Trippeln 20/6 – Söndagstrippeln!

Dagens Trippel

Det är dags för EM-slutspelet att gå in i gruppspelets tredje andning under söndagen. Grupp A är hemkammat av Italien som ser ut som en ruskigt stark utmanare till medaljerna. Desto mer press ligger på Schweiz axlar. Trippeln kompletteras via Superettan.

Spelstopp: 14.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Trelleborg – Falkenbergs FF: Hemmaseger @ 2,17

Roberto Mancini får vänta lite för först ska Kristian Haynes hålla i taktikblocket på Vångavallen. Trelleborgs FF har rustat för en comeback till det svenska finrummet och sett till de inledande tio omgångarna är det inte övermagat. Skåningarna har 16 pinnar på kontot och blott tre fattas upp till serieledande Landskrona.

Värre är det med Falkenbergs FF som trillade ur Allsvenskan i vintras och närmar sig Division 1 Södra snarare än en tillbakastuds upp i eliten. Hasse Eklund har fått kicken och Tobias Tuvessons övertagande har inte övertygat nämnvärt. Närmast kommer hallänningarna från ett 1-1-möte med AFC Eskilstuna, därmed har FFF snittat en pinne per runda.

Falkenberg har torskat lejonparten av sina bortamatcher under våren och sommaren. Trelleborg visar finfin form, senaste dusten på blåvitt gräs slutade med vinst mot topplaget GIF Sundsvall. Senaste fem motsvarande möten mellan TFF och FFF bär facit 4-1-0. Över dubbeldeg på en ny skånsk seger mot stukade hallänningar är tacksamt.

Fler odds påTrelleborg – Falkenbergs FF

Spel: Hemmaseger @ 2,17
Tävling: Superettan
Plats: Vångavallen
Tid: 15.00
TV: Discovery+

Schweiz – Turkiet: Hemmaseger @ 1,68

Över till den största av scener där två nationer med vitt skilda ingångsvärden strålar samman i Azerbajdzjan. Schweiz har inlett Europamästerskapet med ömsom vin, ömsom vatten. Premiären mot Wales gav mersmak då 1-1 innehöll rödvita färger. 3-0 i brakan därefter mot slaktande italienare är inte mycket att säga om, fråga bara Turkiet.

Turkarna som haussades inför mästerskapet har varit horribelt svaga och redan spelat sig bort från turneringen. Frapperande nog har inte boysen från Bosporen ens lyckats vittja nätet under de inledande 180 minuterna jox med trasan. Nu är frågan inför avslutningen ifall Senol Günes kommer låta samma trötta gubbar slå in spiken i sin egen kista eller om bänken ska luftas i denna, för deras del, betydelselösa dust.

Att Schweiz är både hungriga och att Vladimir Petkovic kommer mönstra sitt tyngsta artilleri är något vi inte behöver dra i långbänk. Alpnationen går vidare till åttondelsfinal, som i VM 2018, vid viktoria under söndagskvällen och de hade knappast kunnat önska sig en mer bekväm motståndare. Omotiverade turkar är ett helt eget folkslag. Allt över 1,50 på ettan smakar kebab.

Fler odds på Schweiz – Turkiet

Spel: Hemmaseger @ 1,68
Tävling: EM
Plats: Baku Olympic Stadium
Tid: 18.00
TV: SVT, SVTplay, Kunskapskanalen

Italien – Wales: Italien -1,5 @ 2,57

Parallellt med föregående fight ska gruppens två bästa lag göra upp om tämligen akademiska pinnar i den eviga staden. Wales var synnerligen svaga i sin premiär mot Schweiz där ett oavgjort resultat nöps med nöd och näppe. 2-0 mot turkarna därefter satt desto bättre på Gareth Bales läpp men i sanningens namn krävdes inga stordåd mot gruppens slagpåse.

Italien har fått båda sina opponenter hittills att framstå som slagpåsar och Roberto Mancini har fått sin azurblå maskin att se ut som en livsfarlig medaljkandidat. Gli Azzurri har behållit sitt klassiska försvar av stål och ännu inte släppt in något mål, samtidigt har värdnationens offensiv sett ut som en rund miljon.

Gamla parhästarna Insigne/Immobile har skojat kalsongerna av både Schweiz och Turkiet. Därtill har Sassuolos guldklimp Locatelli presenterat sig med eftertryck för den breda europeiska publiken. Locatellis klubblagskamrat Berardi har heller inte gått av för hackor. Italien har vunnit tio raka landskamper med minst två måls marginal, mot ihåliga drakar förväntas ingen annan melodi.

Fler odds på Italien – Wales

Spel: Italien -1,5 @ 2,57
Tävling: EM
Plats: Olympiastadion
Tid: 18.00
TV: SVT, SVTplay

Trippeln

Trelleborg – Falkenbergs FF: Hemmaseger @ 2,17
Schweiz – Turkiet: Hemmaseger @ 1,68
Italien – Wales: Italien -1,5 @ 2,57

Totalt odds: 9,36

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100