i gungning.

Speltips & spelförslag på 108 rader

  1. Inter – Roma 1
  2. Villarreal – A.Madrid x2
  3. E. Frankfurt – H. Berlin 1
  4. Nimes – Lyon 1×2
  5. Millwall – Nottingham 1×2
  6. Boavista – Benfica 1×2
  7. Málaga – Tenerife 1x
  8. Benevento – Trapani 1

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 6 december, 2019