Trippeln 15/6 – Tisdagstrippeln!

Dagens Trippel

Det är dags för Europamästerskapets första omgång att gå i mål med den sista gruppen. Dödens grupp är ett befogat namn när Portugal, Frankrike och Tyskland hamnat i samma urna. Superettan kompletterar tisdagens trippeltips där målspel är en gemensam nämnare.

Spelstopp: 17:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Ungern – Portugal: Under 2,5 mål @ 1,81

Fler odds på Ungern – Portugal

Första dödliga dusten går av stapeln i Budapest där Ungern alltså har fördel av hemmaplan. Formen hos värdnationen är riktigt fin inför slutspelet, även om det blir ruggigt tufft att hävda sig i den mustigaste gruppen. Elva raka landskamper utan nederlag är facit för ungrarna som hållit jämna steg mot starka opponenter som Serbien, Ryssland, Turkiet och Polen.

Portugal brukar inte heller ha problem att hålla jämna steg oavsett klass på motståndet. Regerande Europamästarna har endast förlorat en fight sedan 2019 och det var mot regerande världsmästarna i Nations League förra hösten. Ronaldo har nu betydligt vassare lagkamrater än i EM 2016, även om det ska sägas att nyckelbacken Cancelo tvingats kasta in handduken på grund av coronaviruset.

Ungern och Portugal huserade i samma grupp i föregående VM-kval, då vann de rödgröna hemma med 3-0 medan uppgörelsen i Budapest slutade 1-0 till Ronaldo med vänner. Värdnationen är erkänt stark på eget gräs, under denna sommarsamlings två landskamper har det bara blivit ett mål totalt på 180 minuter. Portugiserna lär inte släppa loss hästarna vid ledning, här är en tight historia att vänta. 0-1/2.

Fler odds på Ungern – Portugal

Spel: Under 2,5 mål @ 1,81
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Puskás Arena
Tid: 18.00
TV: SVT, SVTplay

Sundsvall – GAIS: Sundsvall Över 1,5 mål @ 1,80

Fler odds på Sundsvall – GAIS

Tisdagskvällens mellanstopp sker i Medelpad där Superettans tionde omgång ligger under luppen. GIF Sundsvall har sett ut som ett av seriens starkaste lag under större delen av våren men formen är något vacklande i hemmalägret. Henrik Åhnstrands herrar har två raka nederlag i ryggen inför besöket från Göteborg.

GAIS har haft en ännu mer drastisk formkurva då de grönsvarta gästerna gick obesegrade genom de första fyra rundorna för att därefter klappa samman. Makrillarna kommer till NP3 Arena efter att ha förlorat fyra av sina senaste fem fighter. 3-1 i brakan hemma mot Landskrona senast var inget att argumentera om då göteborgarna endast fick iväg ett skott mot det svartvita målet.

De senaste årens motsvarande möten talar sitt tydliga språk. Under fjolåret vann Sundsvall mot GAIS med 3-0 sedan spjutspetsen Engblom visat sedvanlig kräm i kanonen. Samtliga av de senaste fem besöken från göteborg i Medelpad har slutat med minst två blågula baljor. Av säsongens fem tävlingsmatcher på hemmaplan har Åhnstrands herrar levt upp till tisdagens krav vid fyra tillfällen.

Fler odds på Sundsvall – GAIS

Spel: Sundsvall Över 1,5 mål @ 1,80
Tävling: Superettan
Plats: NP3 Arena
Tid: 18.00
TV: Discovery+

Frankrike – Tyskland: Frankrike Över 1,5 mål @ 2,49

Fler odds på Frankrike – Tyskland

Håll i hatten för här kommer världens två senaste officiella mästare i fotboll. Tyskland som vann VM i Brasilien 2014 har stuvat om mycket sedan dess. Ur det lag Jogi Löw mönstrade mot Frankrike i kvartsfinalen under den turneringen har sju av elva lämnat skeppet. Neuer och Kroos har varit trogna följeslagare till Jogi medan Hummels och Müller är tagna till nåder inför denna sommar.

Frankrikes VM-guldgäng från 2018 är, bisarrt nog, ännu vassare idag. På tal om att tas till nåder så har Didier Deschamps rökt fredspipa med centertanken Karim Benzema. Griezmann, Benzema och Mbappé är en anfallstrio som saknar motsvarighet på denna planet. Inför EM har Les Bleus värmt upp med dubbla 3-0-triumfer där även supersub:en Giroud visat sig från sin bästa sida, enligt alla utom Mbappé.

Till saken hör att denna premiärmatch utspelar sig i München men den faktorn är så att säga inprisad i oddssättningen. Senaste tävlingsmatchen i det tyska riket slutade 1-2 mot Nordmakedonien i vårens VM-kval så känslan är kanske inte den bästa hos Die Mannschaft. Fransoserna satte två baljor på Neuer senast dessa högdjur möttes, i Nations League, jag tror den blåklädda offensiven övermannar tyskarna igen.

Fler odds på Frankrike – Tyskland

Spel: Frankrike Över 1,5 mål @ 2,49
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Allianz Arena
Tid: 21.00
TV: TV4, CMore

Trippeln

Ungern – Portugal: Under 2,5 mål @ 1,81
Sundsvall – GAIS: Sundsvall Över 1,5 mål @ 1,80
Frankrike – Tyskland: Frankrike Över 1,5 mål @ 2,49

Totalt odds: 8,11

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100