Trippeln 16/4 – Fredagstrippeln!

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Dagens Trippel

Efter veckans tunga artilleri i de europeiska cupernas slutspelsfas vankas en helg med inhemsk klubbfotboll runt om på kontinenten. Under fredagens afton erbjuds joxande i både tyska Bundesliga, franska Ligue 1 och engelska Premier League. Dagens bästa trippel betalar riktigt bra.

Spelstopp: 20.29

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

RB Leipzig – Hoffenheim: Hemmaseger @ 1,38

Tysklands tjurfäktararena är först till rakning där Emil Forsberg förnimmer doften av sin första Bundesliga-buckla. RB Leipzig har närmare till serieledande Bayern München än ner till trean Wolfsburg när det tyska finrummet har sex omgångar kvar på programmet. Senast nötte Foppa träbänk i 90 minuter när Tjurarna vevade hem en 4-1-viktoria borta mot Bremen.

Hoffenheim kryllar av killar med träsmak i bakluckan. De blåvita besökarna uppges sakna hela åtta stycken spelare på resan till Leipzig, bland andra vitala landslagsliraren Sebastian Rudy. Hoffenheim har lika nära ner till giljotinen som RBL har till bucklan, alltså fem pinnar.

Bortaspelet är en käpphäst i det blåvita hjulet, Hoffenheim har blott lyckats hissa segerflagg vid en kamp i denna spelform sedan julafton. Nederlaget mot Stuttgart följdes upp med samma visa i Augsburg, det bådar inte gott inför besöket på den erkänt svårspelade mattan på Red Bull Arena. Julian Nagelsmanns hemmalag står noterade för 10-2-2 på eget gräs i ligaliret, dessutom har Tjurarna CL-slagit dignitärer som Paris Saint Germain och Manchester United i denna borg.

Fler odds på RB Leipzig – Hoffenheim

Spel: Hemmaseger @ 1,38
Tävling: Bundesliga
Plats: Red Bull Arena
Tid: 20.30
TV: Viaplay, V Sport Fotboll

Everton – Tottenham: Hemmaseger @ 3,35

Aftonens arrangemang för anglofilerna går under beteckningen “Derbi della Lennon”. Everton ser ut att åter få klara sig utan sin engelska landslagskeeper Jordan Pickford som dras med en skada, det gör inte så mycket när Carlo Ancelotti har en blågul burväktare att tillgå. Robin Olsen höll nollan på AmEx Stadium senast när The Toffees nöp en pinne mot Brighton.

Tottenham höll inte nollan i söndagens “Derbi della Mourinho” då den bussparkerande portugisen tvingades se sina vita liljor bli näbbdragna med 3-1 av Manchester United. Att detta var Spurs femte raka tävlingsmatch utan smak av segersötma gör inte saken bättre för José som närmar sig arbetsförmedlingen för var dag som passerar.

Dessa kombattanter drabbade samman på denna matta så sent som i februari, då stod FA-cupen på agendan. Everton drog längsta strået efter Bernards fullträff i förlängningen. The Toffees vann även höstmötet i London där Spurs fick smaka på Calvert-Lewins löd i pjäxan. På hemmaplan har Everton besegrat bland andra Chelsea och Arsenal, när ettan betalar över trippla degen finns inget att tveka på.

Fler odds på Everton – Tottenham

Spel: Hemmaseger @ 3,35
Tävling: Premier League
Plats: Goodison Park
Tid: 21.00
TV: Viaplay, V Sport Premium

Lille – Montpellier: Båda lagen gör mål @ 2,07

Fredagsfärden har sin målgång på den franska fronten där det ska bataljeras på den övre halvan av Ligue 1. Montpellier har gjort en klart godkänd säsong med sin stabila resultatrad 12-10-10. Gästerna i orangeprydd mundering kommer till Stade Pierre-Mauroy med humöret på topp efter 13 raka tävlingsmatcher utan förlust, där ryms bland annat en 2-1-triumf borta mot Lyon.

Lille har ännu mindre problem med sitt humör, de blåröda värdarna har aldrig mått bättre än just nu. 69 poäng på 32 omgångar innebär att Les Dogues sitter i förarsätet framför miljardbygget från Paris. När sex omgångar återstår har Lille tre poängs övertag gentemot PSG tack vare den formidabla insatsen i huvudstaden häromsistens.

Det vändande mötet mellan dessa klubbar på Stade de la Mosson var rena sjöslaget. Lille segrade med 3-2 efter Burak Yilmaz sena avgörande. När Montpellier besökte hundgården förra säsongen slutade striden 2-1 till Les Dogues när gästerna lämnade med flaggan i topp efter att ha vunnit bollinnehavet. Montpellier är seriens målgladaste gäng med 52 gjorda och 53 insläppta, när Der Zakarians sällskap spelar kan man räkna med att det ringer i båda ändar.

Fler odds på Lille – Montpellier

Spel: Båda lagen gör mål @ 2,07
Tävling: Ligue 1
Plats: Stade Pierre-Mauroy
Tid: 21.00
TV: Viaplay, V Sport Xtra

Trippeln

RB Leipzig – Hoffenheim: Hemmaseger @ 1,38
Everton – Tottenham: Hemmaseger @ 3,35
Lille – Montpellier: Båda lagen gör mål @ 2,07

Totalt odds: 9,56

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag:

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 15 april, 2021