Trippeln 16/1 – Läcker lördagstrippel!

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Dagens Trippel

Som sig bör är lördagens utbud späckat med högoktaniga matcher, som sig bör vänds många blågula blickarna mot de brittiska öarna. Två av beståndsdelarna i dagens bästa trippel kommer från Premier League medan kompletteringen sker på tysk mark.

Spelstopp: 15:29

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Borussia Dortmund – Mainz: Mainz +1,5 @ 2,42

Fler odds på Borussia Dortmund – FSV Mainz 05

Lördagens första godbit hämtas från Signal Iduna Park där vi ser fram emot en skandinavisk match i matchen. Frågan är hur mycket Robin Quaison kan sätta emot Erling Braut Håland när det gäller måleriet, senast bidrog svensken endast med en ostskiva medan baggen sänkte Leipzig med dubbla strutar.

Borussia Dortmund trivs allra bäst i matcher som den på Red Bull Arena i Leipzig då Håland får dra iväg med sina älgakliv tillsammans med snidaren Sancho. Mot lägre stående gäng får de gulsvarta ofta problem, förlust mot såväl Union i Berlin som hemma mot FC Köln är exempel på den saken.

Mainz har haft en tung säsong men är på intet vis någon slagpåse. Quaison och company pressade nyligen Bayern i München där de rödvita ledde med 2-0 i halvtid. Borussia har bara täckt aktuell lina i en av sina senaste fyra ligamatcher på hemmaplan och Mainz vann faktiskt med 2-0 i Dortmund förra säsongen.

Fler odds på Borussia Dortmund – FSV Mainz 05

Spel: Mainz +1,5 @ 2,42
Tävling: Bundesliga
Plats: Signal Iduna Park
Tid: 15.30
TV: Viaplay, V Sport 1

Fulham – Chelsea: Under 3,5 mål @ 1,44

Fler odds på Fulham – Chelsea

Londonderbyt på Craven Cottage saknar både blågul fägring och stora målskyttar. Monstervärvningen Timo Werner har blott satt fyra kassar för Chelsea, det är snarare Quaison-klass än Håland-nivå. Fulhams bäste målskytt Bobby Reid har inte heller kommit upp i en handfull fullträffar än.

Fulham ligger trea från slutet men har spelat färre matcher än samtliga lag på den nedre halvan och har dessutom en positiv trend. The Cottagers kommer närmast från två andra Londonderby där det blev avancemang i FA-cupen sedan QPR lagts på rygg samt 1-1 på Tottenham Hotspur Stadium i ligan. Innan dess hade Scott Parkers pojkar fyra raka ligamatcher med oavgjort slutresultat.

Parkers gamla klubb Chelsea har underpresterat och återfinns först på nionde plats när Premier League avverkat 17 omgångar. En pinne på de senaste tre rundorna bådar ej gott för Frank Lampards lag. Det luktar derbyskräll men framför allt luktar det målsnålt. Av Fulhams 17 senaste tävlingsmatcher har endast en överstigit den aktuella linan. Tolv av de senaste 13 inbördes har också hållit sig under fyra mål på tavlan, med tanke på Werners blöta krut lär trenden hålla i sig.

Fler odds på Fulham – Chelsea

Spel: Under 3,5 mål @ 1,44
Tävling: Premier League
Plats: Craven Cottage
Tid: 18.30
TV: Viaplay

Leicester – Southampton: Southampton +0,5 @ 2,08

Fler odds på Leicester – Southampton

Tämligen tillknäppt bör det bli även i rävgrytet på King Power Stadium. Southampton har byggt upp en ruskig stabilitet i sina bakre led, endast en insläppt boll på de senaste fyra fighterna är särskilt imponerande om man betänker att både Liverpool och Manchester City stått för motståndet senaste månaden.

Leicester har släppt in desto fler bollar senaste tiden men den gode Schmeichel höll åtminstone nollan på Bet365 Stadium förra helgen när Rävarna enkelt tog sig vidare i FA-cupen mot Stoke. The Foxes har gjort en godkänd säsong tack vare suveränt bortaspel, andraplatsen i Premier Leagues bortatabell vägs dock ner av plats 14 i hemmatabellen.

Lag som Fulham och West Ham har kommit till detta gryt och åkt hem med tre pinnar i bagageluckan. Southampton som slog Liverpool senast har givetvis pangchans att bärga poäng under lördagen, trots att coronasjuke Danny Ings inte finns med. Senaste fyra inbördes möten på denna arena bär facit 0-2-2 i rödvit favör.

Fler odds på Leicester – Southampton

Spel: Southampton +0,5 @ 2,08
Tävling: Premier League
Plats: King Power Stadium
Tid: 21.00
TV: Viaplay, V Premium

Trippeln

Borussia Dortmund – Mainz: Mainz +1,5 @ 2,42
Fulham – Chelsea: Under 3,5 mål @ 1,44
Leicester – Southampton: Southampton +0,5 @ 2,08

Totalt odds: 7,25

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 15 januari, 2021