Trippeln 19/4 – Måndagstrippeln!

Dagens Trippel

Veckan inleds på bästa möjliga vis med finfin fotboll från både Sverige och England. Premier League ståtar med ett klassikermöte mellan Leeds och Liverpool, ett svensk klassikermöte sker i Götet mellan Blåvitt och AIK. Varbergs möte med Elfsborg fullbordar dagens bästa trippel.

Spelstopp: 18:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

IFK Göteborg – AIK: IFK Göteborg Under 0,5 mål @ 2,87

Fler odds på IFK Göteborg – AIK

Få blågula bataljer är lika prestigefulla som det mellan de största klubbarna i de två största städerna. IFK Göteborg har satsat som om de vore Real Madrid, något som dock framstod som ett skämt i premiären. 0-0 borta mot Örebro var ett sömnpiller till match där närkingarna var minst lika förtjänta av potten som göteborgarna var.

Berg och Wendt får Änglarna vänta på ett tag till men nu rapporteras det tredje esset, slovaken Marek Hamsik, vara disponibel för Roland Nilsson under måndagen. Mohikanen har dragits med en skada större delen av försäsongen och lär knappast göra 90 minuter när AIK kommer på besök.

Gnaget inledde desto mer imponerande med att segra i sin allsvenska premier när Degerfors besökte nationalarenan i Solna. Stefanelli och Abraham såg riktigt sprittiga ut i benen samtidigt som defensiven var ramstark. Vad som redan såg sanslöst tight ut i höstas har nu stadgats upp ytterligare genom Alexander Milosevic hemkomst till den gulsvarta muren. AIK har hållit nollan i fyra av sina senaste sex möten med IFK Göteborg, oddset på att trenden utökas är alldeles för smaskigt. Kevin Yakob är ingen Marcus Berg.

Fler odds på IFK Göteborg – AIK

Spel: IFK Göteborg Under 0,5 mål @ 2,87
Tävling: Allsvenskan
Plats: Gamla Ullevi
Tid: 19.00
TV: Discovery+

Varbergs BoIS – Elfsborg: Varbergs BoIS +0,5 @ 1,78

Fler odds på Varbergs BoIS – Elfsborg

Aftonens andra allsvenska arrangemang går av stapeln i Halland där det vankas besök från Västergötland. Varbergs BoIS som gjorde en bragdartad insats i Allsvenskan 2020 inledde årets seriespel med att plocka en pinne på Strandvallen. Jocke Perssons pojkar gnetade hem ett 0-0-resultat mot Mjällby efter att sölvesborgarna bara tillåtits skjuta ett skott mot den grönsvarta buten.

Elfsborg kommer också från en kanonsäsong där Borås stolthet slutade på en andraplats bakom Malmö FF, sedan dess har det stuvats om rejält i de gulsvarta leden. Framför allt har Jesper Karlsson lämnat ett enormt tomrum efter sig. Det syntes tydligt i premiären hemma mot Djurgården, där boråsarna fick smaka 2-0-kaka, att karlssonsk effektivitet inte finns bland Frick och company.

Även i Svenska Cupen underpresterade Jimmy Thelins gäng då det blev respass redan under vårens gruppspel. Att inte Elfsborg kommer göra en lika stark säsong som under fjolåret kan nog slås fast redan nu. Boråsarna lyckades inte slå Varberg varken hemma eller borta 2020, mer än en pinne lär det inte bli heller denna gång vid besöket på Påskbergsvallens mustiga matta. Som lök på den boråsiska laxen saknas Per Frick som isolerats på grund av Covid-19.

Fler odds på Varbergs BoIS – Elfsborg

Spel: Varbergs BoIS +0,5 @ 1,78
Tävling: Allsvenskan
Plats: Påskbergsvallen
Tid: 19.00
TV: Discovery+

Leeds – Liverpool: Båda lagen gör mål @ 1,68

Fler odds på Leeds – Liverpool

Veckans första fotbollsfärd tar sin ände på de brittiska öarna där omgång 32 står på agendan. Liverpool kommer närmast från uttåget ur Champions League där Real Madrid var numret för stora. Regerande mästarna har god form i ligaspelet, efter en snårig säsong har Klopps kompani trots allt en ny CL-biljett inom räckhåll när sju omgångar återstår.

Leeds har gjort en alldeles suverän säsong som nykomling då Marcelo Bielsa lotsat den anrika föreningen till ett läge där den övre halvan är realistisk. Formen talar för att klättringen ska fortsätta för Påfåglarna som står på tre raka triumfer, senast blev det en 2-1-seger borta mot självaste Manchester City.

Leeds lirar fotboll med öppna spjäll, något målskillnaden 49-49 vittnar om, inget PL-lag har lika höga siffror i båda kolumnerna. Liverpools bräckliga försvar är vida känt vid det här laget, något som inte minst syntes när Leeds besökte Anfield i höstas. 4-3 vann Liverpool med i sjöslaget hemmavid, minst en kula var lär det bli återigen när Bielsa trycker plattan i mattan.

Fler odds på Leeds – Liverpool

Spel: Båda lagen gör mål @ 1,68
Tävling: Premier League
Plats: Elland Road
Tid: 21.00
TV: Viaplay, V Premium, V Ultra

Trippeln

IFK Göteborg – AIK: IFK Göteborg Under 0,5 mål @ 2,87
Varbergs BoIS – Elfsborg: Varbergs BoIS +0,5 @ 1,78
Leeds – Liverpool: Båda lagen gör mål @ 1,68

Totalt odds: 8,58

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100