Trippeln 12/5 – Onsdagstrippeln!

Dagens Trippel

Vi tackar och bockar för att spelschemat på svensk mark är komprimerat inför EM-uppehållet. Under onsdagskvällen är det fullt påställ i Allsvenskan där bland andra krisklubbarna Häcken och Örebro SK ska stångas mot varandra. En vass trippel är framplockad aftonen till ära.

Spelstopp: 18.29

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Kalmar FF – IFK Göteborg: Hemmaseger @ 2,72

Derbi della Sobralense! Guldfågeln Arena bjuder in till ett möte mellan två klubbar som utvecklade en hatkärlek i slutet av 00-talet. Henrik Rydström hade en stor del i den munhuggning som pågick mot Wernbloom och company på den tiden. Nu är Kalmars store son hemma igen för att lotsa de rödvita från tränarbänken och det tycks gå alldeles strålande.

När all mätbar sammanbakas är KFF i allsvensk topp, exempelvis står smålänningarna noterade för ett xG-snitt på 2,92. Produktionen har det inte heller varit något bekymmer med för Henrik Rydströms herrar som är ensamma om att vara obesegrade när det blågula finrummet avverkat fem omgångar.

IFK Göteborg har varit påfallande bleka inledningsvis, bortsett från vinsten mot AIK har det inte blivit någon trepoängare och spelmässigt är de blåvita ytterst styltiga. Blåvitt brukar ha problem i Småland och med tanke på att kalmariterna skrämt bort sitt hemmaspöke är oddssättningen ytterst ifrågasättningsbar. Allt över 2,50 på ettan är guld.

Fler odds på Kalmar FF – IFK Göteborg

Spel: Hemmaseger @ 2,72
Tävling: Allsvenskan
Plats: Guldfågeln Arena
Tid: 18.30
TV: Discovery+

Häcken – Örebro SK: Hemmaseger @ 1,46

Säsongen är synnerligen ung men ett jumbomöte är likväl ett jumbomöte. BK Häcken bottnar tabellen efter fem rundor trots att herrarna från Hisingen topptippades inför säsongen. Sett till hur Getingarna uppträtt lär de knappast stanna i träsket men inte heller slåss om medaljerna, nånstans däremellan lär Andreas Alms armé återfinnas vid höstens bokslut.

Örebro SK har kommit till träsket för att stanna, därom råder föga tvivel. Om inte Axel Kjäll lyckas lura hem både Nahir Besara och Oscar Jansson så kan närkingarna glömma sitt abonnerande på niondeplatsen. ÖSK har målskillnaden 1-9 trots segern senast mot Halmstad, en seger som går under rubriken “rån”.

Till protokollet skall föras att Häcken haft betydligt tuffare spelschema än Örebro. Värdarna har mött tre tilltänkta topp 8-lag och plockat poäng mot två av dessa. Gästerna har mött ett lag ur samma höga kategori, det mötet med IFK Norrköping hemma på Behrnabeu slutade med östgötsk slakt. Göteborgarna har nio raka möten med ÖSK utan nederlag, ifjol slutade motsvarande möte 3-0.

Fler odds på Häcken – Örebro SK

Spel: Hemmaseger @ 1,46
Tävling: Allsvenskan
Plats: Bravida Arena
Tid: 18.30
TV: Discovery+

Varbergs BoIS – Hammarby: Bortaseger @ 2,05

Derbi della Brito! Juan Carlos de Brito lirade fem matcher i Hammarby-tröjan under sina två säsonger på Söder. Nu representerar brassen Varbergs BoIS där det blev en assist från hans sida till Adjeis sena reducering borta mot Malmö FF i helgen. Mötet med mästarna slutade 3-2 till skåningarna, vilket innebär att hallänningarna återfinns på negativ kvalplats.

Hammarby kommer också från en 3-2-match då stockholmarna hissade segerflagg i sjöslaget mot Sirius. Abdul Khalili var direkt inblandad i samtliga strutar för Bajens del, giganten från sundets pärla toppar den allsvenska poängligan med sitt snitt på en personlig pinne per match.

Varbergs BoIS har Allsvenskans sämsta defensiv med tio insläppta bollar. Hammarby har, om inte rikets bästa, så åtminstone den mest omtalade offensiven. Anförda av fjolårets Varberg-konung Astrit Selmani lär stockholmarna vålla enorma problem för Joakim Perssons svajiga sällskap. Bajen har vunnit tre av de senaste fyra inbördes mot BoIS, enda plumpen var fjolårets möte när Selmani gjorde halländskt hattrick. Kring dubbeldegen på tvåan är det inget tu tal.

Fler odds på Varbergs BoIS – Hammarby

Spel: Bortaseger @ 2,05
Tävling: Allsvenskan
Plats: Påskbergsvallen
Tid: 18.30
TV: Discovery+

Trippeln

Kalmar FF – IFK Göteborg: Hemmaseger @ 2,72
Häcken – Örebro SK: Hemmaseger @ 1,46
Varbergs BoIS – Hammarby: Bortaseger @ 2,05

Totalt odds: 8,14

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100