Trippeln 21/8 – Lördagstrippeln!

Dagens Trippel

Manchester City gick på en tämligen oväntad mina i premiären mot Tottenham när Harry Kane inte ens vågade titta på tillställningen. Regerande mästarnas andra uppgift ter sig desto smidigare när nykomlingen Norwich kommer på besök. Övriga arrangemang på lördagens trippeltips hämtas från Sverige.

Spelstopp: 14.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

IFK Värnamo – Landskrona BoIS: Under 2,5 mål @ 1,82

Superettan är snuskigt spännande när serien just passerat halvvägs. Ingen människa hade trott att de båda nykomlingarna på Finnvedsvallen skulle ingå i toppracet men detta är ett faktum när 16 av 30 omgångar passerat revy. Landskrona BoIS leder tabellen efter sin sena 1-0-viktoria hemma mot Västerås där ungtuppen Kevin Jensen satte sin fjärde strut på lika många matcher.

IFK Värnamo har tidvis haft greppet om en allsvensk biljett men kommer närmast från en tuff bortamatch som slutade i moll. 2-0 mot Giffers i Sundsvall må vara hänt, särskilt med tanke på sätten målen kom till. Första baljan gick in på grund av en oläslig riktningsförändring och det andra var ett sagolikt solomål signerat storskytten Linus Hallenius.

Landskrona vann med 2-0 i vårens möte i Skåne medan fjolårets motsvarande möte i Småland slutade 0-0 när klubbarna kamperade i Division 1 Södra. IFK Värnamo är seriens näst målsnålaste gäng, av de senaste elva matcherna hemma hos Jonas Thern har tio hållit sig under den aktuella linan.

Fler odds på IFK Värnamo – Landskrona BoIS >

Spel: Under 2,5 mål @ 1,82
Tävling: Superettan
Plats: Finnvedsvallen
Tid: 15.00
TV: Discovery+

Manchester City – Norwich: Manchester City Över 2,5 mål @ 1,55

Något underspel rekas inte på Etihad, Pep Guardiola är liksom inte någon Jonas Thern. Att Peps pojkar gått mållösa två matcher i rad är smått unikt och kommer inte under några omständigheter att förlängas till tre när Manchester City tar emot seriens förmodade slagpåse.

1-0 mot Leicester i jippomatchen Community Shield var ingenting att ta notis om. Samma förlustsiffror mot Spurs i premiären var en smula värre för Guardiola och grabbarna men med sund utdelning hade regerande mästarna fått med sig minst en pinne från London, egentligen mer. The Citizens hade 2,11 i expected goals mot de liljevitas 1,06.

Norwich förlorade både xG-mätningen och de faktiska slutsiffrorna på tavlan när nykomlingen tog emot Liverpool på Carrow Road. 3-0 i brakan då bör bli minst detsamma mot den uppretade guldfavoriten på bortabana. Senast Kanariefåglarna var uppe i finrummet slutade mötet i Manchester 5-0 till City. Senast City lirade hemmamatch slutade matchen 5-0 till City mot Everton. Ska vi säga 5-0?

Fler odds på Manchester City – Norwich >

Spel: Manchester City Över 2,5 mål @ 1,55
Tävling: Premier League
Plats: Etihad Stadium
Tid: 16.00
TV: Viaplay, Viaplay Sport Premium

IK Brage – Västerås SK: Hemmaseger @ 2,37

På kvällskröken vänder vi åter till Svedala och den svenska andradivisionen för ett grönvitt möte i Dalarna. IK Brage var anmärkningsvärt segstartade och såg ut som ett bottengäng i början av säsongen. Två pinnar på de sex första omgångar och blott två bollar i rätt bur lär ha oroat Kleber Saarenpää.

Nu är gamle Kleber glad i hågen igen när masarna lyft sig rejält, sett till de senaste tio omgångarna är IKB ett stabilt lag på den övre halvan. Måleriet är det heller inga problem med för värdföreningen som följde upp sina trippla strutar i Sundsvall med att hänga lika många kassar när Jönköping gästade Domnarvsvallen. Ex-västeråsaren Douglas Karlberg gjorde två av målen borta mot Giffers och lär vara duktigt taggad mot sina forna lagkamrater.

Västerås SK har gjort omvänd resa jämfört med Brage, efter vårsäsongen stod gästerna noterade för den stabila resultatraden 3-5-3. Efter EM-uppehållet har grabbarna från Gurkstaden klappat ihop fullständigt med facit 1-0-5 på de senaste sex tävlingsmatcherna. Veckans uttåg ur cupen mot Sollentuna var ett bottennapp av västeråsarna samtidigt som Brage avancerade till gruppspelet efter sin bortavinst mot Arameisk-Syrianska. Massegern mot de vissna gurkorna är uppe på 2,37 i skrivande stund och det är på tok för högt.

Fler odds på IK Brage – Västerås SK >

Spel: Hemmaseger @ 2,37
Tävling: Superettan
Plats: Domnarvsvallen
Tid: 17.00
TV: Discovery+

Trippeln

IFK Värnamo – Landskrona BoIS: Under 2,5 mål @ 1,82
Manchester City – Norwich: Manchester City Över 2,5 mål @ 1,55
IK Brage – Västerås SK: Hemmaseger @ 2,37

Totalt odds: 6,68

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100