Trippeln 17/10 – Allsvenska målspel och Premier League på programmet

Dagens Trippel

Det är dags att avsluta veckan på allra bästa sätt och det gör vi såklart med en trippel. I Allsvenskan kliver vi in på målmarknaden där det bör bli betydligt många fler fullträffar på västkusten än i huvudstaden och i Premier League fortsätter Tottenham att ha det tufft med prestationerna. Till en bit över 6 gånger pengarna är detta en trippel som inte får missas. Vi kör.

Spelstopp: 14.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Hammarby – AIK: Under 2,5 mål @ 1,91

AIK kliver in i sitt andra raka derby under söndagen när de gästar Tele2 Arena för match mot Hammarby. Stefanelli får inte vara med efter sin idiotiska utvisning efter segermålet mot Djurgården senast och det är trots allt ett aber i offensiven. Bakåt ser Gnaget ruggigt stabila ut och mittbacksparet Sotte/Milosevic är minst sagt svårpasserade. Med Sebastian Larsson som sköld framför är det inte enkelt att skapa chanser mot detta AIK.

Hammarby svänger det desto mer om, men i ett derby är känslan att Bajen kommer fokusera lite mer på defensiven än vanligt. Fjóluson, Jeahze och Fenger saknas, men truppen är tillräckligt bred för att det ska finnas spelare som tar de platserna. Ouattara kommer spela en nyckelroll med sin fysik och spelare som Paulsen och Magyar är tillräckligt starka för att mäta sig med Gnagets mittbackar på fasta situationer.

Detta har alla möjligheter att bli ett ställningskrig och det skulle inte alls förvåna om matchen tickar 0-0 i paus. Sex av de åtta senaste mötena i Allsvenskan har gått under 2,5 mål och när oddset på det spelet sätts så högt som 1,91 är vi snabbt framme och tar betalt.

Fler odds på Hammarby – AIK >

Spel: Under 2,5 mål @ 1,91
Tävling: Allsvenskan
Plats: Tele2 Arena
Tid: 15.00
TV: Discovery+

IFK Göteborg – Örebro: Över 2,5 mål @ 1,89

IFK Göteborg riskerar i allra högsta grad att flyttas ner en serie och den största anledningen till kräftgången är försvarsspelet. Bjärsmyr hade sin peak för över tio år sedan och Calle Johansson har kommit helt snett in i klubben. Dessutom har Bernardo haft svårt att imponera efter flytten från Värnamo. Blåvitt släpper in mycket mål och framförallt släpper de in mycket tidiga mål vilket öppnar upp matcherna.

När väl 0-1 slunkit in släpper Kamraterna på tyglarna och kan skapa ett par chanser. Här bör vi få se den unga talangen Vilhelmsson bredvid Berg och det är på pappret ett väldigt intressant anfallspar. Örebro är samtidigt det lag som släppt in allra flest mål samtidigt som de har en ganska intressant offensiv, även om målen inte direkt haglat in. Besara, Hamad och Mehmeti ska kunna hitta nätet på Gamla Ullevi.

Örebro har gått över 2,5 mål i fyra av sina fem senaste matcher och jag tror också detta ödesmöte blir målglatt. 1,89 är fullt godkänt på överspelet.

Fler odds på IFK Göteborg – Örebro >

Spel: Över 2,5 mål @ 1,89
Tävling: Allsvenskan
Plats: Gamla Ullevi
Tid: 17.30
TV: Discovery+

Newcastle – Tottenham: Newcastle +1 @ 1,76

Newcastle har fått en hemsk start på Premier League-säsongen med tre poäng på sju omgångar. Det är inte konstigt att många fans till den klassiska klubben jublar över nyheten att Mike Ashley sålt The Magpies till saudiska investerare. Möjligen kan både supportrar och spelare få en nytändning efter den nyheten. Att Callum Wilson är tillbaka i full träning hjälper såklart till också. Hans målskytte behövs.

I Tottenham är det oroliga miner. Spelmässigt har det varit bedrövligt under större delen av hösten och Harry Kane ser inte ut att vilja vara i London. Inte ens när det spelas landskamper där, mot Ungern var Kane faktiskt helt bedrövlig. Son levererar fortfarande på hög nivå och det är främst han och Lucas Moura som ska göra det framåt för Spurs. På det stora hela är det dock ett ganska dysfunktionellt lag Espírito Santo förfogar över.

Newcastle har bara förlorat en av sina fyra senaste möten med Tottenham och hemma på St. James’ Park ska de ses med bra chans att få med sig ett resultat under söndagen. Jag kliver in på pluslinan som ger vinst om Skatorna vinner eller kryssar. 1,76 på det är taget.

Fler odds på Newcastle – Tottenham >

Spel: Newcastle +1 @ 1,76
Tävling: Premier League
Plats: St. James’ Park
Tid: 17.30
TV: Viasat Sport Premium och Viaplay

Trippeln

Hammarby – AIK: Under 2,5 mål @ 1,91
IFK Göteborg – Örebro: Över 2,5 mål @ 1,89
Newcastle – Tottenham: Newcastle +1 @ 1,76

Totalt odds: 6,35

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100